Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska  (Przeczytany 91639 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #140 : 13.01.2010, 11:58:19 »

EN, nie chcę uogólniać, ale z reguły to wygląda tak, że im mężczyzna ma więcej krzyżyków na karku, tym jest większym dzieckiem mentalnie Mrugnięcie
Nie no nie obrazam sie - znasz osobiscie abp dziwisz, bohdana zadure, Ernsta Alt'a od Anneliese Michel itd? No patrz a ja znam.
Wiesz gdzie idz z ta regula? do watykanu na kleczkach i zakon zaloz. Ciemnogrod szerzysz pod plaszczem niby otwartosci. Congratz.

Widzę, że hucznie świętowałeś ukazanie się swoich zdjęć w sieci.
Ja rozumiem ze nie wierzysz ale takie sa fakty. Ja Cie zmuszac nie bede do uwierzenia. W koncu kto uwierzy ze poznalem przed 18 rokiem zycia 6 egzorcystow z samej Polski z ktorymi mialem dosc czasu zeby pogadac ;p Albo ze pilem z ludzmi ktorzy trzykrotnie przekraczaja moj wiek i sa krytykami literackimi znanymi w kraju z nazwiska? Mnie to juz tylko bawi jak ktos nie wierzy Uśmiech

Dorwać mnie można na:
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #141 : 13.01.2010, 12:56:26 »

EN, nie chcę uogólniać, ale z reguły to wygląda tak, że im mężczyzna ma więcej krzyżyków na karku, tym jest większym dzieckiem mentalnie Mrugnięcie
Nie no nie obrazam sie - znasz osobiscie abp dziwisz, bohdana zadure, Ernsta Alt'a od Anneliese Michel itd? No patrz a ja znam.
Wiesz gdzie idz z ta regula? do watykanu na kleczkach i zakon zaloz. Ciemnogrod szerzysz pod plaszczem niby otwartosci. Congratz.

Widzę, że hucznie świętowałeś ukazanie się swoich zdjęć w sieci.
Ja rozumiem ze nie wierzysz ale takie sa fakty. Ja Cie zmuszac nie bede do uwierzenia. W koncu kto uwierzy ze poznalem przed 18 rokiem zycia 6 egzorcystow z samej Polski z ktorymi mialem dosc czasu zeby pogadac ;p Albo ze pilem z ludzmi ktorzy trzykrotnie przekraczaja moj wiek i sa krytykami literackimi znanymi w kraju z nazwiska? Mnie to juz tylko bawi jak ktos nie wierzy Uśmiech

Fakty?! Nie, faktów brak. Chyba, że z Faktu - jeśli mnie rozumiecie ("Kosmici oszukali rolnika! Oddał im swoją krew, w zamian za numery Lotto z przyszłego losowania!").

Tak samo jak w kwestii Twoich spotkań, jakoś nazwiskami nie rzuciłeś. Ale zasadniczo może to być prawda. Tacy ludzie nie siedzą w swoich twierdzach, bywają na różnych balach czy czymś, zapewne i Ty i sto innych osób na nich była. Na tej zasadzie ja też mógł powiedzieć, że widziałem się z znanym politykiem (tak na prawdę tylko minęliśmy go na ulicy, potem nam ojciec powiedział, kim on był) etc. Jak widzisz łatwo z igły zrobić widły.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #142 : 13.01.2010, 13:54:34 »

tacy ludzie nie siedzą w swoich twierdzach, bywają na różnych balach czy czymś, zapewne i Ty i sto innych osób na nich była.
No tak jak przewidzialem. Twoj sposob ironii, ktory wyczuwam nioe bardzo mi, szczerze mowiac, odpowiada. Ernsta Alta poznalem w niepokalanowie na przedpremierowym pokazie dla zamknietego grona dokumentu o anneliese michel, ktory dwa miechy pozniej polecial na TVP2. Dziwisza poznalem na zamknietym spotkaniu w siedzibie kurii w kraku. chcesz zobaczyc? Prosze Cie bardzo: http://ensiferpl.deviantart.com/art/TO-SIE-ZDZIWISZ-xD-81765624. Kawal czasu wstecz swoja droga. Z zadura siedzialem ramie w ramie w pierwszym rzedzie w teatrze w plocku a pozniej afterparty dla kolo 15 osob? Zreszta dawalem newsa na PFUG o tym calym zdarzeniu - aczkolwiek z perspektywy repo.
Egzorcystow nie bede wymienial bo i tak watpie abys ich znal z nazwiska. Jeden pod plockiem, drugi w plocku, w niepokalanowie trzeci, czwarty w czestochowie, piaty - Alt, szosty w krakau, siodmy z wawki, ktorego poznalem na ww. pokazie przedpremierowym.
Wiecej ludzi mi sie po prostu nie chce wymieniac, bo i po co? Przeciez Ty i tak nie dasz temu wiary, a mi sie juz dawno znudzilo udowadnianie czgokolwiek laugh
« Ostatnia zmiana: 13.01.2010, 17:58:01 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane

Dorwać mnie można na:
piraci
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

piraci

« Odpowiedz #143 : 13.01.2010, 16:51:29 »

Mówicie o odmiennych stanach świadomości, o świadomym śnie, a słyszeliście kiedyś o paraliżu przysennym? - bardzo ciekawe zjawisko - http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne .
Pierwszy raz doświadczyłem go w czasie Wielkanocy jako 6 letnie dziecko - moja interpretacja? - Króliczek Wielkanocny  Język
Drugi raz doświadczyłem go gdy byłem na wakacjach u babci w Holandii, na wikipedi czytamy "Zjawisku temu towarzyszą zazwyczaj bardzo nieprzyjemne doznania psychiczne", ja bym to raczej określił jako paniczny strach który sam się potęgował, wzmagało go jeszcze uczucie kompletnej bezsilności, tak jak by cię torturowano a ty nie mógł nawet drgnąć, gorsze uczucie jakie jestem se wstanie wyobrazić to tylko przebudzenie się w czasie operacji - wtedy uczucie jest jak najbardziej realne - moja interpretacja zjawiska jako 10 latka tłuczącego w kółko Discovery? 100% że to UFO  laugh...
Dziś jestem pewny że był to jedynie problem z moim umysłem - nic więcej - ale wielu ludzi nie jest wstanie przyjąć takiej interpretacji tego zjawiska(podobnie jest z wieloma innymi), uczucia są zbyt silne i rozumiem to ale i przy okazji wykorzystuje jako jeden z argumentów w dyskusji, na wikipedi czytamy także:
"Według antropologów paraliż senny może odpowiadać za pojawiający się w wielu kulturach motyw demona nocnego, który paraliżuje swoją ofiarę, czasem po to, by wykorzystać ją seksualnie (por. mara, sukub, inkub)."
Wiele, naprawdę wiele różnych zjawisk które doświadczamy mogą być równie błahe, co wyżej przytoczony paraliż przysenny w porównaniu do interpretacji jakie im nadajemy.

Jestem ciekaw też co sądzicie o końcu świata albo np. o technicznej osobliwości(http://pl.wikipedia.org/wiki/Technologiczna_osobliwo%C5%9B%C4%87 )? Ja osobiście znam dwa pewne(wynikające z obecnej wiedzy naukowej) końce świata i ich przybliżoną do miliardów czy milionów lat datę.

Zapraszam na moją topliste
 około 10 000(!) odwiedzin dziennie i PR 4 !!!

(W porywach ostatnio nawet 14 000 - według stat24 Mrugnięcie )
Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #144 : 13.01.2010, 18:07:00 »

EN: zamiast 100 osób, 15. OK. Wierzę Ci - zadowolony? Tylko wiesz, dla mnie "znać" kogoś to działa nie tylko "ja jego znam", ale także na odwrót. Koniec tego. Cieszę się, że Ci to wyjaśniłem. A co do egzorcystów, to ile się nie mylę, w każdym województwie jest ich kilku, przynajmniej tak nam to wyjaśniali na katechezie. Mniejsza z tym.

Piraci: było już tutaj pisane o paraliżu przy sennym, zwykle można go przełamać przez skupienie woli.

Dziś jestem pewny że był to jedynie problem z moim umysłem - nic więcej - ale wielu ludzi nie jest wstanie przyjąć takiej interpretacji tego zjawiska(podobnie jest z wieloma innymi), uczucia są zbyt silne

Święte słowa.

Jestem ciekaw też co sądzicie o końcu świata albo np. o technicznej osobliwości(http://pl.wikipedia.org/wiki/Technologiczna_osobliwo%C5%9B%C4%87 )? Ja osobiście znam dwa pewne(wynikające z obecnej wiedzy naukowej) końce świata i ich przybliżoną do miliardów czy milionów lat datę.

Jeśli widzisz koniec świata w 2012, to oczywiście bujda. A co osobowości technologicznej, ciekawe, czy dzisiejsze czasy się liczą - tak z perspektywy ludzi żyjących jakiś wiek temu.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #145 : 13.01.2010, 19:52:14 »

No wiesz nie powiem zebym mial staly kontakt z tymi ludzmi ale z paroma mam.
Cieszę się, że Ci to wyjaśniłem.
Sluchaj, ty mi nic zlotko wyjasniac nie musisz, bo dla mnie jestes adminem - nothing more. I twoj ton mi sie nie podoba co zapewne miales w zamiarze. w zwiazku z tym dyskutowac z toba (tak z malej - jak kuba bogu tak bog kubie) nie zamierzam juz kiedykolwiek i gdziekolwiek. I z laski swojej racz wstrzymac wodze jak Ci przyjdzie ochota wypowiadac sie w jakikolwiek sposob na moj temat.

Swoja droga niby dobrze wam tlumaczyli - jednak nie jest to prawda faktyczna. Bo realnie egzorcyzmuje bardzo malo ksiezy, a tego juz przeciez ksieciu nie raczyl pwenie dodac.

Dorwać mnie można na:
Masquerade
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Ortografia i Interpunkcja - moje dwie przyjaciółki

« Odpowiedz #146 : 13.01.2010, 20:09:28 »

Hola, hola, panie. Czy Tyś się aby nie zapędził? Co ma stan emocjonalny większości mężczyzn do tego czy znasz, czy nie znasz Dziwisza? Raczej nic. Więc spokojnie. Nie napędzaj się tak, proszę.

Ziomioslaw, może i egzorcystów powinno być w każdym województwie przynajmniej kilku, ale w praktyce mija się to z prawdą. Egzorcysta powinien być czysty jak łza (mam na myśli jego duszę, gdybyś się nie domyślił), inaczej egzorcyzmy nie pomogą, a ponownie zaszkodzą, bo Zło lubi włazić w to, co je wypędziło z poprzedniej wygodnej "miejscówy". A nie wydaje mi się, żeby przynajmniej tych kilku księży w województwie mogło szczycić się taką postawą. U nas (czyt. w moim województwie...) , z tego, co pamiętam był jeden ksiądz egzorcysta. Taki spokojny, niski człowieczek. Niestety zmarł kilka lat temu. A co do tych "prawdziwych księży", to miałam to szczęście poznać w swoim życiu jednego. Ale jakieś dziesięć lat temu wyjechał na misję na Filipiny no i kontakt się urwał.

« Ostatnia zmiana: 13.01.2010, 23:26:03 wysłane przez Masquerade » Zapisane

piraci
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

piraci

« Odpowiedz #147 : 13.01.2010, 23:18:37 »

Ziomislaw, ten koniec świata o którym mówisz przybliżyli z dokładnością dnia, oczywiście że to bujda, jak setki innych końców świata... Ale dwa są pewne. Koniec świata - ziemi jako planety którą znamy(słońce kiedyś musi wypalić całe swoje paliwo) i koniec wszechświata jako koniec wszystkiego co rozumiemy, zgodnie z teorią wielkiego wybuchu.
A co osobowości technologicznej, ciekawe, czy dzisiejsze czasy się liczą - tak z perspektywy ludzi żyjących jakiś wiek temu.
Mi się wydaje że nasze czasy to taki prolog do tego co w niedalekiej przyszłości dopiero zacznie się dziać, wydaje mi się tak, patrząc z naszej, dzisiejszej perspektywy. Z perspektywy ludzi żyjących 100 lat temu na pewno najważniejsze były by doświadczenia związane z obiema wojnami światowymi.

PS. "było już tutaj pisane o paraliżu przy sennym" - przez nieuwagę przeoczyłem pół wątku  Język.

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #148 : 14.01.2010, 10:32:46 »

Egzorcysta powinien być czysty jak łza (mam na myśli jego duszę, gdybyś się nie domyślił), inaczej egzorcyzmy nie pomogą, a ponownie zaszkodzą, bo Zło lubi włazić w to, co je wypędziło z poprzedniej wygodnej "miejscówy". A nie wydaje mi się, żeby przynajmniej tych kilku księży w województwie mogło szczycić się taką postawą. U nas (czyt. w moim województwie...) , z tego, co pamiętam był jeden ksiądz egzorcysta. Taki spokojny, niski człowieczek. Niestety zmarł kilka lat temu. A co do tych "prawdziwych księży", to miałam to szczęście poznać w swoim życiu jednego. Ale jakieś dziesięć lat temu wyjechał na misję na Filipiny no i kontakt się urwał.

Po pierwsze nie ma ludzi czystych jak łza, zapytaj swojego księdza, a druga sprawa o którą chciałem poruszyć - wydaje mi się, że jesteś osobą wierzącą (w religię) - to oczywiście Twoja sprawa wcale nie musisz mi na to odpowiadać - chciałem więc zapytać jak ma się religia katolicka do duchów. O ile się orientuje nie dopuszcza takich rzeczy. Ciekawy pod tym względem jest film "Inni".

Co do końca Wszechświata, to wcale nie jest taki przesądzony, zgodnie z teorią, Wszechświat rozszerzy się w końcu za bardzo i w wyniku rozrzedzenia nie będą powstawały w nim nowe gwiazdy. No jest oczywiście też ten pomysł z zapadnięciem się Mrugnięcie nie wiem co gorsze.

Słońce zużyje swoje paliwo za miliardy lat, do tego czasu podejrzewam, albo ludzie wyginą, albo przeniosą się na inną planetę.
piraci
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

piraci

« Odpowiedz #149 : 14.01.2010, 11:30:33 »

"Co do końca Wszechświata, to wcale nie jest taki przesądzony, zgodnie z teorią, Wszechświat rozszerzy się w końcu za bardzo i w wyniku rozrzedzenia nie będą powstawały w nim nowe gwiazdy"
A później zostaną rozerwane atomy.
"No jest oczywiście też ten pomysł z zapadnięciem się  nie wiem co gorsze."
Zapadnięciem się jest znacznie ciekawsze bo być może będziemy mieli znów "big bang" i wszystko od początku Chichot.

Koniec świata zależy też po części od tego jak świat i koniec zdefiniujemy, świat - wszechświat, świat - ziemia.

Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji o duchach, to Kościół Katolicki jak najbardziej je uznaje, nawet ich Mesjasz odprawiał egzorcyzmy, choć szczerze powiedziawszy nie wiem czy słowa np. "Wyjdź, duchu nieczysty, z tego człowieka"(Mk 5,8) mogę tak interpretować jak brzmią nawet w kontekście który bezsprzecznie wskazuje na egzorcyzm, kiedy ostatnio mi wmawiają, pod naporem moich pytań, że np. 7 dni w ciągu których Bóg stworzył świat to tylko metafora.

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #150 : 14.01.2010, 12:21:38 »

7 dni w ciągu których Bóg stworzył świat

Są ludzie, którzy wierzą te w bzdury ... i to dosłownie.
Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #151 : 14.01.2010, 13:47:45 »

Wg wieloletnich badań i ich ostatnich wyników, Wszechświat nie tylko się rozszerza, ale robi to coraz szybciej, więc teoria ponownego Wielkiego Wybuchu się oddala. W związku z tym, albo:
- dojdzie do takiego rozrzedzenia Wszechświata, że nawet międzygalaktyczne tudzież międzygwiezdne podróże WARP będą za długie, aby je wykonywać.
- zadziałają siły, o których nie mamy pojęcia, albo cokolwiek innego (można poczytać o teorii wielowymiarowości Wszechświata tudzież o Wszechświecie 10-cio wymiarowym).

Jednak to bardzo odległe wizje. Na dzień dzisiejszy wiele pytań pozostaje bez odpowiedzi i wiele mamy niezbadane i nieokryte, i to Tu na naszej Ziemi. (Ot choćby Rów Mariański czy jezioro Bajkał).

A propos relacji duch-dusza w religii chrześcijańskiej:
Krótko - http://www.gotquestions.org/Polski/roznica-miedzy-dusza-duchem.html
Obszernie - http://www.czytelnia.jezus.pl/ksiazki/dusza_i_duch.html

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #152 : 14.01.2010, 18:09:54 »

To chyba nie to, tam duch, nie oznacza ducha w takim sensie, jak tu jest omawiany.
Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #153 : 14.01.2010, 19:26:25 »

Bo ducha w tym sensie chrześcijaństwo nie uznaje. ;-)

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska
Skocz do: