Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Pora na rozwój?  (Przeczytany 49441 razy)
Sammael
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Sammael

« Odpowiedz #56 : 06.06.2012, 14:11:49 »

No bez ogarniania. Mówisz, że wszystko jest user-friendly, a to najwięcej próśb użytkowników do developerów było, żeby ten skrypt lepiej zoptymalizować w SMF2, bo SMF 1.1 można dopiero nazwać, że tylko o kant tyłka rozbić.
Ale dobra. Mnie to już mało interesuje i nie zamierzam się już z nikim o to spierać :].
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #57 : 06.06.2012, 16:15:34 »

Rozumiem, że forum ma być bardziej przyjazne dla ludzi upośledzonych, może zróbmy jeszcze wersję dla ślepych...

Przecież tutaj wszystko jest user-friendly, ja się w tym skrypcie znacznie lepiej odnajduje niż na jakichś phpBB czy vBulletinach...

Sammael
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Sammael

« Odpowiedz #58 : 06.06.2012, 17:15:04 »

Rozumiem, że forum ma być bardziej przyjazne dla ludzi upośledzonych, może zróbmy jeszcze wersję dla ślepych...

Tą opinią pokazałeś, jaki ty jesteś nie-upośledzony. "dla ślepych"... Nie będę dalej tego komentował.

Przecież tutaj wszystko jest user-friendly, ja się w tym skrypcie znacznie lepiej odnajduje niż na jakichś phpBB czy vBulletinach...

To należysz do tej "elity".

Nie będę zresztą się już wypowiadał, bo to nie ma jakiegokolwiek sensu. Nie myślicie kompletnie przyszłościowo i dalsze dyskusje nie mają racji bytu.
Prosiłbym uprzejmie o zamknięcie.
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #59 : 06.06.2012, 18:57:43 »

Tą opinią pokazałeś, jaki ty jesteś nie-upośledzony. "dla ślepych"... Nie będę dalej tego komentował.

A czemu nie, czy służy do tego dobry layout oparty na divach i CSSach?

Prosiłbym uprzejmie o zamknięcie.

O nie, sam rozpętałeś to piekiełko, znoś mężnie konsekwencje, albo zwyczajnie: nic nie pisz, a temat ucichnie.

Waszych kłótnie o silnik forum nie bardzo rozumiem. Ze wklejonych recenzji i porównań wynika, że największe różnice są w instalacji i administracji, czyli w zupełnie pomijalnych punktach. Już nawet napisałem, że przeniesiemy się do SMF2. Może kiedyś w przyszłości porzucimy SMF, ale to nie będzie jutro, ani za rok.
Bakcyl_
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Jestem po ciemnej stronie GIMPa !?!?

« Odpowiedz #60 : 06.06.2012, 19:09:26 »

Właśnie, po co zmieniać coś, co dobrze działa.  laugh
« Ostatnia zmiana: 06.06.2012, 21:04:09 wysłane przez Terrqge » Zapisane

Wszystkie pytanie i prośby kierować na bakcyl@spoko.pl
Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #61 : 06.06.2012, 19:41:02 »

właśnie poco zmieniać coś co dobrze działa  laugh

Nowe SMF ma naprawiać błędy i w ogóle być lepsze;)
Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #62 : 06.06.2012, 21:01:46 »

To należysz do tej "elity".

Obawiam się, iż nie tylko ja odnoszę takie wrażenie, że ten silnik jest dla użytkownika bardzo przyjazny, nie jestem w żadnej elicie, a to, że coś Tobie się nie podoba i według Ciebie nie jest user-friendly to nie znaczy, że wszyscy tak uważają.
Na pewno znalazłoby się jeszcze sporo osób, którym silnik SMF pasuje znacznie lepiej niż choćby phpBB.

Ty przesadzasz, więc ja przesadzam. Uczepiłeś się strasznie tego silnika, do którego o dziwo na razie chyba tylko ty masz zażalenia, bo do tej pory od kiedy tu jestem zarejestrowany chyba jeszcze nikt na silnik nie narzekał. Co najwyżej na wygląd, ale i SMF może ładnie wyglądać. A ty chcesz na siłę wpychać wszystkim to co Ci się podoba.

Sammael
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Sammael

« Odpowiedz #63 : 06.06.2012, 22:01:21 »

Nie rozumiem pytania. Terrqge przegiął pałkę z tymi upośledzonymi i "ślepymi". Dla mnie to nie było ładne.

O nie, sam rozpętałeś to piekiełko, znoś mężnie konsekwencje, albo zwyczajnie: nic nie pisz, a temat ucichnie.

Waszych kłótnie o silnik forum nie bardzo rozumiem. Ze wklejonych recenzji i porównań wynika, że największe różnice są w instalacji i administracji, czyli w zupełnie pomijalnych punktach. Już nawet napisałem, że przeniesiemy się do SMF2. Może kiedyś w przyszłości porzucimy SMF, ale to nie będzie jutro, ani za rok.

Rozpętałem je i teraz chce to zakończyć, bo poziom dyskusji mocno spadł w dół Uśmiech.

Nowe SMF ma naprawiać błędy i w ogóle być lepsze;)
Chichot

Obawiam się, iż nie tylko ja odnoszę takie wrażenie, że ten silnik jest dla użytkownika bardzo przyjazny, nie jestem w żadnej elicie, a to, że coś Tobie się nie podoba i według Ciebie nie jest user-friendly to nie znaczy, że wszyscy tak uważają.
Na pewno znalazłoby się jeszcze sporo osób, którym silnik SMF pasuje znacznie lepiej niż choćby phpBB.

Jak już ci pisałem Uśmiech. Użytkownicy (może niekoniecznie tego forum) często się na to skarżyli.

A ty chcesz na siłę wpychać wszystkim to co Ci się podoba.

Ja nikomu do niczego nie zmuszam. Napisałem nawet, że dla mnie to tam nawet obojętnie - znam jednak dobrze phpBB i jego możliwości i przedstawiam tylko argumenty i odpowiadam na dziwne komentarze.

Co najwyżej na wygląd, ale i SMF może ładnie wyglądać

http://dzinerstudio.com

No może, może. Ale to rzadkość Uśmiech. Ciężko z tym "czymś" coś ciekawego zrobić.

Ryychuu
Użytkownik

JID: thomsson@jid.dug.net.pl
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Ostatni ISOs

« Odpowiedz #64 : 06.06.2012, 22:24:30 »

O CO WY SIĘ JESZCZE SPIERACIE!?!?

DECYZJA JUŻ CHYBA ZOSTAŁA PODJĘTA: PRZEŁAZIMY NA SMF2 (tak wnioskuje na podstawie manifestu Dobrotka)

Imho temat już nie ma sensu i powinien być albo zamknięty, albo wylądować w koszu.

Jeśli trzeba może pomóc przy Linuxach (coś może o tym wiedzieć)
Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #65 : 06.06.2012, 22:35:58 »

No może, może. Ale to rzadkość Uśmiech. Ciężko z tym "czymś" coś ciekawego zrobić.

Wszystko jest możliwe. Zresztą, po co nam gotowe szablony, można zrobić autorski.

Jak już ci pisałem . Użytkownicy (może niekoniecznie tego forum) często się na to skarżyl

No to niech na tym forum, na którym się skarżyli sobie wymieniają.

klecior
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #66 : 06.06.2012, 23:02:10 »

Jako przeciętny użytkownik nie mający odrobiny pojęcia o żadnym z tych silników, lecz używający wiele różnych forum, mogę powiedzieć że ja, tak jak i prawdopodobnie większość użytkowników także się nie znających, prawdopodobnie nie odczuję zmiany silnika.Nie ważne czy gimpuj.info zostanie na SMF, czy przejdzie na phpBB, większość ludzi albo nie zauważy/nie zwróci uwagi, albo zauważy i przyzwyczai się w krótkim okresie czasu. A więc tak czy siak nie bardzo jest się o co tak agresywnie spierać.
Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #67 : 07.06.2012, 09:24:30 »

Sammael - poniechaj, wydajesz się być rozsądnym człowiekiem.
zwykly.gosc
Użytkownik

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #68 : 16.06.2012, 22:10:26 »

Simple Flash Machines 1 nie są takie złe. Dla mnie to forum jest świetne i nie przedobrzajmy.
Nie można szybko wprowadzić za dużej zmiany bo PFUG ma wielu użytkowników. Po za tym to dużo grzebania, html, javascript... Napisz kilka rzeczy któe byś zmienił, zapytaj czy inni są za, zrób ankietę i pomóż w realizacji! Duże forum to nie taka prosta sprawa.

Jeśli chcesz żeby coś było zrobione -zrób to sam.  ...Albo chociaż pomóż!

Tylko nie zmieniajcie skina bo jest fajny.

Ryychuu
Użytkownik

JID: thomsson@jid.dug.net.pl
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Ostatni ISOs

« Odpowiedz #69 : 17.06.2012, 00:59:12 »

Simple Flash Machines1 nie są takie złe.

ech... SMF = Simple Machines Forum
Dla mnie to forum jest świetne i nie przedobrzajmy.
Decyzja o zmianach już raczej zapadła...
[/quote]Nie można szybko wprowadzić za dużej zmiany bo PFUG ma wielu użytkowników. Po za tym to dużo grzebania, html, javascript...[/quote]
W przypadku SMF (poza skinami) tylko(i aż) PHP
Tylko nie zmieniajcie skina bo jest fajny.
właśnie jego wszyscy chcą go od dawna zmienić...

A co do chętnych do zmieniania, zapraszam do wątku:
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,56604.new.html#new
tam są wypisane formy pomocy z waszej strony dla forum (jeśli komukolwiek by się rzecz jasna chciało...

Jeśli trzeba może pomóc przy Linuxach (coś może o tym wiedzieć)
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Pora na rozwój?
Skocz do: