Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Aukcja Allegro "profesjonalny fotomontaż" Śmiech na sali :D
Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Aukcja Allegro "profesjonalny fotomontaż" Śmiech na sali :D  (Przeczytany 21379 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Gajek
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Gajek

Pogadam z każdym pedofilem :3

« Odpowiedz #14 : 19.02.2009, 00:01:33 »

Dobra mniejsza z tą gwiazdą retuszowania. Wyjaśnijcie mi czemu ludzie chcą wyglądać jak cholerne lalki, wystarczy wejść na te nasze klasy, fotki, grona i inne śmieci i każdy retuszuje się by wyglądać jak lalka jakaś.
O taki retusz mi chodzi właśnie... Po co takie coś robić?
http://ah85.w.interia.pl/STRONA/obraz4.jpg
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #15 : 19.02.2009, 09:32:20 »

Kompleksy. W sieci mozesz byc kim chcesz i jaki chcesz i to wyjasnia dlaczego sobie tak nadrabiaja. Imho strasznie glupie to jest no ale niech kazdy sie usztucznia na swoja modle Uśmiech 2

Dorwać mnie można na:
noeemi83
Użytkownik

Galeria Użytkownika

~~<;

« Odpowiedz #16 : 19.02.2009, 11:16:28 »

Połowę z tych przeróbek (jeśli nie wszystkie) wykonałabym sama na podstawie może dwóch tutoriali z forum, chociaż dopiero zaczynam :P Masakra, myślałam, że chociaż poziom usługi będzie wyższy. Jak ten koleś zajmuje się obróbką grafiki profesjonalnie, to ja nie mam pytań. Żaden szanujący się pracodawca nie zatrudniłby takiego "profesjonalisty". Dla mnie żenada, retusze koszmarnie sztuczne, kompozycje fotomontaży tragiczne. Ja się dziwię ludziom, że idą na takie coś. Przy takim zalewie graficznych przeróbek w gazetach, na bilboardach, w reklamach, filmach ja na prawdę nie rozumiem, że nie potrafią odróżnić profesjonalisty od zwykłego amatora żerującego na ich naiwności, który program graficzny ma może tak długo jak ja ;/

edit:
@ EN - jedna sprawa to być kim się chce usuwając sobie pryszcze, zmieniając kolor oczu i zębów, ewentualnie wyszczuplając się - no dobra, to jeszcze przejdzie, ale druga to robienie z siebie pajaca na oczach wszystkich :P No bo ja na przykład nie wrzuciłabym do sieci swojego zdjęcia, na którym wyglądam jak przestylizowana lalka Barbie xD Trochę to głupie, przecież każdy wie, że takie zdjęcie nie może być prawdziwe, więc jaki jest sens we wrzucaniu takiego badziewia do Internetu?
« Ostatnia zmiana: 19.02.2009, 11:27:57 wysłane przez noeemi83 » Zapisane
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #17 : 19.02.2009, 15:10:54 »

Jak nalozyzysz 5 cm tapety wg zasady "szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla" to moze i wyjdzie cos takiego Uśmiech 2
Sensu to zadnego nie ma - takie laski zdarzaja sie rownie czesto co 6 w totka. Czesciej te wytapetowane 40stoma warstwami.
btw. to z "przestyrylizowana" bylo potezne - wykorzystam kiedys ten tekst cos czuje Uśmiech 2

A odnosnie tematu:
Ludzie pomimo ze otaczaja ich te wszystko pr0 reklamy etc. nadal sie nabieraja na zasadzie: "gluchego spiewac nie nauczysz". Dla nich to wszystko jedno i to samo. Estetyka jest dla nich zamieniona z pojeciem moda i co gorsza vox populi lansuje to podejscie do oporu nie tlumaczac jednoczesnie nic poza tym. Ubierajcie sie w pomaranczowe spodniczki - nie wazne ze nie pasuja wam do wiazanych szpilek chociazby! Musicie je miec bo taka jest moda. No i pozniej widuje sie takie wytwory nieskrepowanej wyobrazni jak na obrazach surrealistow.
Ale my tego nie zmienimy.
Raczej radzilbym sie zastanowic nad czyms innym:
Dostosowanie sie do panujacych warunkow jest cecha wszystkich gatunkow i prawem natury. Czy nie nalezy zatem korzystac z tego jednoczesnie wplatajac coraz wiecej estetyki?
Nie podejrzewam o takie dzialania i sposob myslenia tych cudotworcow z allegro ale jednak to pytanie mnie zastanawia.
Koncze bo sie rozpisalem do oporu Uśmiech 2

Dorwać mnie można na:
Gajek
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gajek

Pogadam z każdym pedofilem :3

« Odpowiedz #18 : 19.02.2009, 16:06:53 »

hahaha apropo mody, widzieliście te koszulki co teraz "szałowe" dziewuchy kupują? Ja nie wiem czy one są jakieś głupie i nie zauważają różnicy czy po prostu myślą, że "sweat" oznacza to samo co "sweet". Tak, są koszulki z napisem różowym na czarnym tle "SWEAT" - jak to zobaczyłem to padłem, ale dziewczyna nie wiedziała -i dalej nie wie- o co chodzi ;p
noeemi83
Użytkownik

Galeria Użytkownika

~~<;

« Odpowiedz #19 : 19.02.2009, 16:44:25 »

@ Gajek,
LOL, no co ty chcesz, "słit" to "słit", nieważne jak się pisze xD xD Ważne, że koszulka jest "trędi" :D Ja osobiście nadal twierdzę, że podstawy chociażby angielskiego przydają się wszędzie, nawet przy kupnie koszulki... xD

A propo koszulek i mody - mam chłopcy coś specjalnie dla was xD
http://www.gimpuj.info/replacement.png

@ EN,
nie "przestyrylizowana" tylko "przestylizowana" xD
deysu
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Nieskończoność to brak ograniczeń

« Odpowiedz #20 : 19.02.2009, 17:20:33 »

@ Gajek,
LOL, no co ty chcesz, "słit" to "słit", nieważne jak się pisze xD xD Ważne, że koszulka jest "trędi" Chichot Ja osobiście nadal twierdzę, że podstawy chociażby angielskiego przydają się wszędzie, nawet przy kupnie koszulki... xD

A propo koszulek i mody - mam chłopcy coś specjalnie dla was xD
http://www.gimpuj.info/replacement.png

@ EN,
nie "przestyrylizowana" tylko "przestylizowana" xD

o nieee Uśmiech 2 xD co za koszulka, noeemi sama robiłaś? Chichot
Co do tematu słit, teraz zauważalny jest duży przyrost głupoty i potrzeby bycia fajnym, więc nie liczy się wiedza czy wykształcenie - tylko dobry imidż, bo przecież trzeba wyglądać. A kobiety(?), bo to najczęściej one robią retusz swoich zdjęć, są poprostu niedowartościowane i może właśnie przez swój wygląd zostały odrzucone przez otaczające je otoczenie i poprostu chcą "być fajne w sieci". Najgorsze jest to, że te słodkie idiotki są mega głupie, bo po co mieć coś w głowie skoro można tyłkiem pokręcić...

noeemi83
Użytkownik

Galeria Użytkownika

~~<;

« Odpowiedz #21 : 19.02.2009, 17:45:10 »

Tak jeszcze wtrącę, że jest właśnie tak jak piszecie - mnie się wydaje, że dla niektórych słowo "sweat" to jednak to samo co "sweet", tylko pisane inaczej i dlatego bardziej... kul >:P

@ Madafakamaker (kurcze prawie palce połamałam xD)
linka do koszulki dostałam od koleżanki, ponoć znalazła na jakiejś zagranicznej stronie, ale ręki sobie uciąć nie dam ;)
Arek93
Gość
« Odpowiedz #22 : 19.02.2009, 17:48:31 »

Koszulka byla niedawno na wykopie http://www.wykop.pl/link/142485/t-shirt  Uśmiech.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #23 : 19.02.2009, 20:19:00 »

koszulka potezna xD

a ja przeycztalem sterylizowana i mi sie spodobalo xD nie ma to jak szybkie czytanie xD

Moi drodzy odbiegamy od tematu. Ale skoro juz jestesmy przy ciuchach to mnie razi w swiatopoglad to bycie "trędi". Przy londynie np jestesmy wiocha totalna. Nadruki na koszulkach bez polotu bez pomyslu - badziew ale popularny. Ja rozumiem ze ciuchy designerskie kosztuja duzo, ale coz jest za problem zlecic komus znajomemu kto zajmuje sie grafika zeby nam przygotowal nadruk? i pozniej odprasowanka albo do specjalistycznej firmy i mamy designerki ciuch za okolo polowe sumy i na dodatek niepowtarzalny! Uśmiech
Bezrozumny i na dodatek trywialny konsumpcjoanizm mnie juz totalnie mierzi - a was? Moda staje sie zlem koniecznym, bo obecnie liczy sie metka i cena a nie estetyka. I gdyby tak dac worek i kawal liny z metkami na pol metra - to daje dyche ze 1/10 zalozy jak zauwazy ze w tym sie teraz chodzi Język

Dorwać mnie można na:
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : 19.02.2009, 20:47:51 »

Ja rozumiem ze ciuchy designerskie kosztuja duzo, ale coz jest za problem zlecic komus znajomemu kto zajmuje sie grafika zeby nam przygotowal nadruk? i pozniej odprasowanka albo do specjalistycznej firmy i mamy designerki ciuch za okolo polowe sumy i na dodatek niepowtarzalny! Uśmiech
Ja jak zaczynałem się bawić GIMP-em i ściągałem różne fajne vector brushe to też wpadłem na taki pomysł. Chichot

A jesli chodzi o ten kurs to mam dziwne wrażenie, że autorką jest ta pani, albo ktoś bezczelnie ukradł jej zdjęcie.
Chodzi o drugą odpowiedź w tym tutorialu.
Po prostu oglądając efekty zamieszczone pod kursem miałem wrażenie, że część z nich już gdzieś widziałem...

noeemi83
Użytkownik

Galeria Użytkownika

~~<;

« Odpowiedz #25 : 19.02.2009, 20:55:36 »

Moi drodzy odbiegamy od tematu. Ale skoro juz jestesmy przy ciuchach (...)

No to jest dobre xD xD

Co do Twojego stwierdzenia nt. mody to zgadzam sie w zupełności. Najgorsze jest to, że potem chodzą po ulicach takie klony, których nie można rozróżnić, bo wyglądają identycznie. Zero własnego stylu, zero pomysłu na siebie tylko kopiowanie innych, bo "to jest właśnie modne i trzeba to nosić". A im droższe, tym lepsze. Nieważnie, że pasek materiału szerokości 10 cm robiący za spódniczkę kosztuje 200zł - jest modny i trzeba to mieć.

A już totalnie mnie na łopatki rozkłada ta dziwna wśród blondynek moda na róż o.O Z pewnością większość zauważyła, że praktycznie każda blondyna ma na sobie coś różowego. To wręcz zakrawa na obsesję, a ja pytam, czemu ma ta dziwna moda służyć? Może facetów to kręci, ale dla mnie co za dużo to niezdrowo, a jak na każdym kroku widzi się blond w wydaniu pink to się dosłownie wszystkiego odechciewa. 
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #26 : 19.02.2009, 21:00:15 »

dojdzie z czasem prawo doboru naturalnego - brunetki beda ciekawsze i wyginie rozowa zaraza Język

Co do tamtej osoby to pewnosci nie mamy wiec sprawa stoi w miejscu zreszta niech robi co jej sie chce - chce zerowac na naiwniakach to niech zeruje myslac ze jest pr0 Język

Ale ja zauwazam takze gorsza rzecz - ze w wiekszosci jeszcze niedawno calkowicie zamknietych subkultur pojawiaja sie odpowiedniki takich zachowan i lamerstwo sie szerzy!
Ja wam mowie - prezyjdzie lord vader i jak pusci charczacego piarda to klony popadaja na zawal xD

Dorwać mnie można na:
deysu
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Nieskończoność to brak ograniczeń

« Odpowiedz #27 : 20.02.2009, 00:21:23 »

dojdzie z czasem prawo doboru naturalnego - brunetki beda ciekawsze i wyginie rozowa zaraza Język

Co do tamtej osoby to pewnosci nie mamy wiec sprawa stoi w miejscu zreszta niech robi co jej sie chce - chce zerowac na naiwniakach to niech zeruje myslac ze jest pr0 Język

Ale ja zauwazam takze gorsza rzecz - ze w wiekszosci jeszcze niedawno calkowicie zamknietych subkultur pojawiaja sie odpowiedniki takich zachowan i lamerstwo sie szerzy!
Ja wam mowie - prezyjdzie lord vader i jak pusci charczacego piarda to klony popadaja na zawal xD
To już chyba lepiej Voldemort xD
Może ktoś założy osobny temat a propo blondynek, pustych dziewczynek, głupich idiotynek, subkulturodizajnerynek i modnisinek oraz o tym co jest trendi Chichot

Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Aukcja Allegro "profesjonalny fotomontaż" Śmiech na sali :D
Skocz do: