Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: bazgroły na szybko i nie tylko
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: bazgroły na szybko i nie tylko  (Przeczytany 7786 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ivellios
Gość
« Odpowiedz #14 : 10.12.2007, 21:53:33 »

te prace są super, chciałbym umieć rysować takie normalnie na kartce, ale niestety nie umiem Smutny. Najbardziej podoba mi się ten gościu w turbanie Duży uśmiech;D ocena 10/10  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
maru
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #15 : 11.12.2007, 17:10:19 »

o tu poruszyłes ważną sprawę - jeśli ktos nie umie na kartce to tablet mu nie pomoże - najpierw ołowek i kartkaa potem tablet - inaczej to zbędna inwestycja ..

ok wracajac do tematu Uśmiech
landszafcik ochydztwo jakich mało powstały jako tło dla poniższego - jakieś 10 min
no i Walkirja miało być co innego a wyszło to ... ta wiem ręka prawa jest walnięta .. i wogule nie dokończone ... ale jakos czasu niemam na kończenie (trzeba by tak dpi x2 i i powiekszyć obrazek z 2 razy i detale zacząć robić i potem poprawić saturacje i dodać ciekawych faktur - a z 2.5 h nad tym siedziałem a trzeba by z 4 kolejne  ) - jak ktos chce xcf a to niech da znać - zdaje się ze 4.5 mb
Ivellios
Gość
« Odpowiedz #16 : 11.12.2007, 17:56:08 »

Walkirja, jest piękan Duży uśmiech;D, ale ten landschaft (krajobraz) słaby, ale ogólnir bardzo podobają mi sie twoje prace Uśmiech
)
'
maru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #17 : 11.12.2007, 22:58:02 »

przecie napisałem że landszafcik żałosny - nawet sie nie starałem by był sensownie rozplanowany - jako że i tak walkirja zakrywa 65% całego widoczka Uśmiech
maru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #18 : 08.02.2008, 18:39:44 »

no to po dlugiej przerwie - Znowu turbanik Uśmiech

to co widac było w takiej skali robione naszybciora ..
dla leniwych sciagnijcie sonie z neta 1100 pedzi do gimpa (czyjakos tak się to nazywa ) - sqa tam fajne gotowe pądzelki
maru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #19 : 03.10.2008, 12:24:11 »

o udało się Uśmiech
- odnaleźć własny temat po 3 ponad miechah nie zagladania XD
no to jadzem zrobione ostatnio i jak na razie "naj poważniejesz" praca zapodana tu - około 3h  jak zawsze zapraszam do galerii Mrugnięcie
faustissima
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #20 : 03.10.2008, 22:36:09 »

No to teraz ja komentuję ;p Najbardziej podoba mi się mikroskop, pewnie dlatego, że wygląda jak klasyczny speed i pociągnięcia pędzla są stosunkowo mało widoczne. Bardzo lubisz turbany Uśmiech ostatni moim zdaniem najlepszy, zwłaszcza pod względem anatomicznym (jak już zauważyłeś Walkiria trochę ucierpiała).
Przeszkadzają mi trochę takie wyraziste posunięcia pędzla, zwłaszcza jak widoczny jest "rozstrzał", ale to kwestia stylu i nie każdemu musi się podobać. Chętnie zobaczyłabym jednak, jak robisz coś bardziej "typowego", tak dla urozmaicenia warsztatu. Jeśli lubisz komponować z kształtów, to poszukaj prac Androida Jonesa, powinny Ci się spodobać, on również stosuje bardzo ciekawe kombinacje kolorystyczne (jak powszechnie wiadomo, ja na kolorach się wykładam).
1000 pędzli to za dużo Mrugnięcie wolę bardziej treściwe paczki, a że gimp obsługuje pędzle do szkapy, to też sobie z nich korzystam.
maru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #21 : 05.10.2008, 21:56:34 »

hym nie mam pojęcia czy to bardziej typowa praca .. - ja tam lubię gdy to co z komputera wychodzi przypomina to co na płótnie można zrobić czy na bristolu

no dobra - pracka przetrzymana i przemęczona ...... gdyby nie zwałka kompa zapodał bym zrobione na "oleje" prackę ale że niema będzie to  Uśmiech

maru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #22 : 21.01.2009, 16:29:57 »

ha  taka nekromancja topikowa Uśmiech

w 100% Gimp  i tablet . mam nadzieje ze sie komuś spodoba (ta wiem twarz wyszła jak przezoknio .... bo skupiłem się na pancerzu Język)
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : 31.01.2009, 23:16:42 »

Rzeczywiście twarz skopałeś- rozbiegane oczka Chichot
Reszta bardzo fajna, ładnie uzyskałeś fakturę zbroi, dobrze położony światłocień, może tylko na klacie ma trochę za jasno.
W ogóle podoba mi się jak nakładasz walor, wygląda to "bardzo profesjonalnie" Mrugnięcie

Mimo, że to digital to i tak często wygląda prawie jak farby, to też w.g. mnie plus.

Zapraszam do mnie chociaż ja się dopiero uczę więc jest dużo mniej do oglądania. Uśmiech 2

Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: bazgroły na szybko i nie tylko
Skocz do: