maru
Użytkownik
Reputacja: 2
GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
|
 |
« : 04.12.2007, 10:53:56 » |
|
no na szybko poniżej 1.5 h Hełmik Janczara z Gry Infinity .. wzasadzie testowałem tablet pod linuxem więc majstrowałem i przekombinowałem ... Gimp 2.4.0 RC3 - Ubuntu 7.10 (BTW . jak sobie zrobić ubgrade Gimpa pod tym ubuntu bo kombinowałem i sie zmęczyłem ) Janczar ok i następny 15 min ... poprostu kobieta w chuście czy czym tam kobieta kolejny speed .... 20 min - miał być mikroskop ..... a wyszło jak zawsze Mikroskop ?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07.12.2007, 13:53:13 wysłane przez maru »
|
|
|
|
|
|
ozziuss
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 04.12.2007, 17:32:47 » |
|
kolejny speed .... 20 min - miał być mikroskop ..... a wyszło jak zawsze Mikroskop ? to mi się podoba. używasz tabletu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : 04.12.2007, 19:30:16 » |
|
ten nieudany mikroskop ??  (przecież zupełnie niewyszedł ) - tak tablet jest w użyciu - za dużo robiłem na zwykłym papierze i zupełnie nie czaje jak się obsługuje myszkę ... (do malowania)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ravicious
√ ι ק
Reputacja: 11
Licencja: CC-BY-SA
Yep, that's right
|
 |
« Odpowiedz #3 : 04.12.2007, 22:43:47 » |
|
Dobre. Bardzo dobre. Szczególnie ta kobieta w chuście. Sam się zabieram do takiej roboty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozziuss
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 05.12.2007, 16:43:38 » |
|
ten nieudany mikroskop ??  (przecież zupełnie niewyszedł ) mi to wygląda na niedokończoną kobietę ze zwieszoną głową.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : 05.12.2007, 21:51:51 » |
|
ech widzisz z tą kobietą to jest tak że zaczełem robić mikroskop .... potem straciłem koncentracje , pomyslałem o czymś innym i kobieta wyszła - jak sie przyjrzeć to widać w tym resztki mikroskopu nodobra next Turban- coś mi na turbany napadło ... 35 min . z czego 10 bezsensownego bazgrania ... w celu poprawienia .... nieudanego i powrut do stanu z przed popsucia (na zasadzia jak jest dobrze to nie kombinuj ) - zadowolony jestem z pół ksierzyca , niby mógł bym to fajnie wyciągnąc ale spać mi się chce i ... może kiedy indziej .. narazie jako speed  - podobają mi się kolorki - musze wiecej robić w tej palecie z rańca na rozgrzewke  miał być mietek żul a wyszedł Jocker na kacu .... oj słabo ... no nic około godziny bazgrania .. i nie zrobiłem ostrych konturów http://www.gimpuj.info/gallery/5529_06_12_07_7_24_09.jpg
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07.12.2007, 13:56:36 wysłane przez maru »
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : 06.12.2007, 10:10:29 » |
|
no i turban nr 2 - nie skończony - czasu nie mam (teraz) ale budziet tło i takie tam godzina 20 min .... prawie mi sie podoba .. http://www.gimpuj.info/gallery/5529_06_12_07_9_01_55.jpg
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07.12.2007, 13:57:08 wysłane przez maru »
|
|
|
|
|
Rafael
Użytkownik
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #7 : 06.12.2007, 10:56:15 » |
|
Fajne prace mi najbardziej podoba się "mikroskop" Zapraszam do mojej galerii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ravicious
√ ι ק
Reputacja: 11
Licencja: CC-BY-SA
Yep, that's right
|
 |
« Odpowiedz #8 : 06.12.2007, 16:39:08 » |
|
maru, taka mała uwaga: prace zamieszczaj w znacznikach [url], nie [img], nie każdy ma neostradę  EDIT: A najlepiej jako miniatury: ci, co mają szybkie łączą obejrzą sobie ogólny wygląd dzieła, a mnie i innym zaoszczędzisz kilkuset kB 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07.12.2007, 16:16:00 wysłane przez rav »
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : 07.12.2007, 13:56:09 » |
|
dobra .... turban zmajstrowany .... tylko jakoś niewiem czy lepiej .... brak mi jaskos pomysłu ... turban 1024/768nie będe torturował pełnym rozmiarem ^-^ bo orginał kutke większy jest jakieś poinje .... ?? niema opinji .. Tabletem sie nie pochlastam ..  z tego powodu ok następny tym razem speed - klasyczne ćwiczenie - czyli przedmiot w 3 wersjach - Lineart , Walor i skończony w kolorkach - wieć i klasycznie do bulu i Jabłko .... jabco- musze więcej Martwej natury pomacać dawno nie robiłem .. (zachęcam i innych to dobre ćwiczenie nawet jak sie czujemy mega wymiataczem to można się zaciąć na Jabłku lub kubku z ołówkiem czy pogromcy wdów i śierot - Gruszce) no i kolejne ćwiczenie - kubas - tak samo jak jabłko tylko że to cwiczenie formy walca kubek - dodałem tło bo jakos podejżanie wygladał lewitujac w przestrzeni - a i zrobiłem test trójkątnego pędzla  BTW A najlepiej jako miniatury: ci, co mają szybkie łączą obejrzą sobie ogólny wygląd dzieła, a mnie i innym zaoszczędzisz kilkuset kB jak sie u was Minaturki robi bo prubowałem i mi jakiś error wykrzacza - jka jest formułka i kod ??
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09.12.2007, 11:31:10 wysłane przez maru »
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : 10.12.2007, 17:27:58 » |
|
kolejny dzień kolejny speed  - Sylwetka (głowa ) jakiegoś buca z postawionym kołnieżem - robione w odcieniach szarości Cel: Cwiczenie nakładania waloru / Test nowych Pedzli - autorskich efekt: pędzle fajne są (leprze od tych firmowych dostępnych na necie - wzasadzie daja podejżane PS efekt  ) a głlowa - no cuż jak na 5 minut fo fajnie ale sa błedy .... - poprawie łebi łeb 2 - czyli to samo z rozkładeµ światła - czerwone to orginalne a żielone to odbite - takie tam kolejne ćwiczenie łeb z kolorkiem (dziwnym)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 10.12.2007, 18:35:24 wysłane przez maru »
|
|
|
|
|
|
ozziuss
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 10.12.2007, 18:29:37 » |
|
ładnie ci jabłko wyszło. szkoda że nie stać mnie na tablet...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : 10.12.2007, 18:43:50 » |
|
eee to zależy czy chcesz być w klubie "wacom" czy też ci to zwisa - stare pentagramy owszem słabe były (XXl zdarzały się bardzo dobre ale i padokowate - zależało czy masz farta ) ale Titan jest porzadny - tyle że duży i wymaga pod linuxem wizard pena zainstalownego (a np w Ubuntu wacomy się wykrywaja same - część z nich ) kupowania jakiś tam wynalazków po 100 zł bym nie polecał ale za 400 można już znaleść niezły Tablet - ba dla osub które nigdy nie majstrowały na "dużym" formacie A4 może się okazać "nie do opanowania" i wtedy Wakomik A5 lub A6 (notesowa wielkość) jest w sam raz - ale trzeba samemu spróbować i zadecydować jaki format pasuje i jaka firma to tyle odemnie  up date - najtańsze i wmiare dobre na Allegro znalazłem za okło 200 zł (Wacom jaki Pentagram)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 10.12.2007, 19:40:39 wysłane przez maru »
|
|
|
|
|
|
ozziuss
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : 10.12.2007, 20:03:06 » |
|
i tak mnie nie stać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivellios
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : 10.12.2007, 21:53:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : 11.12.2007, 17:10:19 » |
|
o tu poruszyłes ważną sprawę - jeśli ktos nie umie na kartce to tablet mu nie pomoże - najpierw ołowek i kartkaa potem tablet - inaczej to zbędna inwestycja .. ok wracajac do tematu landszafcik ochydztwo jakich mało powstały jako tło dla poniższego - jakieś 10 min no i Walkirja miało być co innego a wyszło to ... ta wiem ręka prawa jest walnięta .. i wogule nie dokończone ... ale jakos czasu niemam na kończenie (trzeba by tak dpi x2 i i powiekszyć obrazek z 2 razy i detale zacząć robić i potem poprawić saturacje i dodać ciekawych faktur - a z 2.5 h nad tym siedziałem a trzeba by z 4 kolejne ) - jak ktos chce xcf a to niech da znać - zdaje się ze 4.5 mb
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivellios
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 11.12.2007, 17:56:08 » |
|
Walkirja, jest piękan  ;D, ale ten landschaft (krajobraz) słaby, ale ogólnir bardzo podobają mi sie twoje prace  ) '
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #17 : 11.12.2007, 22:58:02 » |
|
przecie napisałem że landszafcik żałosny - nawet sie nie starałem by był sensownie rozplanowany - jako że i tak walkirja zakrywa 65% całego widoczka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #18 : 08.02.2008, 18:39:44 » |
|
no to po dlugiej przerwie - Znowu turbanik   to co widac było w takiej skali robione naszybciora .. dla leniwych sciagnijcie sonie z neta 1100 pedzi do gimpa (czyjakos tak się to nazywa ) - sqa tam fajne gotowe pądzelki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #19 : 03.10.2008, 12:24:11 » |
|
o udało się  - odnaleźć własny temat po 3 ponad miechah nie zagladania XD no to jadzem zrobione ostatnio i jak na razie "naj poważniejesz" praca zapodana tu - około 3h jak zawsze zapraszam do galerii  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
faustissima
Użytkownik
Reputacja: 3
|
 |
« Odpowiedz #20 : 03.10.2008, 22:36:09 » |
|
No to teraz ja komentuję ;p Najbardziej podoba mi się mikroskop, pewnie dlatego, że wygląda jak klasyczny speed i pociągnięcia pędzla są stosunkowo mało widoczne. Bardzo lubisz turbany  ostatni moim zdaniem najlepszy, zwłaszcza pod względem anatomicznym (jak już zauważyłeś Walkiria trochę ucierpiała). Przeszkadzają mi trochę takie wyraziste posunięcia pędzla, zwłaszcza jak widoczny jest "rozstrzał", ale to kwestia stylu i nie każdemu musi się podobać. Chętnie zobaczyłabym jednak, jak robisz coś bardziej "typowego", tak dla urozmaicenia warsztatu. Jeśli lubisz komponować z kształtów, to poszukaj prac Androida Jonesa, powinny Ci się spodobać, on również stosuje bardzo ciekawe kombinacje kolorystyczne (jak powszechnie wiadomo, ja na kolorach się wykładam). 1000 pędzli to za dużo  wolę bardziej treściwe paczki, a że gimp obsługuje pędzle do szkapy, to też sobie z nich korzystam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #21 : 05.10.2008, 21:56:34 » |
|
hym nie mam pojęcia czy to bardziej typowa praca .. - ja tam lubię gdy to co z komputera wychodzi przypomina to co na płótnie można zrobić czy na bristolu no dobra - pracka przetrzymana i przemęczona ...... gdyby nie zwałka kompa zapodał bym zrobione na "oleje" prackę ale że niema będzie to  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maru
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #22 : 21.01.2009, 16:29:57 » |
|
ha taka nekromancja topikowa   w 100% Gimp i tablet . mam nadzieje ze sie komuś spodoba (ta wiem twarz wyszła jak przezoknio .... bo skupiłem się na pancerzu  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sooly
Emeryt
Reputacja: 9
Licencja: CC-NC-BY-SA
|
 |
« Odpowiedz #23 : 31.01.2009, 23:16:42 » |
|
Rzeczywiście twarz skopałeś- rozbiegane oczka  Reszta bardzo fajna, ładnie uzyskałeś fakturę zbroi, dobrze położony światłocień, może tylko na klacie ma trochę za jasno. W ogóle podoba mi się jak nakładasz walor, wygląda to "bardzo profesjonalnie"  Mimo, że to digital to i tak często wygląda prawie jak farby, to też w.g. mnie plus. Zapraszam do mnie chociaż ja się dopiero uczę więc jest dużo mniej do oglądania. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|