Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Walendo i jego prace w "Gimpie"?
Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Walendo i jego prace w "Gimpie"?  (Przeczytany 13939 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
DeVir
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.2
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

BRAT INSEKT'a ^^ ;]

« Odpowiedz #14 : 03.12.2007, 18:08:42 »

no tez wlasnie, walendo wcale nie jest jakos super zaawansowanym grafikiem dlatego ta jego ,,drobna" pomoc psem nie powinna byc tak bardzo okazywana i moim zdaniem wyjasniona miedzy operatorami a nim samym... popelnil blad, powinien dostac ostrzezenie i tyle... za nastepne przewinienie wydalenie z forum, takie moje zdanie

Rafael
Użytkownik

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #15 : 03.12.2007, 18:33:38 »

No właśnie. Chciałbym wyjaśnić tą sprawę. Nie robiłem w 100% w PS. Ani nawet w 50%. Poprawiam swoje pracę minimalnie w PS, aby jakość była lepsza (wszelakie drobne niedopracowania itp, itd.) w innym przypadku nie zarejestrowałbym się na forum Gimpa tylko Photoshopa (z resztą Kifer już tam napisał moje tłumaczenie). Nie uważam tego za gigantyczne wykroczenie, ale jeśli taki jest to przepraszam wszystkich , którzy poczuli się prze zemnie oszukani. Proszę o wyrozumiałość.

LoL... To Ty nie umiesz się obsługiwac GIMPem, skoro musisz wszystko poprawiac FotoSklepem? W takim wypadku mam jedno zdanie: Po co w ogóle używac GIMPa, skoro wszystko można zrobic w tym "lepszym" programie, FotoSklepie?

Co do kary to jakoś nie bardzo mnie to obchodzi. W bitwie i tak rozwaliłem jego FotoSklepową sygnaturę moją pracką, całkowicie zrobioną w GIMPie. Język

Popieram w 100 % ale jakaś kara musi być !

DeVir
Użytkownik

Galeria Użytkownika

BRAT INSEKT'a ^^ ;]

« Odpowiedz #16 : 03.12.2007, 18:43:53 »

no mowie, niech bedzie upomnienie... nastepnym razem podejmie sie bardziej zdecydowane kroki

Rafael
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #17 : 03.12.2007, 18:49:40 »

A co z punktami reputacji które nieuczciwie zarobił mimo tego że on używa PSa to wygrałem z nim bitwę ale ci który przegrali mogą się czuć oszukani bo stracili punkty reputacji w walce z oszustem !!!  Przecież to forum GIMPa Wilber!

Kutsu
Użytkownik

Reputacja: 12 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

907610717098

« Odpowiedz #18 : 03.12.2007, 19:28:17 »

Powoli nam tu się zbiera tłumek rozwścieczonej ludności Język Zaraz widły i pochodnie pójdą w ruch Język Nie przesadzajmy z tymi karami. Taaa, wydalić z forum, dać ujemną reputację, wyczyścić galerię, i jeszcze kabel od neta (o ile kablowy Język) przeciąć tak ku przestrodze. Uważam że odebranie punktów reputacji za bitwy wystarczy. Po cóż więcej maltretować?

DeVir
Użytkownik

Galeria Użytkownika

BRAT INSEKT'a ^^ ;]

« Odpowiedz #19 : 03.12.2007, 21:31:55 »

LoL... dajcie typowi spokuj juz... niepotrzebnie wam tylko cukier skacze... poza tym tak jak mowie wystarczy na poczatek ostrzezenie... troche wiary w ludzi, a jak juz powiedzialem znowu uzyje psa to wydalenie bez wachania
« Ostatnia zmiana: 04.12.2007, 16:37:52 wysłane przez rav » Zapisane

ozziuss
Gość
« Odpowiedz #20 : 03.12.2007, 21:34:36 »

a ja się nadal upieram przy moim pierwszym pomyśle...zjedzmy go w końcu!  laugh
Kifer71
Gość
« Odpowiedz #21 : 03.12.2007, 21:39:41 »

walendo
Poprawiam swoje pracę minimalnie w PS, aby jakość była lepsza (wszelakie drobne niedopracowania itp, itd.)
devir
dlatego ta jego ,,drobna" pomoc psem nie powinna byc tak bardzo okazywana

Poprawiam? Walendo nie ośmieszaj się.
Drobna? Devir daj dowód, że to drobna pomoc.
Panowie dowodów mi trzeba, że cokolwiek zostało zrobione Gimpem. Jak na razie mam tylko dowody na to, że wszystkie prace zostały wykonane na PSie. Nie wierzę w to, że Walendo każdą jedną pracę musi poprawiać Photoshopem. Jednego XCFa chcę zobaczyć. Może wtedy zacznę się zastanawiać czy nasze oskarżenie jest słuszne, może.
ozziuss
Gość
« Odpowiedz #22 : 03.12.2007, 21:49:53 »

jednego XCFa? zdąży pokopiować warstwy i będziesz miał XCFa. imho powinien pokazać tyle XCFów ile wynosi połowa oddanych prac.
Kifer71
Gość
« Odpowiedz #23 : 03.12.2007, 21:54:54 »

ozziuss "jednego" to tylko pzrenośnia, mogę zobaczyć XCFy do wszystkich prac, a i tak już nigdy nie będę ufał w uczciwość Walendo. Kto raz skłamał nie zawaha się przed następnym kłamstwem.
« Ostatnia zmiana: 09.12.2007, 15:23:41 wysłane przez carmix » Zapisane
Cawz
Użytkownik

Reputacja: 10 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Wesoły GIMPer :)

« Odpowiedz #24 : 03.12.2007, 23:27:59 »

Kto raz skłamał nie zawacha się przed następnym kłamstwem.
Jestem na to za głupi  Duży uśmiech [ Dżołk ]

a ja się nadal upieram przy moim pierwszym pomyśle...zjedzmy go w końcu!  laugh

Ten pomysł popieram przecież życie ma wiele samów...   laugh

Moim zdaniem powinien gdzieś w teście pokazać jak robi jakąś prackę. Chodzi mi o taki jagby tutorial.
« Ostatnia zmiana: 04.12.2007, 16:40:06 wysłane przez rav » Zapisane

Pyza
Gość
« Odpowiedz #25 : 04.12.2007, 10:11:29 »

Ja jestem tylko za usunięciem puntów reputacji, a co do xcf to ja prawie nigdy nie zapisuję tak pracy, więc trzeba trochę wyrozumiałości...
Pawel1995k
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #26 : 04.12.2007, 15:52:50 »

Wiem, wiem. Zaraz polecą widły za to co napiszę. Język Ale do rzeczy.

Walendo...
Jeśli ty robiłeś większość w Gimpie, to co robiłeś w Photoshopie? Drobne poprawki? Ale jakie poprawki? Daj jakiś obraz przed poprawą w Photoshopie i po poprawie w Photoshopie. Wtedy administracja oceni czy zabrać Ci punkty czy nie. Ja osobiście uważam, że jeśli to były naprawdę małe poprawki typu "wyostrzenie" albo "wzmocnienie", to nie zabierajmy Walendo punktów! Ale jeśli to były większe poprawki, takie jak użycie filtrów to wtedy odejmijmy mu punkty.

To tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie...
coortez
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

mastah phlmastah

« Odpowiedz #27 : 04.12.2007, 16:05:40 »

Mi tam na reputce nie zależy
Walendo chyba już zrozumiał że za następną pracę w PS będzie odpowiednio wynagrodzony
proponuję zamknąć temat

fav.
[]http://images34.fotosik.pl/120/7d1ab62dfe431f24.png[/]

Czytaj regulamin.
Strony: 1 [2] 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Walendo i jego prace w "Gimpie"?
Skocz do: