Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Walendo i jego prace w "Gimpie"?
Strony: [1] 2 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Walendo i jego prace w "Gimpie"?  (Przeczytany 13954 razy)
Kifer71
Gość
« : 02.12.2007, 21:18:02 »

Kilka dni temu na kanale Gimpa Acersecomes zwrócił nam uwagę na prace Walendo. Stwierdził, iż robione są w PS CS2. Osobiście sprawdziłem zdecydowaną większość obrazów i fakt ten się potwierdził. Zarówno galeria jak i prace na bitwy, a nawet avatar wykazują znamiona prac wykonanych PhotoShopem.
Cakper korespondował z Walendo by wyjaśnić zaistniałą sytuację. Nie czuje się On winny. Twierdzi, że w PS tylko ulepsza wynik końcowy, a większość pracy wykonuje w Gimpie.
Ponieważ stanowimy na forum społeczność reprezentującą użytkowników Gimpa, to Wam pozostawiamy ocenę postępowania Walendo. Osobiście podzielam zdanie Cakpra,  iż bitwy wygrane przez Walendo powinny być rozstrzygnięte na jego niekorzyść, a punkty reputacji w ten sposób zdobyte odebrane. Nie chcę tu mówić o karach jakie powinien ponieść,  to Wy zdecydujecie.

Zapraszam do dyskusji.

Kifer
« Ostatnia zmiana: 05.12.2007, 17:58:18 wysłane przez Kifer » Zapisane
Kutsu
Użytkownik

Reputacja: 12 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

907610717098

« Odpowiedz #1 : 02.12.2007, 21:42:44 »

Ach trudno jest oceniać takie postępowanie. Nie można go znowu zupełnie potępiać, nie wiemy w jakim stopniu wykorzystywał Photoshopa. Uważam jednak, że bitwy powinny być rozstrzygnięte na jego niekorzyść. Wszak to forum GIMPa, a nie forum o ogólnie pojętej grafice.
Takie jest moje zdanie.

TL
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Tao Leny

« Odpowiedz #2 : 02.12.2007, 21:50:03 »

Gdyby nie robił tego na bitwy lub zamiast FotoSklepu byłaby mowa tu o Paintcie to można było mu to odpuścić, ale tak nie jest. IMHO wszystkie punkty reputacji powinny mu zostać odebrane.

Czytaj regulamin ! //Domaxi
mauf
√ ι ק

Reputacja: 12 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: umariusz@jabster.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 02.12.2007, 21:57:35 »

Tak jak napisał Kutsu, trudno ocenić takie postępowanie. Jednak moim zdaniem, jako iż jest to forum poświęcone konkretnemu programowi powinno się rozstrzygnąć bitwy na jego niekorzyść a punkty reputacji odebrać.
ozziuss
Gość
« Odpowiedz #4 : 02.12.2007, 22:08:06 »

zjedzmy go a punkty reputacji podzielmy między siebie  Duży uśmiech
Kifer71
Gość
« Odpowiedz #5 : 02.12.2007, 22:21:08 »

ozziuss oczekiwałem bardziej przemyślanych komentarzy.
Ivellios
Gość
« Odpowiedz #6 : 02.12.2007, 22:35:00 »

Może niech oskarżony sie wypowie.

A co do kary to proponuje zabranie wszystkich punktów reputacji i usunięcie z galerii obrazów, które były robione w FotoSzopie. A punkty z Bitew przekazałbym tm, którzy przegrali. Ewentualnie jakiś czasowy ban np. na 1 miesiąc albo co.
walendo
Użytkownik

Reputacja: -3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

walendo

Spokojny Cień

« Odpowiedz #7 : 03.12.2007, 11:49:53 »

No właśnie. Chciałbym wyjaśnić tą sprawę. Nie robiłem w 100% w PS. Ani nawet w 50%. Poprawiam swoje pracę minimalnie w PS, aby jakość była lepsza (wszelakie drobne niedopracowania itp, itd.) w innym przypadku nie zarejestrowałbym się na forum Gimpa tylko Photoshopa (z resztą Kifer już tam napisał moje tłumaczenie). Nie uważam tego za gigantyczne wykroczenie, ale jeśli taki jest to przepraszam wszystkich , którzy poczuli się prze zemnie oszukani. Proszę o wyrozumiałość.
Ravicious
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Yep, that's right

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 03.12.2007, 14:44:27 »

§3. Ustalenia techniczne

2. Używamy GIMPa w dowolnej wersji - cała praca musi zostać w nim wykonana.

Wykroczenie poza regulamin. Bana bym mu nie dał - bo co on by niby zmienił? Z pomysłów, które się pojawiły, wybrałbym odjęcie punktów reputacji.

marecki_
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: lethal2@jabster.pl
Galeria Użytkownika

marecki_

« Odpowiedz #9 : 03.12.2007, 15:04:38 »

Cofnięcie wygranych prac i odjęcie reputacji.
coortez
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

mastah phlmastah

« Odpowiedz #10 : 03.12.2007, 15:22:57 »

przecież w każdym konkursie pisze
wszystkie techinki w GIMPIie dozwolone więc nawet 1 filtr z PS wyklucza
z bitwami chyba też tak jest

cofnąc prace z konkursów i bitw i odebrać reputkę

fav.
[]http://images34.fotosik.pl/120/7d1ab62dfe431f24.png[/]

Czytaj regulamin.
ozziuss
Gość
« Odpowiedz #11 : 03.12.2007, 16:52:44 »

przecież w każdym konkursie pisze
jest napisane Mrugnięcie
pkt reputacji mu zabrać i oddać tym co z nim przegrali. galerię wyczyścić. takie moje zdanie.
Przemek1
Gość
« Odpowiedz #12 : 03.12.2007, 17:31:02 »

Jak mówią trudno jest ocenic jego postępowanie.Ale go tak słabo by było potępic tak aby usuną konto z forum.Można mu dać jeszcze jedną szansę ale za to że robił w PhotoShop to obniżyc mu reputacje lub wyzerować.Można jego wszystkie obrazy z bitem i komkursów wycofać.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : 03.12.2007, 18:01:23 »

No właśnie. Chciałbym wyjaśnić tą sprawę. Nie robiłem w 100% w PS. Ani nawet w 50%. Poprawiam swoje pracę minimalnie w PS, aby jakość była lepsza (wszelakie drobne niedopracowania itp, itd.) w innym przypadku nie zarejestrowałbym się na forum Gimpa tylko Photoshopa (z resztą Kifer już tam napisał moje tłumaczenie). Nie uważam tego za gigantyczne wykroczenie, ale jeśli taki jest to przepraszam wszystkich , którzy poczuli się prze zemnie oszukani. Proszę o wyrozumiałość.

LoL... To Ty nie umiesz się obsługiwac GIMPem, skoro musisz wszystko poprawiac FotoSklepem? W takim wypadku mam jedno zdanie: Po co w ogóle używac GIMPa, skoro wszystko można zrobic w tym "lepszym" programie, FotoSklepie?

Co do kary to jakoś nie bardzo mnie to obchodzi. W bitwie i tak rozwaliłem jego FotoSklepową sygnaturę moją pracką, całkowicie zrobioną w GIMPie. Język

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Strony: [1] 2 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Walendo i jego prace w "Gimpie"?
Skocz do: