Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Jak mam pozbyć się białej obwódki bez "Zmiana koloru na alfę"?
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Jak mam pozbyć się białej obwódki bez "Zmiana koloru na alfę"?  (Przeczytany 1532 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
SnowWolf
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

SnowWolf

« : 29.03.2015, 20:26:53 »

Gdy mażę zdjęcie dziewczyny w GIMP'ie to zamiast wymazać, tworzy mi się białe tło i nie ma jak tego usunąć, różdżka nie pomaga, gumpa nie pomaga. Jedyne co pomaga to "Zmiana koloru na alfę", ale ono sprawia, że zdjęcia są po tym prawie nie widoczne. Na większości zdjęć tak jest i nie wiem co zrobić... A jak zmieniam na dole (bo po otwarciu w GIMP'a są dwa podstawowe koloru; na górze czarny, a na dole biały) z koloru białego na czarny i próbuję te białe tło wymazać, to tworzy mi się na czarne.

*Screen*

* sdnfmskjdfnmaskjdhbnasmkidnmasjdnm,askjdnam.png (328.75 KB, 1285x805 - wyświetlony 191 razy.)
« Ostatnia zmiana: 03.04.2015, 09:50:31 wysłane przez be@ » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 29.03.2015, 20:28:55 »

http://www.gimpuj.info/index.php/topic,31.0.html
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Jak mam pozbyć się białej obwódki bez "Zmiana koloru na alfę"?
Skocz do: