Trochę dziwny ten tytuł, przecież napisałam wyraźnie, że
na pewno zostało tutaj użyte
Rozmycie w ruchu. Miałaś raczej opisać pokrótce wygląd tego efektu, więc proszę o poprawienie.
Ja już się biorę za testowanie. Na razie taki ogólnikowy opis:
Podejrzewam, że trzeba utworzyć obraz w kolorze granatowym. Następnie w wielu miejscach wpisać odpowiednią czcionką

ciąg cyferek w kolorze jasnobłękitnym. Napisy powinny być różnej wielkości, tak jak to widać na przykładowej grafice. Można wpisać jedną liczbę dużą czcionką, a następnie powielać warstwę tekstową i zmniejszać czcionkę na kolejnych kopiach oraz przesuwać

rozmieszczając napisy mniej więcej równomiernie na całym obszarze obrazu. Kolejny krok to połączenie wszystkich warstw tekstowych w jedną i dopasowanie wymiarów warstwy do obrazu. Później należy zduplikować warstwę z cyferkami i oryginał rozmyć za pomocą:
Rozmycie -> Rozmycie w Ruchu: Powiększenie. Środek rozmycia powinien pokrywać się z centrum obrazu (tak jest domyślnie) a długość trzeba wybrać jakąś większą, co najmniej 100. W razie czego można rozmycie powtórzyć. Widzę tam jeszcze gradient promienisty kolor pierwszoplanowy na przezroczystość. jako kolor pierwszoplanowy należy ustawić biały i przeciągnąć gradientem od centrum do krawędzi obrazu na nowej, przezroczystej warstwie. Tryb warstwy z gradientem zmienić na
Pokrywanie. To tak miej więcej z grubsza, a dokładniej, jak już pisałam, muszę sama wypróbować.
@Edit:
Przetestowałam. W załączniku masz XCF, na którym możesz się wzorować. Efekt nieznacznie się różni z powodu innej czcionki. Zwróć uwagę na tryb krycia warstw i kolory. Jeśli chodzi o rozmycie, to jedną warstwę rozmyłam z zaznaczoną opcją
Rozmycie zewnętrzne, a pozostałe dwie z odznaczoną, w tym jedną z mniejszym promieniem rozmycia. Cyfry na warstwie bez rozmycia nieco rozjaśniłam. Tło jest wypełnione gradientem promienistym. Na warstwie z maską są chmury wygenerowane za pomocą filtra:
Renderowanie -> Chmury -> Jednolity szum. Na tej warstwie zmniejszyłam nieco jasność na średnich i ciemnych tonach za pomocą krzywych kolorów.