Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneBazarProśbyWątek: Prośba o dorysowanie taśmy filmowej do tła
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Prośba o dorysowanie taśmy filmowej do tła  (Przeczytany 2363 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
heklind
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

heklind

« : 04.03.2014, 18:56:40 »

Witam,
mam tło o rozmiarach 2170x1472 px:

http://zapodaj.net/db71fae07ab6d.jpg.html

Chcialbym go umieścić na tle strony www. Jest ona zwiazana z TV dlatego moja prośba polega na tym czy mógłby ktoś umieścić po lewej stronie wzdłuż jakąś taśmę filmową? Coś co kojarzy się z tematyką filmową, cos podobnego do tych na tym obrazku:

http://us.123rf.com/400wm/400/400/freeartist/freeartist0804/freeartist080400009/2855919-sfondo-film-d-39-epoca-con-strisce.jpg

Oczywiście nie musi być tak jak tutaj, wszystko zalezy od kreatywności i pomysłu, liczę na to, że ktoś ma dobry pomysł jakby to mogło przyzwoicie wyglądać (licze na dobra radę).

Najlepiej jakby ta taśma miała kolor biały (lub podobny) aby się ładnie komponowała na ciemnym tle.
Taśma może być np prosta rozwinieta w dol, albo na przyklad jakieś ciekawsze rozwiazanie: trochę zwinięta u góry i nie dokonca rozwinieta na sam dół i lekko powywijana.

Pozdrawiam i dziekuje z gory.
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 04.03.2014, 20:33:10 »

Biała taśma filmowa?? Chyba dziwnie by to wyglądało.
heklind
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

heklind

« Odpowiedz #2 : 04.03.2014, 23:05:17 »

Hm a jak byś to widział? Może popielata by byla ok? Ważne zeby była taka prosta a nie jakas skomplikowana i ladnie wtapiala sie w tlo Uśmiech
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 04.03.2014, 23:16:23 »

Prawdę mówiąc, to nie mam żadnej wizji. Chodziło mi raczej o to, że nigdy nie widziałam białej taśmy filmowej. Widywałam czarną, brązową czy beżową i wydało mi się, że biała wyglądałaby jakoś nienaturalnie ale może faktycznie ktoś wymyśli sposób aby to dobrze wyglądało. Ja nie jestem designerem więc tutaj nie pomogę.
heklind
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

heklind

« Odpowiedz #4 : 04.03.2014, 23:44:48 »

Myslalem o tym zeby ta tasma wygladala jakby narysowana biala kreska Uśmiech nie musi wygladac jak prawdziwa tylko taka rysunkowa jakby
« Ostatnia zmiana: 05.03.2014, 13:17:38 wysłane przez heklind » Zapisane
Beekeeper
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 05.03.2014, 21:41:16 »

oto moja wizja:

War... War never changes...

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneBazarProśbyWątek: Prośba o dorysowanie taśmy filmowej do tła
Skocz do: