Magda, z wypaleniem to spróbuj zrobić szkic rysunek albo coś podobnego, na podstawie jakiegoś tekstu w książce. Nie sądzę, byś bezmyślnie czytała bez wyobraźni
Poczytaj teorie spiskowe, popróbuj coś w tym kierunku. Zainteresuj się inną kulturą (polecam arabską i hinduską, naprawdę sporo ciekawego). Popatrz na jakiś język, może Cię zainteresuje i chociaż parę słówek zapamiętasz. Przy okazji zaczepiasz o kultury, subkultury, skąd się język wywodzi i masz kolejny punkt zaczepienia. Posłuchaj odmiennych gatunków muzyki, a jak już Cię zainteresuje - spróbuj stworzyć własną ilustracyjną interpretację or sth. Obejrzyj jakiś film, może jakaś nietypowa sytuacja, kadr Cię zainteresuje i zrobisz swoją wersję?
Przyznam, że raz mnie uratowało z takiego stanu Rab Ne Bana Di Jodi - hinduska produkcja, romansidło. Miałem wrażenie, że mam kompletnie inne spojrzenie na świat i warto zainteresować się czymś nowym.
Jak się wypalam to takie tricki mi bardzo pomagają i Tobie polecam popróbować któreś z tych. A jak już jest kompletne dno to do ludzi idę i zaczynam wszystko od nowa

Jak nie to powyżej, to mogę podrzucić Ci jakieś linki do subskrybowania. które być może Cię zainteresują i popchną do działania z pomysłami czy coś podobnego (a trochę tego mam

). Jak Cię interesuje to mogę podesłać na PM jakieś ciekawe linki