Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska  (Przeczytany 91622 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #182 : 21.01.2010, 11:22:38 »

No jakby smok faktycznie produkował metan, to musiałby by mieć w gardle coś na rodzaj krzesiwa - krzesałby by iskry na strumień metanu Chichot ciekawe, z czego by zbudował takie krzesiwo, kości by się chyba nie nadawały.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #183 : 21.01.2010, 16:29:23 »

Moje zdanie? Brak
Nie interesują mnie takie sprawy, duchy, ufo itp. Jestem realistą... Jak sobie brytyjscy naukowcy coś tam odkryją, to niech będzie, mnie to nie interesuje, tak samo sny, właściwie to raczej mi się nie śnią, albo po prostu niczego nie zapamiętuję, w życiu nie zdażyły mi się sytuacje typu, że widziałem ducha czy coś. Takie moje zdanie.

Smoki, nie wiem... nigdy się nad tym nie zastanawiam, ale wydaje mi się, że coś jest powiązane w tymi z dinozaurami, które były faktycznie... (przecież niektóre też latały) ale raczej nie wierze w ziejące ogniem latające stworzenia.
« Ostatnia zmiana: 21.01.2010, 16:49:03 wysłane przez Danyeru » Zapisane

Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #184 : 21.01.2010, 16:49:38 »

Każdy śni, tylko nie każdy to zapamiętuje - zależy, w jakiej fazie snu się obudzimy. ;-)

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
piraci
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

piraci

« Odpowiedz #185 : 21.01.2010, 19:41:50 »

Tak... Smoki, ciekawie by było gdyby istniały, zionęły ogniem i latały, super by też było, gdyby były inteligentne i posiadały umiejętności magiczne xD.
Natomiast, w historii naszej planety nie wykluczam istnienia nieodkrytego dotąd zwierzęcia, które zionęło by ogniem, ale jednocześnie uważam że w takiej formie jakiej se te zionięcie wyobrażamy, było by ono bardzo nie efektowne i nie miało by większych szans w doborze naturalnym, z kolei gdy do ognia podejść inaczej, umiejętność posługiwania się nim staje się umiejętnością bardzo, naprawdę bardzo przydatną i ewolucja wykazała że posługiwanie się nim daje bardzo ciekawy efekt w postaci szybszego rozwoju inteligencji, zaryzykował bym nawet stwierdzenie że ta umiejętność jest niezbędna do wykształcenia się inteligencji. Obróbka cieplna pożywienia zmniejszyła nakład energii na metabolizm i pozwoliła zwiększyć jej nakład na mózg.
Co do emocji zwierząt, nie wszystkie zwierzęta emocje mają np. muszka owocówka nie wykazuje jakiekolwiek cech emocjonalności, emocje są właściwie raczej dla większych zwierząt, ale naprawdę mała grupka bo raptem kilka, kilkanaście gatunków wykazuje skłonność do empatii nie nastawionej na korzyść własną(np. żal po stracie towarzysza) ponadto naukowcy nie są w pełni zgodni co do interpretacji zachowań owych gatunków  Mrugnięcie .
Odniosę się też do proroctwa poprzez sny, niby na zwykłą logikę wydaje się to niemożliwe, ale z tego co wiem fizyka kwantowa zakłada, iż możliwe są połączenia między umysłami ludzi - nie rozumiem i nie znam w wystarczającym stopniu fizyki kwantowej żeby się o tym konkretnie wypowiedzieć, ale wiem że są teorie które takie możliwości dopuszczają.

Zapraszam na moją topliste
 około 10 000(!) odwiedzin dziennie i PR 4 !!!

(W porywach ostatnio nawet 14 000 - według stat24 Mrugnięcie )
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #186 : 21.01.2010, 20:24:23 »

http://www.masterminds.pl/.25/SMOK,fantazja,Dla,mnie,to,jednak,faktS.563.html
A ten link polecam dla tych, co niezbyt wierzą w smoki, lub dla tych, którzy nie dopuszczają możliwości, że one nie istniały Uśmiech
Na prawdę daje do myślenia.

Piraci: co do muchy owocówy... nie nazwał bym tego zwierzęciem myślącym, bo to mała czarna kropka, której mózg składa się z góra 10 neuronów. Więc to niema żadnych w sumie instynktów, poza denerwowaniem pospolitym. Uczuć też brak.

piraci
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

piraci

« Odpowiedz #187 : 21.01.2010, 20:47:34 »

Gdyby moje sztuczne sieci neuronowe miały by takie umiejętności jak muszka owocówka był bym dumny z siebie jak paw, ona w porównaniu do naszych PC naprawdę nie jest taka głupia na jaką wygląda i tak czy siak należy do królestwa zwierząt Język.  
A ten tekst xD... Ten smok tym swoim wodorem by mnie nawet nie podniósł a do grubasów się nie zaliczam  Mrugnięcie, jego ilością też nie poraża 1 m^3 wodoru byłby chyba w sam raz żeby raz dmuchnąć kula ognia - takiego bydlaka jak T-Rex nawet by to nie ogłuszyło Język. Ale teoria że 400 kg ciało mogą podnieść skrzydła o rozpiętość 6 m to dopiero ciekawa bajka  laugh, gdyby był w miarę opływowy, miał by jakiś porządny napęd np. spalinowy w końcu jak ma się ogień to do silnik krótka droga do tego śmigła i skrzydła jak te w samolocie może by dał rade pofruwać.
PS. Chciałbym zobaczyć jak czasie pożaru te smoczki wybuchały  Uśmiech 2.
« Ostatnia zmiana: 21.01.2010, 21:00:11 wysłane przez piraci » Zapisane

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #188 : 21.01.2010, 20:50:53 »

Niby racja, ale dość niedawno (3 lata temu max) odkryto, że T-Rex pokryty był między innymi drobnym futrem, które pokrywało większość ciała. Więc raczej by mu to zrobiło i to sporo. Według mnie, jakby takiego orzełka powiększyć załóżmy ze 20 razy, to by jednak się uniósł jakoś d: Nigdy nie wiadomo ile taki smoczek ważyć może, jakie kości, może jakiś inny, dziwny rodzaj mięśni. Najprawdopodobniej nikt nigdy się nie dowie d:
Koniec końców, smok to taki power upowany pterodaktyl Chichot

Danyeru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #189 : 21.01.2010, 20:51:10 »

SECONDHEARTBEAT, wiesz, że kod genetyczny tej "kropki" jest o wiele bardziej złożony od kodu genetycznego człowieka? ;>

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #190 : 21.01.2010, 20:53:34 »

Dla mnie to i tak będzie głupia mucha, która paskudzi mi na owoce. Niech sobie ma, ja mam za to palce, nogi i potrafię odróżnić szybę od powietrza XD
Nie znam się jakoś specjalnie na anatomii much, ale można założyć, że na swoje rozmiary są inteligentne w takim razie.

Danyeru
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #191 : 21.01.2010, 21:11:13 »

No widzisz. Potrafisz odróżnić tylko zabrudzoną/zmatowioną szybę. A w skali makro taka szyba jest niewidoczna, a nie nierozróżniana.

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #192 : 21.01.2010, 21:16:43 »

No dobra, ale jak mucha 30 razy się odbije od tej szyby, to chyba się powinna "domyśleć", że nie przeleci. Ja bym nie biegał i walił w coś dla mnie niewidzialnego góra po 5 próbach.
Ale przyznaję, nie znam się na budowie anatomicznej i genetycznej much, więc powiedzieć mogę tyle ile sam wywnioskuje.

Krytyk
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

Pozwól, że ubiorę cie jak torbę na paszę.

« Odpowiedz #193 : 21.01.2010, 21:20:23 »

Mucha jest mała i dużo w głowie nie ma Chichot

Pomnóż siłę melodii i basu przez nieskończoność,
dodaj do tego głębie wieczności,
a otrzymasz zaledwie szczyptę tego, czym jest TRANCE...
Gandalfica
Gość
« Odpowiedz #194 : 21.01.2010, 22:06:46 »

heh a w reinkarnację wierzycie? Ja nie, mimo że niby są na to dowody, że dzieci pamiętają szczegóły z poprzedniego życia. Ja za to nic nie pamiętałem. ha ha ha. Ja wierzę, że po śmierci mamy własne niebo i możemy się ponownie narodzić, ale nie musimy. A co do smoków, he he, ciekawy artykuł...
piraci
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

piraci

« Odpowiedz #195 : 21.01.2010, 23:02:35 »

Ja osobiście ją wykluczam choć buddyzm jako filozofia mi się podoba bynajmniej na poziomie na który się w buddyzm zagłębiłem - jakoś mnie nie ciągnie do zgłębiania spraw które poza suchą wiedzą nic mi nie dadzą, ciekawości też nie zaspokoją bo religie to nie fakty. Problem z reinkarnacją jest taki sam jak z duszą choć w tym przypadku dochodzi parę innych:
1. jak ten system z przenoszeniem dusz działał w czasie 5 wielkich wymierań
2. gdzie jest "istota nas" która odpowiada za przenoszenie wspomnień itp., za naszą osobowość odpowiada mózg który nie ma żadnych tworów które z kolei mogły by się komunikować z duszą. Były nawet dość dobrze udokumentowane przypadki ludzi którym rozdzielano obie półkule mózgu i gdzie w takim ciele rodziły się dwa "ja" - dusze można pociąć wraz z mózgiem? Idąc dalej, co się stanie z duszą jeśli dojdzie do przeszczepu mózgu?

Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska
Skocz do: