Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska  (Przeczytany 91610 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Masquerade
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Ortografia i Interpunkcja - moje dwie przyjaciółki

« Odpowiedz #112 : 07.01.2010, 23:32:37 »

Wydaje mi się, że zwierzęta mają takie zdolności. W literaturze nawet zwierzęta są "przekaźnikiem", "portalem" czy czymś w tym guście, w filmach również. Dziwi mnie naprawdę, że ludzie nie wierzą w duchy, mówią, że ich nie ma... Chociaż wielu ludzi naprawdę je widzi. Mój chłopak, na przykład. I dziwnych zjawisk nie próbuję tłumaczyć sobie na wszelkie możliwe sposoby, bo jak człowiek chce, to wszystko sobie racjonalnie wytłumaczy.

Co do UFO, to oczywiście, że istnieje. Nie wiem, czy ludzie są naprawdę aż tak naiwni czy tak bardzo zadufani w sobie, żeby sądzić, że jesteśmy jedyną i najbardziej cywilizowaną rasą na świecie? Przecież Wszechświat jest nieskończenie wielki. A może Oni nas obserwują, tylko się nie ujawniają, bo sądzą, że nie jesteśmy na to gotowi, że jesteśmy za głupi? I dają nam jedynie subtelne znaki, które albo zlekceważymy, albo których autentyczność obalimy Chichot Człowiek to istota myśląca, ale nad wyraz durna Język

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #113 : 08.01.2010, 16:10:22 »

I dziwnych zjawisk nie próbuję tłumaczyć sobie na wszelkie możliwe sposoby, bo jak człowiek chce, to wszystko sobie racjonalnie wytłumaczy.

No tak, ale używasz do tego duchów - i to racjonalne podejście jest to złe. Bo widzisz, bo jak człowiek chce, to uwierzy we wszystko. Dawniej nie wiedziano np. skąd biorą się pioruny, czy trzęsienia ziemi, choroby etc... przypisywano więc komuś, czemuś, duchom, bogom, gigantom etc. I ludzie w to wierzyli. Kto wie, to co dziś jest nazywane duchami, czy UFO może być za kilka lat obiektem żartów z łatwowiernych przodków.

Co do UFO, to oczywiście, że istnieje. Nie wiem, czy ludzie są naprawdę aż tak naiwni czy tak bardzo zadufani w sobie, żeby sądzić, że jesteśmy jedyną i najbardziej cywilizowaną rasą na świecie? Przecież Wszechświat jest nieskończenie wielki.

No właśnie, jest wielki - zakładając, że poruszamy się z prędkością bliską światłu podróż w jedną stronę do najbliższej gwiazdy trwałaby 4 lata i to tylko w samej rakiecie, ile upłynęło by czasu po za nią? Pewnie kilkadziesiąt.

Bo widzisz ludzie to są tacy zadufani w sobie, myślą, że kosmici nie mają nic innego do roboty, tylko latać na Ziemie i porywać ludzi, czy dawać im sygnały.
Masquerade
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #114 : 08.01.2010, 19:57:34 »

Ja do niczego nie używam duchów Chichot Dla mnie one po prostu istnieją Uśmiech mam nadzieję, że Ci którzy nie wierzą, kiedyś się o ich istnieniu przekonają Uśmiech Bo wiesz, nie wiem, jak inni, ale ja wierzę swoim zmysłom i to na ich podstawie śmiem twierdzić to, co twierdzę Uśmiech

Co do UFO, cóż. Dużo o tym czytam, chyba odziedziczyłam zainteresowanie takimi sprawami po tacie, i mam jakąś swoją poplątaną na ten temat teorię. Myślę, że każdy ma, a jeśli człowiek twierdzi, że jest sam na świecie, to już nie mój problem, ale mu współczuję Mrugnięcie

cinekos
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #115 : 08.01.2010, 20:46:20 »

Powiem, krótko: nigdy nie wierzyłem, nie wierzę i nie będę wierzyć w UFO itp. Ale czy nie zauważyliście, że większość przypadków wydarzyło się w USA? To trochę dziwne. Jakoś nigdy nie było śladu takich istot np. w Afryce albo gdzieś indziej.

// Danyeru: Poszukaj z hasłem "Wylatowo". ;-)
« Ostatnia zmiana: 08.01.2010, 22:47:16 wysłane przez Danyeru » Zapisane

Cloud
√ ι ק

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #116 : 08.01.2010, 22:05:27 »

UFO... raczej ciężko ogólnie coś na ten temat powiedzieć, sporo filmów widziałem, sporo czytałem, różne opinie słyszałem. Jednakże istnienia pozaziemskich cywilizacji nie można wykluczać, a wręcz przeciwnie. Tak jak napisała Masquerade Wszechświat jest wielki i niezbadany do końca. Ale to nie oznacza jednak, że oni nas odwiedzają czy też są bardziej od nas rozwinięci. W sumie to mogą być nawet zwykłe bakterie i wirusy.
Duchy? Nie widziałem i mam całkowicie neutralne podejście do tego tematu.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #117 : 08.01.2010, 22:53:10 »

Ja Wam tylko powiem tyle - UFO != kosmici
Zatem Ci co nie wierzą, niech uwierzą, bo UFO (jak wskazuje jego polska nazwa (NOL)) to niezidentyfikowany obiekt latający, czyli taki, którego nie można rozpoznać/sklasyfikować, także pochodzenia ziemskiego (ot choćby swego czasu F-117). ;-)

Żeby nie było, wierzę w cywilizacje pozaziemskie, mniej lub bardziej rozwinięte (nawet wierzę w to, że w głębinach Europy istnieją jakieś formy żywe), ale nie kojarzę tylko i wyłącznie z nimi hasła UFO (NOL).

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Masquerade
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #118 : 09.01.2010, 00:06:06 »

Ta, bo juesej ma zawsze wszystko "naj" Chichot NAJwiększych ludzi, NAJlepszych sportowców (szkoda, że tylko oni tak uważają), NAJlepszych aktorów, dlatego też i do nich NAJczęściej przylatują kosmici. Na hamburgery do MC Język

Możliwe, że nie są tak rozwinięci, jak my (chociaż co to za rozwój, swoją drogą, gdzie matki zabijają swoje dzieci, ojcowie gwałcą córki, a człowiek zabija drugiego, żeby zobaczyć gasnące życie? ;|). Możliwe, że są głupsi, możliwe, że mądrzejsi, ale nie potrafię sobie, naprawdę, wyobrazić, że nie ma we Wszechświecie nic, poza gwiazdami, gazami, planetami i NAMI.

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #119 : 09.01.2010, 10:29:58 »

Ta, bo juesej ma zawsze wszystko "naj" Chichot NAJwiększych ludzi, NAJlepszych sportowców (szkoda, że tylko oni tak uważają), NAJlepszych aktorów, dlatego też i do nich NAJczęściej przylatują kosmici. Na hamburgery do MC Język

Możliwe, że nie są tak rozwinięci, jak my (chociaż co to za rozwój, swoją drogą, gdzie matki zabijają swoje dzieci, ojcowie gwałcą córki, a człowiek zabija drugiego, żeby zobaczyć gasnące życie? ;|). Możliwe, że są głupsi, możliwe, że mądrzejsi, ale nie potrafię sobie, naprawdę, wyobrazić, że nie ma we Wszechświecie nic, poza gwiazdami, gazami, planetami i NAMI.

Właściwie podobno najwięcej przypadków jest w Ameryce Południowej. Podobno. Danyeru zwrócił uwagę na istotną kwestię, nie wszystko złoto co się świeci. Dla pilota UFO może być wszystkim, nie koniecznie sami kosmici. Oczywiście społeczeństwo przyjęło swoją wersję. Wszechświat jest duży, i odrzucając koncepcję boskiego stworzenia (opisaną w Biblii), to być może gdzieś tam na jakiejś planecie też ewoluują złożone organizmy. Czy jednak mają inteligencję, czy budują cywilizację? Nie wiadomo. Rychło się też nie dowiemy, właśnie dlatego, że Wszechświat jest duży.

Ja do niczego nie używam duchów Chichot Dla mnie one po prostu istnieją Uśmiech mam nadzieję, że Ci którzy nie wierzą, kiedyś się o ich istnieniu przekonają Uśmiech Bo wiesz, nie wiem, jak inni, ale ja wierzę swoim zmysłom i to na ich podstawie śmiem twierdzić to, co twierdzę Uśmiech

No właśnie wiara, a niektórzy wolą zawierzyć własnym zmysłom i pytają - całkiem logicznie - czy aby na pewno to duch?

Co do UFO, cóż. Dużo o tym czytam, chyba odziedziczyłam zainteresowanie takimi sprawami po tacie, i mam jakąś swoją poplątaną na ten temat teorię. Myślę, że każdy ma, a jeśli człowiek twierdzi, że jest sam na świecie, to już nie mój problem, ale mu współczuję Mrugnięcie

Człowiek nie jest sam, ma innych ludzi. Na Ziemi są zwierzęta i rośliny. Jest to bardzo ładna, kolorowa planeta, naprawdę nie trzeba nam wymyślać czegoś ekstra.
Masquerade
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #120 : 09.01.2010, 17:19:43 »

Właściwie podobno najwięcej przypadków jest w Ameryce Południowej. Podobno. Danyeru zwrócił uwagę na istotną kwestię, nie wszystko złoto co się świeci. Dla pilota UFO może być wszystkim, nie koniecznie sami kosmici. Oczywiście społeczeństwo przyjęło swoją wersję. Wszechświat jest duży, i odrzucając koncepcję boskiego stworzenia (opisaną w Biblii), to być może gdzieś tam na jakiejś planecie też ewoluują złożone organizmy. Czy jednak mają inteligencję, czy budują cywilizację? Nie wiadomo. Rychło się też nie dowiemy, właśnie dlatego, że Wszechświat jest duży.

No właśnie wiara, a niektórzy wolą zawierzyć własnym zmysłom i pytają - całkiem logicznie - czy aby na pewno to duch?

Człowiek nie jest sam, ma innych ludzi. Na Ziemi są zwierzęta i rośliny. Jest to bardzo ładna, kolorowa planeta, naprawdę nie trzeba nam wymyślać czegoś ekstra.

Łapiesz mnie za słówka czy mi się zdaje? Albo nie rozumiesz tego, co napisałam. Pisząc "człowiek twierdzi, że jest sam" miałam na myśli to, że wydaje mu się, że jesteśmy jedyną w miarę rozwiniętą cywilizacją.

Jeśli chodzi o duchy, to lepiej nie mówić "uwierzę, jak zobaczę", bo można się na tym ładnie przejechać Mrugnięcie Naprawdę można się wystraszyć na śmierć Uśmiech Wielu ludzi je widzi, a ja nie rozumiem, czemu nikt w to nie wierzy. Zresztą, nie wiem dlaczego, ale tak już jest, że sceptyk ducha nie zobaczy, choćby nie wiem jak bardzo chciał Uśmiech

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #121 : 09.01.2010, 20:46:41 »

Łapiesz mnie za słówka czy mi się zdaje? Albo nie rozumiesz tego, co napisałam. Pisząc "człowiek twierdzi, że jest sam" miałam na myśli to, że wydaje mu się, że jesteśmy jedyną w miarę rozwiniętą cywilizacją.

Jeśli chodzi o duchy, to lepiej nie mówić "uwierzę, jak zobaczę", bo można się na tym ładnie przejechać Mrugnięcie Naprawdę można się wystraszyć na śmierć Uśmiech Wielu ludzi je widzi, a ja nie rozumiem, czemu nikt w to nie wierzy. Zresztą, nie wiem dlaczego, ale tak już jest, że sceptyk ducha nie zobaczy, choćby nie wiem jak bardzo chciał Uśmiech

Hmm, uwierzysz mi, że mam tu za sobą wielkiego słonia bojowego, który zaraz się do Ciebie przebiegnie i podepta Ci kwietnik? Jak to nie? Nie wiesz, że można się na tym ładnie przejechać?

Niektórzy ludzie wolą nie doszukiwać się jakieś ekstra wymyślonych rozwiązań, odwołujących się do duchów, zjaw, ufoków, czy czegoś innego. Niektórzy jak usłyszą trzaskającą okiennicę to zaraz wzywają egzorcystę, inni mówią "przeciąg". Wiesz ile jest ludzi, którzy coś tam twierdzą? Ludziom nie należy ufać, czasem mogą coś zwyczajnie zmyślić, a czasem coś może im się wydać. Tu gdzieś wyżej napisałem napisałem swoją przygodę z UFO, niech posłuży za przykład. No dobra, dam też Ci inny przykład, słynne zdjęcie dziewczynki z elfami - oczywiście była to zręczna manipulacja fotografa, ale przedstawiono to jako prawdziwe, sporo ludzi w to uwierzyło, raczej nie za dobrze się to skończyło do bohaterów tej opowieści. Inny przykład? Mistyfikacja księżycowa z początku XIX wieku, to w też ludzie wierzyli, ta książeczka była bardzo poczytna na całym świecie.

Po zostaje jeszcze kwestia kultury. W naszej europejskiej duchy to zwykle osoby zmarłe, które chcą się porozumieć. W kulturze np. japońskiej duchy - "oni" (chyba, tak to się pisze) to mściwe istoty, które pałają rządzą odpłacenia się za spotkane ich krzywdy, czemu nie wierzysz w "oni"?

Jeśli w coś wierzysz prywatnie, to w porządku, wolno Ci. Jeśli jednak wymagasz, aby i inni w to wierzyli, to już zaczyna być drażniące.
Masquerade
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #122 : 09.01.2010, 21:37:40 »

Dyskusja z Tobą zaczyna być męcząca, chociaż taka być nie powinna. Bądź łaskaw zachowywać się jak dojrzała osoba i przestań drwić, dobrze?

Nie żądam, żeby inni wierzyli w to, co ja. Drażni mnie jedynie, że uważają takich ludzi za psycholi. Bo każdy, kto może, widzi, myśli, umie, wie coś więcej jest wariatem. Jasne, ludziom może się "wydawać". Co innego, kiedy widzisz obcego faceta w swoim domu, który gada do Ciebie tak szybko, że nie jesteś w stanie zrozumieć i którego nikt inny z domowników nie widzi, mimo że stoi koło Ciebie ;] Czysta mistyfikacja i zwid.

Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #123 : 10.01.2010, 01:14:48 »

Zmieńcie dilera, albo bierzcie po pół. :]

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Masquerade
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #124 : 10.01.2010, 02:37:43 »

Ja biorę ćwierć i zero efektów Smutny

Ziomioslaw
Administrator

Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #125 : 10.01.2010, 10:09:37 »

Dyskusja z Tobą zaczyna być męcząca, chociaż taka być nie powinna. Bądź łaskaw zachowywać się jak dojrzała osoba i przestań drwić, dobrze?

Dojrzała osoba? To właśnie próbuje, przedstawiam Ci inne spojrzenie na całą sprawę, nie należy tkwić ciągle w swoim własnej perspektywie, a wszelkie możliwości przeciw niej skreślać jako "oni nie wierzą", "kiedyś się przejadą".

Wspomniałaś tam przykład obcych cywilizacji, wiesz jaka jest różnica między "ufologiem", a naukowcem pracującym w programie SETI? Ten naukowiec odpuszcza możliwość nieistnienia obcych, szuka również kontr dowodów na swoje tezy, czy innych wytłumaczeń do badanych zjawisk. Nie upiera, że się obcy są wśród nas i nas kontrolują.
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: UFO, Parapsychologia, duchy i inne, nie wyjaśnione zjawiska
Skocz do: