Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: emdo - sygnatury, avatary i tym podobne
Ankieta
Pytanie: jak podobają Ci się moje prace?
1/10 - 4 (50%)
2/10 - 1 (12.5%)
3/10 - 1 (12.5%)
4/10 - 1 (12.5%)
5/10 - 1 (12.5%)
6/10 - 0 (0%)
7/10 - 0 (0%)
8/10 - 0 (0%)
9/10 - 0 (0%)
10/10 - 0 (0%)
Głosów w sumie: 7

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: emdo - sygnatury, avatary i tym podobne  (Przeczytany 1612 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
emdo
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

emdo

« : 31.10.2011, 23:18:22 »

Witam.
będzie to temat zbiorczy moich prac. jak zobaczycie, jestem początkujący, niewiele potrafię, ale na bieżąco uczę się na własnych błędach i chciałbym, by takowe były mi wytykane.
na początek chciałbym pokazać wam jedną z moich pierwszysch prac, mianowicie moją sygnaturkę na forum muzycznym clubowe.pl.

oto ona------>

w następnych postach będę pokazywał wam to, czego się dzięki wam i innym nauczę.
jak narazie potrafię łączyć barwy, operuję kanałem alfa, używam wielu warstw, sprawdzam wiele czcionek, sam staram się przerabiać czcionki.
większość moich obrazów jest stworzona od podstaw, ale pewnie znajdą się i takie, które będą przezemnie modyfikowane.

dodaję również ankietę.
sam zagłosowałem 5/10, ponieważ uważam, że jeszcze wiele muszę się nauczyć.
Cloud
Moderator

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 31.10.2011, 23:48:29 »

Też uważam, że jeszcze wiele musisz się nauczyć i dałbym Ci 1/10 za tę pracę. Ale po co psuć statystkę Mrugnięcie.
Napisałeś, że potrafisz łączyć barwy. Nieprawda, kolory, których użyłeś przyprawiają o oczopląs, są za jaskrawe i nie uzupełniają się. Sama praca, ma niewiele więcej poza te kolory. Napisy nie wyszły wcale lepiej. Moja rada jest taka, żeby nie kombinować tak z napisami. Prostsze nie oznacza gorsze, uwierz mi. To samo z kolorami.
Polecam poczytać tutoriale na naszym forum.

//Sooly: Tak na dobrą sprawę to użył chyba wszystkich możliwych odcieni. Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 01.11.2011, 01:21:21 wysłane przez Sooly » Zapisane

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
emdo
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

emdo

« Odpowiedz #2 : 08.11.2011, 15:21:37 »

hehe może i prawda z tymi odcieniami. widzę surową ocenę na poczatek co mnie cieszy.
najbardziej ze wszystkiego w tym co potrafię denerwuje mnie to, że nie potrafię dobrze obsługiwać ścieżek, które często się przydają (np. do stworzenia napisu). oprócz tego, jeśli chodzi o napis, który jest na obrazie, starałem się stworzyć coś w stylu 3D ale nie do końca mi wyszło. obejrzę i poczytam troche tutoriali może coś mi pomoże.

jeszcze uczę się dopracowywać GIF'y (w sensie że animacje) Język
co do tego, że barwy są jaskrawe - na początek zrobiłem napisy na kanale alfa a pozniej kombinowałem tło. jak uda mi się znaleźć projekt XCF to wrzucę go tu może ktoś mi zrobi inne, lepsze tło, i wyjaśni jak takie coś zrobić.

co do tego, że prostsze nie znaczy że gorsze, to może wstawię coś z painta i zobaczymy czy powiesz, że gorsze Język

używam grafiki do tego, by się bawić (no przecież o to tu między innymi chodzi) i do tego, by pokazać, że mogę się czegoś przydatnego nauczyć.
dlatego właśnie zarejestrowałem się na tym forum, by pokazać co potrafię i się czegoś nauczyć

proszę o dalsze oceny
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: emdo - sygnatury, avatary i tym podobne
Skocz do: