Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: pomoc z pomyslem.  (Przeczytany 1249 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« : 27.09.2011, 16:57:16 »

Wale to tu, bo do próśb i webdesignu mało kto zagląda Język

Ogółem problem mam następujący - nadmiar miejsca w prawym dolnym rogu w linii ramek (tam gdzie jest napis PINKER). Nie mam pojęcia co tam wsadzić, cały dzień nad tym siedzę i nic mi do głowy nie przychodzi, więc proszę o radę w tej kwestii. Wszelkie pomysły odnośnie tego miejsca rozważę, bo naprawdę mam patową sytuację z tym @#$%.

Dorwać mnie można na:
Żaba
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Żaba

« Odpowiedz #1 : 27.09.2011, 19:08:01 »

Wiesz... ja się nie znam ale gdyby tak przesunąć te przyciski (ostatnio dodane, jesień 2011, blog) przesunąć na prawo (jeśli to by Ci nie zepsuło ogólnego efektu) to ta pustka była by z lewej strony a tam, tak mi się przynajmniej wydaje, byłaby bardziej znośna. Albo możesz tam wrzucić ten napis "under construction". Albo prostokąt "Krzysztof Wyrębek photography". Ale wydaje mi się, że przesunięcie przycisków coś by mogło zdziałać. A jak nie to nie mam pomysłu.

~Żaba

Cytat: Hasia
-Siema. Jak zrobić kanapkę z pomidorem? -Bierzesz chleb, kroisz, smarujesz masłem, kroisz pomidora i kładziesz na chlebie. -Dzięki, a jak zrobić kanapkę z ogórkiem?
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 27.09.2011, 19:32:43 »

Spróbuj usunąć gradient z pinkera i zrobić 1px uwypuklenie światłem padającym z kąta 45*.
Może overmousy na face, deva i mm w wyblakłym różu, który nabiera pełnego koloru po najechaniu?

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #3 : 27.09.2011, 19:45:24 »

Właśnie chciałbym te przyciski całe zostawić tak jak są bo jak tak "naćkam" po prawej to mi zacnie się przewracać Język Tym bardziej że później zrobi mi się jeszcze ciężej po prawej stronie, bo dojdzie mi podmenu w "o autorze". Przy "portfolio caly ten pasek dolnych ramek będzie wywalony może. Tak czy inaczej muszę tam czymś zapchać, ale nie mam pojęcia nadal czym. Siedzę, palę i zastanawiam się czy nie zdurniałem, że nie mogę nic wymyślić Skwaszony

Anyway dzięki za pomoc. Nad przesunięciem tam "under construction" też myślałem, tzn. żeby zrobić z tego miejsca taki obszar roboczy, ale jak się zastanowiłem to nie warto tego miejsca marnować na taką pierdołę widoczną raz na pół roku. A innego zastosowania na obszar roboczy nie widzę. Nie wiem, jeszcze tą myśl, za przeproszeniem filologów polonistyki (or smthng like that), przemyślę.

Spróbuj usunąć gradient z pinkera i zrobić 1px uwypuklenie światłem padającym z kąta 45*.
Może overmousy na face, deva i mm w wyblakłym różu, który nabiera pełnego koloru po najechaniu?
Szczerze, to ja nie chce w ogóle tam tego napisu, bo jest zwyczajnie bezsensownym zapychaczem, i co gorsze dużym zapychaczem. Nie wiem co tam wstawić ogólnie rzecz biorąc.
Overmousy owszem będą wjeżdżać w róż po najechaniu taki jak w reszcie strony jest. Nie chce robić dodatkowego różu, bo jak stwierdziłem, że stawiam na minimal względny to pomyślałem - co zawsze cieszyło dawniej? Ano to, że strona ożywała w jakiś sposób - chyba nikt temu nie zaprzeczy. A przy minimalu kolor pojawiający się w tym bw przez użytkownika będzie, mam taką nadzieję, i przyciągał i jednocześnie stwarzał złudzenie władzy nad tym co się dzieje. Czy się mylę jednak? Bo to taka moja prywatna opinia niesprawdzana.  Uśmiech 2

Nadal czekam na pomysły, nawet najdziksze. Nawet na te bardziej, bo chyba zaczynam myśleć schematycznie.

Dorwać mnie można na:
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 27.09.2011, 20:41:18 »

To wywal kompletnie pinkera i daj tam krótkie info kontaktowe.
I może u góry nad kropkami lekko wyciemnij i tekst na dole pod kropkami też, wyskoczy wtedy środek do odbiorcy.

Nie pal, to powoduje impotencje Chichot:D

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #5 : 27.09.2011, 21:03:25 »

Ty w sumie racja zobacze czy mi się pomiesci Chichot
Wyciemniłem już trochę, zobaczę czy warto jeszcze bardziej, chociaż menu mam czystą bielą więc może być zbyt duży kontrast. Tekst na dole też sprawdzę.

Dorwać mnie można na:
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #6 : 27.09.2011, 23:36:38 »

Walę juz w nowym, w końcu hydepark Język

Poprawione:
 Orange Point Górne cieniowanie.
 Orange Point Linie górna i dolna z 40 na 35% bieli.
 Orange Point Stopka z 40 na 35% bieli.
 Orange Point Nieszczęsny prawy róg.

Linie i stopka chyba już są ok i owszem jest tak jak mówiłeś. Cieniowanie też chyba styknie. Ale do prawego rogu nie jestem przekonany. Jakoś mi to tak "pustawo" wygląda. Chyba za bardzo w prawo przesunąłem. Ale rzeczywiście dobry pomysł. Tylko pytanie jak to teraz doszlifować, bo jest  jak napisałem pustawo i nie jestem przekonany do samego układu w tym prawym rogu. Any suggestions?
Większy font przy mailu odpada, więc adekwatnie to samo względem telefonu. Może z mail |  mobile zrobić jako buttony? Ale mobile jako button jest bezsensem. Sam button maila? Czy zrobić dwie "sfery" na maila i mobile? (Sprawdziłem, kiszka. Ewentualnie źle kombinuję. )

EDIT:
Przyszło mi na myśl jeszcze, że muszę gdzieś wstawić zalecana rozdzielczość, bo planuję bez scrolla zrobić. I stad opcja żeby może przesunąć "fb,da,mm" w górę jakoś, copyright'a dać w prawo, a zalecana rozdzielczość dać po lewej. What'ya think?
EDIT2:
Sprawdziłem. Teraz chyba jest jakoś w miarę.

Orange Point Przesunięte fb|da|mm w górę i zrobione buttony z tego.
 Orange Point Dodana zalecana rozdzielczość w miejsce powyższego.
 Orange Point Przesunięty i wyrównany kontakt.

Dwa pytania: Czy nie za mocny gradient pod buttonami i jak Wam się to widzi teraz?

EDIT3:
Przy okazji - szukam jakichś sensownych rozwiązań na galerie. Chętnie posłucham propozycji Mrugnięcie

I wielkie podziękowania dla Typhona za pomoc. Chichot
« Ostatnia zmiana: 29.09.2011, 11:13:56 wysłane przez EN » Zapisane

Dorwać mnie można na:
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 29.09.2011, 17:49:34 »

Ja przez te guziki prawie nie widzę tych napisów, sam tekst wystarczy chyba. Do kontaktu innego kroju czcionki bym użył, bo wszędzie właściwie to samo Chichot

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #8 : 29.09.2011, 18:00:40 »

Czułem ze z tymi przyciskami jest cos nie tak ;p Sprawdze i wstawie zaraz do porownania.
[EDIT: zmniejszylem krycie na 70% - przy overmousie dam 100% i róż. Ale miałeś racje - ciezko sie to czyta, ale przy 70% juz jest ok.)
Własnie sęk w tym, ze do kontaktu niebardzo mam jakas inna czytelna i pasujaca czcionke, a probowalem z wiekszoscia.

Dorwać mnie można na:
agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #9 : 02.10.2011, 20:17:18 »

fajne zdjęcie.. i to chyba tyle xD

Po pierwsze obszar roboczy zwiększ do min. 1400, a najlepiej do 1600px. W dole za ciasno, logo w niezbyt dobrym miejscu, miejscami kontrast za duży (ramka w buttonach, która jest ujowa), miejscami za mały (napisy w stopie głównie).

Zdjęcie w tle jest fajne i ogólnie ma to potencjał, można by z tego zrobić fajny stylowy dizajn, na razie jest o 5 lat za stary. 

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: pomoc z pomyslem.
Skocz do: