Sorry, przez pomyłkę usunęłam swojego posta z odpowiedzią więc dodaję tutaj (tak jak był, skopiowany z kosza), bo nie mam możliwości wstawić go tam, gdzie był wcześniej:
"Dziękuję. I również gratuluję cierpliwości. Nie mam obowiązku zaglądać tu co 5 minut.
Jeśli chodzi o napis to jest to po prostu napis z obramowaniem, poświatą i cieniem. Utworzysz go w sposób następujący:
1. Wybierasz narzędzie Narzędzia tekstowe, odpowiednią czcionkę, ustawiasz jej rozmiar i kolor biały. Klikasz na swój obraz i piszesz.
2. W oknie warstw klikasz PPM na warstwie tekstowej i wybierasz Kanał alfa na zaznaczenie. Powiększasz zaznaczenie o jakieś 2 - 3px.
3. Tworzysz nową, przezroczystą warstwę, umieszczasz ją poniżej warstwy tekstowej i wypełniasz na tej warstwie utworzone wcześniej zaznaczenie kolorem czarnym. Rezygnujesz z zaznaczenia.
4. Duplikujesz warstwę z czarnym kolorem i na tej poniżej blokujesz przezroczystość w oknie warstw oraz wypełniasz kolorem czerwonym czy ciemnoróżowym. Odznaczasz blokowanie.
5. Na warstwie z kolorem czerwonym stosujesz rozmycie Gaussa o promieniu ok.6px (zależy jak duża ma być poświata).
6. Aby dodać cień, trzeba kliknąć na warstwę z poświatą i wybrać z menu: Filtry -> Światło i cień -> Rzucanie cienia.
Co do pędzli to bardziej odpowiedni będzie dział: Dodatki -> Szukam, ale wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarkę google lub deviantart: paint brushes, np. tu masz takie:
http://domino-88.deviantart.com/art/12-paint-brushes-66967064.
Mam nadzieję, że moja odpowiedź usatysfakcjonowała Cię na tyle, by dodać tag [ROZ] przed tytułem prośby."
Chodziło mi tylko o to, że mogłaś dać te wskazówki od razu, we wcześniejszym poście i tyle

Niestety, wiele osób olewa prośbę o zmianę tytułu, jeśli otrzymają już odpowiedź.
I dziękuję za dodanie tagu