Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturka z NosTale (SP2) + userbar i avatar
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnaturka z NosTale (SP2) + userbar i avatar  (Przeczytany 2100 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
rejmondo
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 21.04.2011, 21:20:59 »

userbar-

sygnatura-

To są moje pierwsze prace, ale proszę komentować szczerze. Mrugnięcie
Porady też się przydadzą. Chichot
« Ostatnia zmiana: 22.04.2011, 16:55:18 wysłane przez caje » Zapisane

NexaT
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 30.04.2011, 13:13:24 »

Szczerze? Wszystko jest do kitu oprócz userbara.. W userbarze jest nawet wszystko dobrze, napis pasuje, twarze widać no i tło dobrze się dopasowuje z resztą.

Avatar - To jeszcze 10x gorsze, dodałeś jakąś badziewną teksturę i render..

Sygnatura - To samo tylko że sygnatura 100x gorsza od avataru..
+ ten napis beznadziejny..

Czytaj tutoriale, o wtapianiu renderów, napisów, ułożeniem światła.. Dodawaj jakieś teksturki i c4d.. Naprawdę proszę Cię poczytaj tutoriale bo z samodzielnej pracy nic Ci nie przyjdzie.. Nic więcej nie napiszę bo tutaj nie ma co opisywać, wszystko jest fatalne.

Cytat: INSEKT
Kto ma dużo reputacji, ten jest fajny  Cool
JacobDonut
Użytkownik

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Oh Yeah!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 30.04.2011, 16:58:22 »

Wszystko do niczego, userbarek też. ;x Kolega wyżej ocenił sygnę i avek, to ja ocenię userbar. :] Po pierwsze takich userbarów się od dawna na robi. Powinny być zapełnione stockami i renderami. Logo powinno być na środku. Napis czcionką Visitor BRK 13px, ma być 6px od każdej krawędzi. Elipsa powinna być na kryciu ~20%.

Polecam http://www.gimpuj.info/index.php/topic,36902.0.html
NexaT
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 30.04.2011, 19:12:17 »

Wszystko do niczego, userbarek też. ;x Kolega wyżej ocenił sygnę i avek, to ja ocenię userbar. :] Po pierwsze takich userbarów się od dawna na robi. Powinny być zapełnione stockami i renderami. Logo powinno być na środku. Napis czcionką Visitor BRK 13px, ma być 6px od każdej krawędzi. Elipsa powinna być na kryciu ~20%.

Polecam http://www.gimpuj.info/index.php/topic,36902.0.html

Nie no ja dorzucę jeszcze swoje 3gr. Popieram Cię, ale każdy woli co innego ja akurat wolę te zwykłe userbary, te nowoczesne są też fajne no ale jak ktoś woli prościznę to może robić inne Mrugnięcie Wolna wola.. W tym temacie widać że autor próbował robić nowoczesną sygnaturkę dlatego Cię popieram JacobDonut, i autora tematu także odrzucam do tego tutoriala.

Cytat: INSEKT
Kto ma dużo reputacji, ten jest fajny  Cool
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturka z NosTale (SP2) + userbar i avatar
Skocz do: