Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Kilka zmian dla przyjemności ^^
Strony: [1] 2 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Kilka zmian dla przyjemności ^^  (Przeczytany 8191 razy)
eso
Użytkownik

Reputacja: -8 Offline Offline

GIMP: 2.3
Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« : 12.06.2007, 18:47:48 »

na wielu forach są rangi wiesz vip etc. wiem ze gimpuj jkest takim andegrandowym forum ale mzoe sie uda.. proponował bym kulka rang...

zależna od ilości postów;

*user-od zarejestwania
*pisarz- od 20 postów
*postmaster- od 600 postów

w zależności od umiejętności:

*UBM [userbars master]- jak ktoś robi swietne uby lub wygrał przynajhmnjiej 2 uotwu
*Sm [signature master]- no jak ktos robi dobre sigi
*weteran- ktos kto jest juz dosc długo na forum i am jakies tam doś.
*Most helper- Tu przydała by sie funkcja pkt pomocy w dziale request..
*battle master- koleś który ma 20pkt reputacji za walki

Chciałbym też zaproponować aby powstało takie coś jak teamy, liga gimpuj i walki teamów co by urozmciiło zabawe gimpem działało by to na takiej zasadzie:

każdy user miejący wiecej niz 10dni stazu an forum moze założyć team.
kazdy team mzoe miec max 6 członków
po odejsciu z teamu nie mozna odrazu rpzejsc do innego trzeba odczekac tydzien Uśmiech

jeśli chodzi o lige to by był od tego ktoś np ja ChichotChichot nic nie sugeruje ale mozna by do tego wyznaczyć kogoś .. lige by sie rozpoczeło jakby były min. 6 teamów na forum Uśmiech liga były by na userbary a raz w miesiącu robiło by sie na sigi..

walki teamów tez by sie przydały zeby team mógł wyzwać kazdy team na walke na uby musi przyjąc a na sigi juz nie trzeba by reg napisac do tego ChichotChichot

co o tym sadza admini ??
Bizzar
Emeryt

Reputacja: 16 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Lazy Sod

« Odpowiedz #1 : 12.06.2007, 18:57:40 »

Teamy już miały kiedyś być, i było bardzo blisko do ich doprowadzenia, ale nie wypaliło. Co do rang, to można by stworzyć, ale napewno inne niż te które zaproponowałeś. Ale te zależne od umiejętności twoje są dobre.
eso
Użytkownik

Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 12.06.2007, 19:17:02 »

hehe thx no ja np. mógłbym sie zając tymi teami  jak chceecice wiem ze moze nie jestem jeszcze tak zaufany ale moze Chichot

no i dla takiego kogoś by powstała ranga TeamMod xD
« Ostatnia zmiana: 12.06.2007, 19:29:26 wysłane przez eso » Zapisane
ozziuss
Gość
« Odpowiedz #3 : 12.06.2007, 19:32:59 »

ranga zależna od ilości postów jest złym pomysłem. dlaczego? bo zaczęło by się sztuczne nabijanie postów (imo takie coś jest już przy pokazaniu kto wygrał SoTW i UoTW. pisanie tylko "gratulacje" bez komentarza do pracy zwycięzcy jest bezcelowe bo zapycha tylko bazę danych).
eso
Użytkownik

Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 12.06.2007, 19:40:51 »

no to z rang od postów zrezygnujmy Uśmiech 2
Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 12.06.2007, 20:06:41 »

eso zdjales skorke z UBplanet bez chocby malej innowacji.

Jaki jest cel w powielaniu tych samych schematow na kilkunastu forach graficznych/specjalistycznych bez wiekszej refleksji?

Rangi wg pewnych zaslug -- to mogloby byc ciekawe w na przyklad takim wydaniu -->

Ranga: UOTW #numer Winner
Ranga: SOTW #numer Winner    DLA: przyznawane w danym tygodniu, noszone do dnia ogloszenia kolejnych wynikow U/SOTW i zmiany rangi na "zwykla"; nowy laureat

Ranga: Działacz/Pomocnik/    DLA: osob ktore pomagaja innym najwiecej i najczesciej [duza aktywnosc w  dzialach Prosby/Pytania/Pomoc]

Ranga: Korektor   DLA: Osob ktore przegladaja forum, wylapuja lamanie/naginanie regulaminu, razace bledy ortograficzne, dbaja o styl forum poprzez dbanie o kulture wypowiedzi etc ]

Ranga: Złota Rączka    DLA: Osob, ktore wykonaly duzo dobrych, rzetelnych tutoriali zarowno tlumaczac jak i robiac wlasne. Oczywiscie musza one byc juz "zatwierdzone"

Cos przydatnego i informujacego jednoczesnie Uśmiech takie rangi proponuje, nie tylko laurowe wience dla kogokolwiek kto postaral sie uczestniczyc w jakims wyzwaniu lub cotygodniowym konkursie Uśmiech  Wieksza rotacja, wiekszy przywilej Uśmiech

Teamy to tak przejadly temat, ze proponuje abys zerknal do dzialu Sprawy techniczne i poczytal argumenty administracji i uzytkownikow, ktore doprowadzily do sporej wiekszosci na NIE, nie potrzebujemy Druzyn.
Co za tym idzie - Liga takze odpada.

Ilosc postow to kiepski wyznacznik dla rang mimo wszystko.

eso
Użytkownik

Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : 12.06.2007, 20:17:06 »

nie zjechałem rang prosto z ubp .. na wielu forach sa takie rangi z kad wiesz czy ubp nie zjechało z inncyh Skwaszony

a i twoje rangi są jakeiś dziwne Skwaszony

Ranga: Korektor   DLA: Osob ktore przegladaja forum, wylapuja lamanie/naginanie regulaminu, razace bledy ortograficzne, dbaja o styl forum poprzez dbanie o kulture wypowiedzi etc ]

Od tego jest mod Calii xD

Ranga: Złota Rączka    DLA: Osob, ktore wykonaly duzo dobrych, rzetelnych tutoriali zarowno tlumaczac jak i robiac wlasne. Oczywiscie musza one byc juz "zatwierdzone"

no zła nazwa rangi tu lepiej by był Tutorial Maker/Master ....

no szkoda ze u was teamy nie ujdą szkoda Chichot:D fajnie by było no ale cóż;/

no i zeby rangi jakoś fajnie wyglądały mogły by być kolory np.:

Sm color Pomarancz
Um color Czerwony
Weteran color siwy

itd...
Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 12.06.2007, 21:18:54 »

Ekhem... moje nazwy rang sa dziwne dla ciebie bo sa po polsku

Uwazam ze nazwy powinny byc polskie ze wzgledu na zobowiazanie "Polskie Forum Uzytkownikow GIMPa"
NA UBplanet jest taka sama klonowka jak na wielu innych forach graficznych, malo mnie interesuje skad sie to wzielo.

Kolory do rang to dobry pomysl jesli nie stanowi to problemu zadnego.

@Korektor - akutalnie Korektorem jest Johny i odwala kawal dobrej roboty Uśmiech

@Zlota Raczka to propozycja pierwszej mysli Uśmiech   Tutorial Maker/Master to troche za malo  -- raz ze po angielsku to tak naprawde nie wykazuje to wybitnosci i starannie wykonywanej pracy przez dana osobe. Zlota Raczka to takie pojecie w naszym jezyku ktore oznacza ze ktos wykonuje prace bardzo dobrze, jest pomyslowy, efektownie i precyzyjnie cos robi Uśmiech dlatego chyba moj wybor padl na ten zwrot. Mozna oczywiscie podebatowac nad innym wariantem
eso
Użytkownik

Galeria Użytkownika

On Ma Cuksy ^^

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 12.06.2007, 22:21:00 »

No to proponuje Takie rangi:

*Admin color Czerwony
*moderator color ciemno zielony
*battle mod ziomsław nim jest ;P
*ub masster color pomoranczowy
*signature master color jasno niebieski
*weteran color brązowy
*złota rączka coor złoty
*battle master color biały [od 10 pkt reputacji za walki ]
*SOTW #... Winner [ten co wygrał sotwa] fioletowy ciemny
*UOTW #.. Winnet [analogicznie] Fioletowy jasny
*Pomocna dłon [10pkt reputacji za pomoc][1pkt za jedną pomoc]

i jak ?
matiusmm
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.2
JID: matiusmm@aqq.eu
Galeria Użytkownika

♫ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 12.06.2007, 22:23:02 »

*ub masster color pomoranczowy
*signature master color jasno niebieski

te dwa bym połączył razem i nazwał Grafik Master

gewloh
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: gewloh@gimpuj.info
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Hello. I wanna play a game.

« Odpowiedz #10 : 12.06.2007, 22:23:58 »

Dla mnie rangi są zbędne - w końcu pod awatarem kazdy ma miejsce, gdzie może sobie wpisać co mu się podoba [bez przesady oczywiscie]. Chcesz mieć rangę, to sobie ją tam walnij i po sprawie Uśmiech

"color" to jakieś nowe polskie słowo?

Początek przygody z GIMPem? Przeczytaj koniecznie!      Nie pomagam poza forum i kanałem IRC.
ƥevel
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: Pevel@jabber.org
Galeria Użytkownika

Filozof śniadaniowy

« Odpowiedz #11 : 12.06.2007, 22:44:28 »

No właśnie, w jakimś sensie od tego jest tekst osobisty. Myślę, że lekko przesadzacie z tymi rangami i każda dodatkowa ranga obniża prestiż pozostałych. Jak tu być wyróżnionym, gdy wokół roi się od różnych kolorowych masterów, gimpersów, weteranów. Niech pozostanie, tak jak jest. W moich myślach dopuszczam istnienie przelotnej rangi zwycięzcy/laureata(lepiej brzmi?) Uotw/SoTW, która przez jeden tydzień widnieje nad avatarem użytkownika.

Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #12 : 12.06.2007, 22:48:42 »

Chyba wlasnie ktos nie zrozumial mojej idei --
sadze ze pernamentne rangi od ilus tam wygranych sa zle.

Tymczasowe [gorzej dla administraci ;-) ] sa uczciwsze i nie stawiaja na dlugi czas jakiegos uzytkownika ponad innych Uśmiech
Kolorki dla niektorych rang to cos wpadajacego w oko jesli doberze dobrane wiec moze byc. Ale z iloscia rang troche  przesadzilscie Uśmiech
gewloh
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: gewloh@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

Hello. I wanna play a game.

« Odpowiedz #13 : 13.06.2007, 12:42:02 »

W sumie, to zmiana rangi zwycięzcy SOTW i UOTW mi się podoba. Znając życie, nikomu się nie będzie chciało zmieniać, więc pomysł nawet, jak się spodoba wiekszości 'dowodzących', to zaraz zginie Język  Ostatecznie mógłbym się sam poświęcić i zmieniać rangi co tydzień. Jeśli pomysł przejdzie, to mogę spróbować. A o to czy przejdzie, to już nie ja się będę martwił - chcecie rang, to je załatwcie w konwersacji z ważniejszymi osobistościami na forum Język

Jeśli przejdzie, to proponuję biały 'color' nicka [kilka razy miałem jakieś bugi na forum i ładnie się biały prezentował].

PODSUMOWUJ!C
Jestem za wprowadzeniem rang dla zwycięzcow UOTW, SOTW [na tydzień]
oraz zwycięzców okazjonalnych konkursów [np. miesiąc]

Początek przygody z GIMPem? Przeczytaj koniecznie!      Nie pomagam poza forum i kanałem IRC.
Strony: [1] 2 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Kilka zmian dla przyjemności ^^
Skocz do: