eso
Użytkownik
Reputacja: -8
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« : 12.06.2007, 18:47:48 » |
|
na wielu forach są rangi wiesz vip etc. wiem ze gimpuj jkest takim andegrandowym forum ale mzoe sie uda.. proponował bym kulka rang... zależna od ilości postów; *user-od zarejestwania *pisarz- od 20 postów *postmaster- od 600 postów w zależności od umiejętności: *UBM [userbars master]- jak ktoś robi swietne uby lub wygrał przynajhmnjiej 2 uotwu *Sm [signature master]- no jak ktos robi dobre sigi *weteran- ktos kto jest juz dosc długo na forum i am jakies tam doś. *Most helper- Tu przydała by sie funkcja pkt pomocy w dziale request.. *battle master- koleś który ma 20pkt reputacji za walki Chciałbym też zaproponować aby powstało takie coś jak teamy, liga gimpuj i walki teamów co by urozmciiło zabawe gimpem działało by to na takiej zasadzie: każdy user miejący wiecej niz 10dni stazu an forum moze założyć team. kazdy team mzoe miec max 6 członków po odejsciu z teamu nie mozna odrazu rpzejsc do innego trzeba odczekac tydzien  jeśli chodzi o lige to by był od tego ktoś np ja   nic nie sugeruje ale mozna by do tego wyznaczyć kogoś .. lige by sie rozpoczeło jakby były min. 6 teamów na forum  liga były by na userbary a raz w miesiącu robiło by sie na sigi.. walki teamów tez by sie przydały zeby team mógł wyzwać kazdy team na walke na uby musi przyjąc a na sigi juz nie trzeba by reg napisac do tego   co o tym sadza admini ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bizzar
Emeryt
Reputacja: 16
Licencja: Copyright
Lazy Sod
|
 |
« Odpowiedz #1 : 12.06.2007, 18:57:40 » |
|
Teamy już miały kiedyś być, i było bardzo blisko do ich doprowadzenia, ale nie wypaliło. Co do rang, to można by stworzyć, ale napewno inne niż te które zaproponowałeś. Ale te zależne od umiejętności twoje są dobre.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #2 : 12.06.2007, 19:17:02 » |
|
hehe thx no ja np. mógłbym sie zając tymi teami jak chceecice wiem ze moze nie jestem jeszcze tak zaufany ale moze  no i dla takiego kogoś by powstała ranga TeamMod xD
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 12.06.2007, 19:29:26 wysłane przez eso »
|
|
|
|
|
|
ozziuss
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : 12.06.2007, 19:32:59 » |
|
ranga zależna od ilości postów jest złym pomysłem. dlaczego? bo zaczęło by się sztuczne nabijanie postów (imo takie coś jest już przy pokazaniu kto wygrał SoTW i UoTW. pisanie tylko "gratulacje" bez komentarza do pracy zwycięzcy jest bezcelowe bo zapycha tylko bazę danych).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #4 : 12.06.2007, 19:40:51 » |
|
no to z rang od postów zrezygnujmy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Calii
√ ι ק
Reputacja: 21
GIMP: 2.10 + GAP
|
 |
« Odpowiedz #5 : 12.06.2007, 20:06:41 » |
|
eso zdjales skorke z UBplanet bez chocby malej innowacji. Jaki jest cel w powielaniu tych samych schematow na kilkunastu forach graficznych/specjalistycznych bez wiekszej refleksji? Rangi wg pewnych zaslug -- to mogloby byc ciekawe w na przyklad takim wydaniu --> Ranga: UOTW #numer Winner Ranga: SOTW #numer Winner DLA: przyznawane w danym tygodniu, noszone do dnia ogloszenia kolejnych wynikow U/SOTW i zmiany rangi na "zwykla"; nowy laureat Ranga: Działacz/Pomocnik/ DLA: osob ktore pomagaja innym najwiecej i najczesciej [duza aktywnosc w dzialach Prosby/Pytania/Pomoc] Ranga: Korektor DLA: Osob ktore przegladaja forum, wylapuja lamanie/naginanie regulaminu, razace bledy ortograficzne, dbaja o styl forum poprzez dbanie o kulture wypowiedzi etc ] Ranga: Złota Rączka DLA: Osob, ktore wykonaly duzo dobrych, rzetelnych tutoriali zarowno tlumaczac jak i robiac wlasne. Oczywiscie musza one byc juz "zatwierdzone" Cos przydatnego i informujacego jednoczesnie  takie rangi proponuje, nie tylko laurowe wience dla kogokolwiek kto postaral sie uczestniczyc w jakims wyzwaniu lub cotygodniowym konkursie  Wieksza rotacja, wiekszy przywilej  Teamy to tak przejadly temat, ze proponuje abys zerknal do dzialu Sprawy techniczne i poczytal argumenty administracji i uzytkownikow, ktore doprowadzily do sporej wiekszosci na NIE, nie potrzebujemy Druzyn. Co za tym idzie - Liga takze odpada. Ilosc postow to kiepski wyznacznik dla rang mimo wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #6 : 12.06.2007, 20:17:06 » |
|
nie zjechałem rang prosto z ubp .. na wielu forach sa takie rangi z kad wiesz czy ubp nie zjechało z inncyh  a i twoje rangi są jakeiś dziwne Ranga: Korektor DLA: Osob ktore przegladaja forum, wylapuja lamanie/naginanie regulaminu, razace bledy ortograficzne, dbaja o styl forum poprzez dbanie o kulture wypowiedzi etc ] Od tego jest mod Calii xD Ranga: Złota Rączka DLA: Osob, ktore wykonaly duzo dobrych, rzetelnych tutoriali zarowno tlumaczac jak i robiac wlasne. Oczywiscie musza one byc juz "zatwierdzone" no zła nazwa rangi tu lepiej by był Tutorial Maker/Master .... no szkoda ze u was teamy nie ujdą szkoda  :D fajnie by było no ale cóż;/ no i zeby rangi jakoś fajnie wyglądały mogły by być kolory np.: Sm color Pomarancz Um color Czerwony Weteran color siwy itd...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Calii
√ ι ק
|
 |
« Odpowiedz #7 : 12.06.2007, 21:18:54 » |
|
Ekhem... moje nazwy rang sa dziwne dla ciebie bo sa po polsku Uwazam ze nazwy powinny byc polskie ze wzgledu na zobowiazanie "Polskie Forum Uzytkownikow GIMPa" NA UBplanet jest taka sama klonowka jak na wielu innych forach graficznych, malo mnie interesuje skad sie to wzielo. Kolory do rang to dobry pomysl jesli nie stanowi to problemu zadnego. @Korektor - akutalnie Korektorem jest Johny i odwala kawal dobrej roboty  @Zlota Raczka to propozycja pierwszej mysli  Tutorial Maker/Master to troche za malo -- raz ze po angielsku to tak naprawde nie wykazuje to wybitnosci i starannie wykonywanej pracy przez dana osobe. Zlota Raczka to takie pojecie w naszym jezyku ktore oznacza ze ktos wykonuje prace bardzo dobrze, jest pomyslowy, efektownie i precyzyjnie cos robi  dlatego chyba moj wybor padl na ten zwrot. Mozna oczywiscie podebatowac nad innym wariantem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #8 : 12.06.2007, 22:21:00 » |
|
No to proponuje Takie rangi:
*Admin color Czerwony *moderator color ciemno zielony *battle mod ziomsław nim jest ;P *ub masster color pomoranczowy *signature master color jasno niebieski *weteran color brązowy *złota rączka coor złoty *battle master color biały [od 10 pkt reputacji za walki ] *SOTW #... Winner [ten co wygrał sotwa] fioletowy ciemny *UOTW #.. Winnet [analogicznie] Fioletowy jasny *Pomocna dłon [10pkt reputacji za pomoc][1pkt za jedną pomoc]
i jak ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matiusmm
Użytkownik
Reputacja: 3
JID: matiusmm@aqq.eu
♫ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫
|
 |
« Odpowiedz #9 : 12.06.2007, 22:23:02 » |
|
*ub masster color pomoranczowy *signature master color jasno niebieski
te dwa bym połączył razem i nazwał Grafik Master
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gewloh
Użytkownik
Reputacja: 11
JID: gewloh@gimpuj.info
Licencja: CC-NC-BY-SA
Hello. I wanna play a game.
|
 |
« Odpowiedz #10 : 12.06.2007, 22:23:58 » |
|
Dla mnie rangi są zbędne - w końcu pod awatarem kazdy ma miejsce, gdzie może sobie wpisać co mu się podoba [bez przesady oczywiscie]. Chcesz mieć rangę, to sobie ją tam walnij i po sprawie  "color" to jakieś nowe polskie słowo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ƥevel
√ ι ק
Reputacja: 20
JID: Pevel@jabber.org
Filozof śniadaniowy
|
 |
« Odpowiedz #11 : 12.06.2007, 22:44:28 » |
|
No właśnie, w jakimś sensie od tego jest tekst osobisty. Myślę, że lekko przesadzacie z tymi rangami i każda dodatkowa ranga obniża prestiż pozostałych. Jak tu być wyróżnionym, gdy wokół roi się od różnych kolorowych masterów, gimpersów, weteranów. Niech pozostanie, tak jak jest. W moich myślach dopuszczam istnienie przelotnej rangi zwycięzcy/laureata(lepiej brzmi?) Uotw/SoTW, która przez jeden tydzień widnieje nad avatarem użytkownika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Calii
√ ι ק
|
 |
« Odpowiedz #12 : 12.06.2007, 22:48:42 » |
|
Chyba wlasnie ktos nie zrozumial mojej idei -- sadze ze pernamentne rangi od ilus tam wygranych sa zle. Tymczasowe [gorzej dla administraci ;-) ] sa uczciwsze i nie stawiaja na dlugi czas jakiegos uzytkownika ponad innych  Kolorki dla niektorych rang to cos wpadajacego w oko jesli doberze dobrane wiec moze byc. Ale z iloscia rang troche przesadzilscie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gewloh
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : 13.06.2007, 12:42:02 » |
|
W sumie, to zmiana rangi zwycięzcy SOTW i UOTW mi się podoba. Znając życie, nikomu się nie będzie chciało zmieniać, więc pomysł nawet, jak się spodoba wiekszości 'dowodzących', to zaraz zginie  Ostatecznie mógłbym się sam poświęcić i zmieniać rangi co tydzień. Jeśli pomysł przejdzie, to mogę spróbować. A o to czy przejdzie, to już nie ja się będę martwił - chcecie rang, to je załatwcie w konwersacji z ważniejszymi osobistościami na forum  Jeśli przejdzie, to proponuję biały 'color' nicka [kilka razy miałem jakieś bugi na forum i ładnie się biały prezentował]. PODSUMOWUJ!C Jestem za wprowadzeniem rang dla zwycięzcow UOTW, SOTW [na tydzień] oraz zwycięzców okazjonalnych konkursów [np. miesiąc]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuutay
Użytkownik
Reputacja: 4
Stuningowany na zawsze. ^_*
|
 |
« Odpowiedz #14 : 13.06.2007, 13:36:02 » |
|
ozziuss ma całkowitą rację, rangi zaczynające sie od iluś tam postów, załóżmy 100 itd. będzie bezsensowne...dlaczego ? Bo przyjdzie spamer wcale nie znający regulaminu forum i zacznie spamować, aby osiągnąć tylko tą rangę...Ranga Sotw i Uotw to mogliby wprowadzić. Weteran i Korektor i jeszcze ktoś tez mogliby wprowadzić. Pomysł dobry w połowie  ...
|
|
|
|
|
|
Coś nowego: 
|
|
|
noss
Użytkownik
Reputacja: 41
|
 |
« Odpowiedz #15 : 13.06.2007, 19:32:17 » |
|
Chciałem się wypowiedzieć wczoraj ale widocznie jakoś przysnąłem  Popieram w 100% pomysł gewloha czyli tygodniowe rangi dla zwyciężców SoTW i UoTW. Była by to zdecydowanie większa nagroda i wyróżnienie, a po tygodniu mobilizacja do kolejnej walki. Pozostałe rangi już mi się tak nie podobają. Prawie każdy poza całkowicie początkującymi miał by jakąś specjalną rangę, tylko pytanie brzmi: po co? Takie zamieszanie i chaos nie są potrzebne na forum. Na innych (niektórych) forach jest to praktykowane, co nie świadczy w żaden sposób o jakości forum, a wręcz stwarza uczucie chaosu i braku jakiegokolwiek profesjonalizmu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #16 : 13.06.2007, 21:26:40 » |
|
ja poprostu chciałem cos wniesc na forum  rangi nie są poto zeby o jestem ten i ten nie ale zeby pokazac kto jest w czym dobry  lub co robi na forum ... EDIT: oczywiscie rangi dawał by mod lub admin w miare załsug  czy cos 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Calii
√ ι ק
|
 |
« Odpowiedz #17 : 13.06.2007, 21:31:38 » |
|
@eso Sam pomysl nie byl zly aby cos urozmiacic, jak widzisz troche dyskusji i jakies owoce moze beda  selekcja pomyslow to cos normalnego, nie rob minki jakby ci ktos lizaczka zabral  czekam na swoja prace @noss cotygodniowe rangi SOTW/UOTW dla Laureatow to moj pomysl ze sie tak niegrzecznie przypomne hehe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noss
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #18 : 13.06.2007, 21:34:32 » |
|
@noss cotygodniowe rangi SOTW/UOTW dla Laureatow to moj pomysl ze sie tak niegrzecznie przypomne hehe  Przyjmuję do wiadomości i nie wycofuję poparcia dla niego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #19 : 13.06.2007, 21:43:52 » |
|
a i jeszcze coś moze by mógł powstać taki dział jak Gift Arena lub Gfit ... jakoś tam zeby ludzie mogli se dawc gifciory ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Reputacja: 46
JID: ziomioslaw@jabber.org
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #20 : 13.06.2007, 23:12:30 » |
|
Też już maglowano.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #21 : 14.06.2007, 12:38:29 » |
|
ja mam jedno ppytanie co wam nie pasi w teamach ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ƥevel
√ ι ק
Reputacja: 20
JID: Pevel@jabber.org
Filozof śniadaniowy
|
 |
« Odpowiedz #22 : 14.06.2007, 13:22:18 » |
|
Jeśli czytanie nie sprawia Ci problemów, zapoznaj się z tym wątkiem. Na pewno znajdziesz tam wszystkie argumenty na 'nie' i na 'tak'.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #23 : 18.06.2007, 17:30:59 » |
|
czy tu sie odezwał przynajmniej ktoś kto moze zazadzac tym forum czy tylko userzy lol 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gewloh
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #24 : 18.06.2007, 18:30:09 » |
|
Pisałem, że ja mógłbym tym zarządzać... Pisałem też, że to wy macie załatwić, aby te rangi były wprowadzone. Najłatwiej chyba to pójdzie na IRCu. Ja jestem za, tak samo jak noss i Calii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #25 : 18.06.2007, 22:39:49 » |
|
ja mam ff i irc mi nie chodzi bo wtyczka nie jest dostepna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noss
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #26 : 18.06.2007, 23:54:40 » |
|
ja mam ff i irc mi nie chodzi bo wtyczka nie jest dostepna  Ja mam też liska z wtyczką ChatZilla i wszystko ładnie chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Devzan
Użytkownik
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #27 : 19.10.2009, 07:16:58 » |
|
Ludzie. To już się nudne robi.
eso: Administraror color czerowny? To już jest klasyk... Wszędzie tak jest, a gimpuj musi być oryginalne!
Mój pomysł to:
Rangi od postów... hmmm Mogłby być, ale takie, że nawet nabijanie postów nic by nie dało, bo zmieniały by się np. co 100+ postów.
Mastery, winnery itp. To jest świetny pomysł. Na niektórych forach, ktoś kto wygra roczny konkurs, jest jak zwykły użytkownik. Wie o tym tylko ten, kto brał udział w konkursie do końca.
Ostatecznie: Rangi od postów, ale bardzo rzadka zmiana, i rangi specjalne też świetne!!
Pozdrawiam, Ryt
Sorry za odkop, ale otwarty to myślałem, że klikne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Reputacja: 46
JID: ziomioslaw@jabber.org
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #28 : 19.10.2009, 10:24:10 » |
|
Miły aż dwa lata. Eso już zdążył wybyć, a pomysł od dawna był do niczego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|