Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Użytkownik miesiąca  (Przeczytany 23329 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #56 : 16.07.2010, 23:24:03 »

Po za tym takie śmieszne moim zdaniem propozycje wchodzić powinny na forach dla dzieci lub forach gdzie takie występują.

Przecież to JEST forum dla dzieci. Uśmiech
To zróbmy im warunki. średnia wieku 12 - 14lat na oko. Potzebny (już) nowy theme, silnik, nowy system punktów, graf tutoriale... ;P

W sumie, nie przeszkadza mi to aż tak. Po prostu forum bardziej techniczne mi się wydaje.

Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #57 : 16.07.2010, 23:29:16 »

Ująłbym to raczej jako forum dla młodzieży i dorosłych. Samych dzieci tutaj niewiele, ale przejawów dziecinności dużo.

Ktoś w ogóle wie, bądź jest mnie w stanie poinformować ogólnikowo, dlaczego Cakper tak rzadko tutaj wchodzi?

Topic|nietopic:
Obmyśliłem to tak na szybciora i wymyśliłem tak:
Trofeum: Special Competition | Praca tygodnia (Tutaj wygląd trofeum ściśle związany z rodzajem pracy),
Puchary: Brąz, Srebro, Złoto : BWL, BFM (jakby ożyło), SoTW (tutaj jakiś mniejszy pucharek),
Medale: Bitwy użytkowników, wyjątkowe zaangażowanie w życie forum.

Każda grafika jakoś nawiązywałaby do tematyki nagrody.
Jakieś propozycje, odnośnie rodzajów nagród i klasyfikacji?

lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #58 : 16.07.2010, 23:31:31 »

Można zrobić z 20 różnych D:. Zdobyłbym je wszystkie Chichot.
Bardzo pomysł mi się podoba. Co na to głowy forum?

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #59 : 16.07.2010, 23:34:22 »

Grafik byłoby pełno, ale ważne, aby trzymały się jakiegoś określonego stylu wykonania, aby nie było kolorowego misz-maszu na profilu, chociaż takie burdello bum bum też ma swój artystyczny urok.

Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #60 : 16.07.2010, 23:46:16 »

Topic|nietopic:
Obmyśliłem to tak na szybciora i wymyśliłem tak:
Trofeum: Special Competition | Praca tygodnia (Tutaj wygląd trofeum ściśle

Rozumiem że jeśli ktoś otrzymał już kiedyś np. Wyróżnienie, czy wygrał Special Competition, takie trofeum pojawiło by się w jego profilu, czy zasada by była taka, żeby zacząć je dawać dopiero od czasu wejścia "tego czegoś" w życie?

No bo np w przypadku bitw, liczenie ich wygranych u każdego użytkownika, a potem wklejanie do profilów "medali" było by nieco trudne... Ale chyba nie trudno zerknąć kto miał już wyróżnienie, i kto wygrał special competition. No i SotW, było 100 edycji, i teraz trzeba by było się doszukiwać po kolei kto wygrywał, a potem monotonnie dawać te twoje "mniejsze pucharki" do profilu.

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #61 : 16.07.2010, 23:47:53 »

To już zależy od tych na górze, ale według mnie te specjalne trofea, powinni otrzymać ów użytkownicy.

Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #62 : 16.07.2010, 23:50:59 »

Czy mógłbyś yyy... Bardziej się wyrazić, bo nie rozumiem twojego postu.  Język
Bo jeśli dopiero zaczynalibyśmy dawać jakieś tam puchary za wygrywanie SotW to użytkownicy którzy wygrali ów konkurs w starszych edycjach poczuli by się urażeni że oni nie mają żadnych trofeów.

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #63 : 16.07.2010, 23:53:45 »

Nad tym, czy te trofea, puchary itp. dostaną użytkownicy, którzy wygrywali konkursy przed wprowadzeniem tego pomysłu w życie, niech zdecydują moderatorzy i administracja. Moim zdaniem powinni dostać te najważniejsze, czyli za wygranie Special Competition i Prac Tygodnia. Grafiki prac tygodnia znajdują się u Insekta w galerii, więc to też nie problem znaleźć te osoby. Dawanie nagród, pucharków za bitwy, SoTW niema sensu, tutaj niech zbierają od początku.

Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #64 : 16.07.2010, 23:58:01 »

W sumie masz rację, ale co do SotW to mógłbym zrobić listę wygranych w ten sposób:
SotW #1 <- Użytkownik
SotW #2 <- Użytkownik

Ja nie miałbym z tym problemu bo mam mnóstwo czasu, i czasem naprawdę nie mam nic do roboty, wątpię jednak, żeby administracji chciało się wklejać ponad 100 znaczków do każdego profilu. :d

I tak na marginesie, w czym takie Special Competition jest ważniejsze od BWL? Bwl było tylko 20 edycji, więc powklejać 20 znaczków to chyba nie problem...

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #65 : 17.07.2010, 00:04:07 »

Nie zrobiłoby się tego wszystkiego w jeden dzień przecież, codziennie po trochu i w końcu wszystko zostałoby uzupełnione.
Co do BWL i SC, jak mówiłem, klasyfikacja wymaga dopracowania. Trzeba by było skombinować na prawdę solidną wersję tego. Mogę się tym zająć w weekend.

Ostatnia w sumie rzecz, to wielkość takiego czegoś. Sądzę, że powinien to być prostokąt 50x60px. Albo kwadrat, byleby się zmieściło w tym wszystko.

Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #66 : 17.07.2010, 00:07:39 »

Ja też bym mógł porobić grafiki, ale trzeba pamiętać że nic na 100%, trzeba jeszcze znaleźć/stworzyć i przerobić skrypt umożliwiający dodawanie tych trofeów...

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #67 : 17.07.2010, 00:11:28 »

Jak osiągnięcia w niektórych grach Uśmiech dało by się nawet wprowadzić. Język

Na pewno jest bliżej 100%.

SHB, Lion, Cloud, Terrqge <- Tymczasowa lista chętnych na te grafiki. Robić konkursu na to niema sensu, bo wątpię, że dużo osób zrobi ponad 20 grafik, oraz będzie mogła je w razie potrzeby dorabiać. Jak ktoś jest chętny, niech po prostu zrobi, a potem się wybierze te, które są wykonane lepiej od innych, bez zbędnych ceregieli. Temu lepiej wyjdą odznaki, temu lepiej puchary, a ten zrobi dobre trofea.

Do Ziomosława: Możemy robić sobie nadzieję, że ów skrypt powstanie?Chichot

Cloud
√ ι ק

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #68 : 17.07.2010, 00:18:24 »

SHB, Lion, Cloud, Terrqge <- Tymczasowa lista chętnych na te grafiki. Robić konkursu na to niema sensu, bo wątpię, że dużo osób zrobi ponad 20 grafik, oraz będzie mogła je w razie potrzeby dorabiać. Jak ktoś jest chętny, niech po prostu zrobi, a potem się wybierze te, które są wykonane lepiej od innych, bez zbędnych ceregieli. Temu lepiej wyjdą odznaki, temu lepiej puchary, a ten zrobi dobre trofea.

Niby masz rację, ale zawsze można spróbować z tą bitwą chociażby dla zabawy. Jak nie wypali to się po prostu wybierze z tego co zostało zrobione Uśmiech. No ale nieważne, najpierw trzeba wszystko zebrać porządnie do kupy.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
Bizzar
Emeryt

Reputacja: 16 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Lazy Sod

« Odpowiedz #69 : 17.07.2010, 00:43:10 »

Zrobić pod odnośnikiem "Galeria Użytkownika" widniejącym pod avatarami, odnośnik "Osiągnięcia Użytkownika". Klikamy, a tam szeregowo wszystkie medale, puchary etc.. Miałoby to nawet sensu trochę, takie kolejne urozmaicenie forum.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Użytkownik miesiąca
Skocz do: