Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Użytkownik miesiąca  (Przeczytany 23284 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #28 : 15.07.2010, 21:35:10 »

Dlatego mówię, jak chcecie proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ale tylko wyrażam swoje zdanie na ten temat.

Ziomioslaw, 20 bitew na userbary nie trudno wygrać, przykładem może być np Johnykalesony. Mrugnięcie

Cloud
√ ι ק

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #29 : 15.07.2010, 21:39:59 »

Więc nie będzie nagród za bitwy na userbary i sygnatury. Proste? :p
Mi się szczerze powiedziawszy pomysł podoba, zmobilizuje to więcej użytkowników do podnoszenia swoich umiejętności, a wraz z tym do podnoszenia poziomu forum. A przynajmniej mam nadzieję, że tak będzie.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #30 : 15.07.2010, 21:40:57 »

Tak, zrobię bitwę na "usierbarki", 20 wygranych i będę mieć zajeisty znaczek w profilu. Czy to takie potrzebne?
Wg mnie nie, jest to nie potrzebne, ale ja tu nie rządzę więc jak wam się tak bardzo podoba to se róbcie co chcecie.

Kucze, o tym nie pomyślałem, widać ostatnio zmniejszył się mój współczynnik stetryczenia :]

Tak czy siak, 20 bitew to sporo i nie jest łatwo je wygrać, zwłaszcza, jakby wprowadzić ograniczenia typu "nie z nowicjuszami". Tak czy siak, to była tylko pomysł, ale może warto go kiedyś wprowadzić.

20 to był od tak palnięty przedział, jakoś by się dopracowało to wszystko, kryteria oceniania, rodzaje nagród itp. itd. Jakby ten pomysł miał przyszłość, mogę to wszystko jakoś uporządkować, kryteria dać i ewentualnie spróbować porobić ikonki medali, pucharów, odznak.

Cloud: Userbary i sygnatury miałyby w takim razie większą ilość wymaganych wygranych, aby otrzymać jakiś znaczek.

Terrqge
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #31 : 15.07.2010, 21:43:42 »

SECONDHEARTBEAT, chodzi ci o ikonki przypominające prawdziwe medale, odznaczenia, itp. Czy coś podobnego jak na Graffice, czy Graffarcie?

Cloud
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #32 : 15.07.2010, 21:59:57 »

Jakby ten pomysł miał przyszłość, mogę to wszystko jakoś uporządkować, kryteria dać i ewentualnie spróbować porobić ikonki medali, pucharów, odznak.

Też z chęcią porobiłbym takie ikony jeżeli pomysł przejdzie. A nawet można by zorganizować bitwę na najlepsze ikony :p. Chociaż może wybiegam za bardzo w przyszłość.

lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #33 : 15.07.2010, 22:06:22 »

20 userbarów? Łatwe? A nóż userbary też umiem robić chętnie zobaczę jak mi reputacja maleje Uśmiech 2 Przynajmniej będę miał co robić

edit: w galerii nic nie znajdziesz :[

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #34 : 15.07.2010, 22:29:46 »

SECONDHEARTBEAT, chodzi ci o ikonki przypominające prawdziwe medale, odznaczenia, itp. Czy coś podobnego jak na Graffice, czy Graffarcie?

Chodzi mi o takie ikonki przypominające. Zakładając np. 32x32px, które grafiką nawiązywałby by do rodzaju odznaczenia. Np. za Pixel Art, Puchar, który zamiast kielicha miałby złote piksele, czy coś, albo za DP złoty pędzelek na stojaku. Nie wiem, jak to opisać dokładnie.

Cloud
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #35 : 15.07.2010, 22:45:21 »

Chodzi mi o takie ikonki przypominające. Zakładając np. 32x32px, które grafiką nawiązywałby by do rodzaju odznaczenia. Np. za Pixel Art, Puchar, który zamiast kielicha miałby złote piksele, czy coś, albo za DP złoty pędzelek na stojaku. Nie wiem, jak to opisać dokładnie.

Dlatego, tak jak napisałem, można urządzić konkurs na takie ikonki. Pole do popisu jest ogromne, możliwości jest wiele, a pomysł ciekawy Mrugnięcie.

lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #36 : 15.07.2010, 23:04:23 »

Jestem za

Dlatego, tak jak napisałem, można urządzić konkurs na takie ikonki. Pole do popisu jest ogromne, możliwości jest wiele, a pomysł ciekawy Mrugnięcie.

Johnykalesony
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

<jakiśwyjątkowomądrytekst>

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #37 : 16.07.2010, 08:23:25 »

A nie lepiej po prostu wprowadzić takie małe awardy za wygrane konkursy na forum? Coś takiego ma UBP np.

Moją grafikę można spotkać na: www.kdm.rybnik.pl oraz https://www.facebook.com/shookuprybnik
Cloud
√ ι ק

Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #38 : 16.07.2010, 08:46:15 »

A czemu nie możemy wykazać się kreatywnością? Skoro już coś takiego robić to oryginalnie i po swojemu.
Poza tym takie cegiełki za SotWa miały zostać wprowadzone, gdzieś na forum chyba nawet są zrobione do 50-tej edycji.

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : 16.07.2010, 11:16:39 »

A czemu nie możemy wykazać się kreatywnością? Skoro już coś takiego robić to oryginalnie i po swojemu.
Poza tym takie cegiełki za SotWa miały zostać wprowadzone, gdzieś na forum chyba nawet są zrobione do 50-tej edycji.

Tak, wiki kiedyś je robił. Ogólnie nawet nie wszyscy przejawiali chęci, by je nosić w podpisie.
Jeśli już coś robić, to lepiej pogrzebać w skrypcie i dodać możliwość wyświetlania w profilu jakichś odznaczeń, pucharów, statuetek, medali. Do podpisu każdy może wstawić wszystko.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #40 : 16.07.2010, 12:52:55 »

Też coś takiego wolałbym. Nie trzeba by było się trudzić z tworzeniem cegiełek. Dobrze by było odpalić gdzieś jeszcze taki ranking.
Plus dla najlepszych wprowadzić jakieś wyróżnienia. Na innych forach zmieniają kolor nicku.

Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #41 : 16.07.2010, 21:01:24 »

Tak, wiki kiedyś je robił. Ogólnie nawet nie wszyscy przejawiali chęci, by je nosić w podpisie.
Jeśli już coś robić, to lepiej pogrzebać w skrypcie i dodać możliwość wyświetlania w profilu jakichś odznaczeń, pucharów, statuetek, medali. Do podpisu każdy może wstawić wszystko.

Pisałem wcześniej, aby były widoczne na profilu. Pomysł z kolorem nicku nie jest zły, ale wątpię, że przejdzie.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Użytkownik miesiąca
Skocz do: