Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Rodzynek Gallery  (Przeczytany 1036 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Rodzynek
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Rodzynek

« : 06.02.2010, 19:53:49 »

Witam wszystkich na forum!
Przedstawiam moje pierwsze prace, userbary zrobione dla zapoznania się z programem. Dwie pierwsze sygnatury zresztą też. Dopiero trzecia jest trochę ambitniejsza. Prace ułożone w kolejności od najstarszej do najnoweszej. Pozdr.!

Dakuś
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Niepoprawny frytkożerca

« Odpowiedz #1 : 06.02.2010, 20:01:31 »

Jeśli chcesz tu umieszczać prace to radze ci nauczyć się hotlinkować prace albo wrzucać je do gimpujowej galerii gdzie masz specjalne odnośniki do wklejenia. Inaczej wątpię, żeby komuś jeszcze chciało się sprawdzać linki w kodzie twojego postu. Widzę, że poprawione.

A prace słabe. Widać, że nie przerobiłeś żadnego tutu bo jest bardzo słabo. W UBkach korzystasz z metod, które były modne kilka lat temu. Teraz to nawet wstyd robić takie prace. Sygnatury też słabe a z tego co tam widziałem to zdaje mi się, że masz ramki na zmniejszonym kryciu. Jest to jeden z głównych błędów początkujących. Napisy również słabe.

Rodzynek
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Rodzynek

« Odpowiedz #2 : 06.02.2010, 21:22:24 »

Następna praca:

michallek110
Nowicjusz

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

michallek110

« Odpowiedz #3 : 06.02.2010, 22:00:05 »

Userbary słabe to po pierwsze Język W sygnaturach nie podoba mi się to że nie ma c4d i rendery są nie wtopione. Narazie nie rób napisów, do tego dojdziesz pozniej jeżeli się do tego aż tak palisz no to masz link to tutka: http://www.gimpuj.info/index.php/topic,25829.0.html . Jeżeli robisz ramki to nie zmniejszaj krycia (o tym powiedział już Dakurels) rób filmówki tak jak w Robercie Trujillo, narazie SIO do tutoriali Język
Nie dawaj deseni Język
« Ostatnia zmiana: 08.02.2010, 17:04:24 wysłane przez michallek110 » Zapisane

Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 07.02.2010, 11:46:12 »

W tej ostatniej sygnie tło jest bardzo monotonne i nudne. Praktycznie nic się tam nie dzieje. Postać nie jest wtopiona, nie wygląda to ładnie. Napisy są brzydkie, bardziej przykuwają na sobie uwagę, niż postać. Nie stosuj desenia w paski - tylko oszpecisz nim sygnaturę. Brak jakiejkolwiek głębi i światłocienia. Praca po prostu słaba.

Moja rada: dużo ćwicz i staraj się przerabiać tutoriale - możesz się z nich sporo nauczyć.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Rodzynek Gallery
Skocz do: