Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: GIMPWiki - Uwaga, konkurs! Do wygrania kubek z logo forum!
Ankieta
Pytanie: Będziesz brał udział?
Tak
Nie

Strony: [1] 2  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: GIMPWiki - Uwaga, konkurs! Do wygrania kubek z logo forum!  (Przeczytany 6006 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Adamos
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: theadam0s(znaczek o nazwie m-a-ł-p-a)jabbim.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 29.11.2009, 18:14:14 »

Witam Was wszystkich. Niedawno dzięki mmiiccowi odkryłem polską GIMPWiki (http://gimp.wikidot.com). Niestety, od dawnych czasów nie jest już ono rozwijane, a szkoda. Postanowiłem więc poświęcić nieco pracy i środków, żeby zaktualizować i rozwinąć GIMPWiki :)
Ale ta aktualizacja i rozbudowa wiki to dużo pracy, więc jedna osoba na pewno nie da rady. Zapraszam więc wszystkich chętnych do uczestnictwa w tym przedsięwzięciu. Ale na zachętę chcę zorganizować konkurs typu "kto najbardziej pomoże dostanie kubek". Kubek nie byle jaki, bo z logiem naszego forum (załatwi się od Danyeru :) ). Tak więc piszcie, czy będziecie zainteresowani konkursem, ponieważ jeśli uzbiera się trochę osób mających trochę czasu konkurs na pewno się odbędzie.

Co do oceny wielkości wkładu poszczególnych osób (czyli kto najwięcej dopisał/wyedytował) myślę, iż najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie założenie nowego wątku, w którym każdy uczestnik pisałby post typu:
Poprawione:
Link do poprawionego artykułu

Stworzone:
Link do stworzonego artykułu

i edytował go wraz z każdą zmianą.
W ustalony dzień kiedy skończy się konkurs, wątek jest zamykany. Wtedy jurorzy - czyli ja, może Qba i ktoś jeszcze - zaczynają sprawdzać i podliczać punkty. Czas po którym będą wyniki zależy od ilości osób. Osoba która wygra, dostaje ode mnie PW i odpowiada mi (albo Danyeru) jaki ma adres zamieszkania, jaki chce kubek itp.
Póki co, chciałbym wstępnie wiedzieć jakie macie sugestie/uwagi dotyczące konkursu no i oczywiście kto by na pewno w nim uczestniczył :)
PS: Dla zainteresowanych kubeczki wyglądają tak:

Jak znajdę trochę więcej czasu, to rozpisze Wam to wszystko dokładnie w punktach :)
PS2: Jeśli ktoś by był zainteresowany sponsorowaniem ;) drugiego albo nawet trzeciego miejsca, to proszę o info na PW oraz od razu mówię, że koszt kubka to 35 zł (nie wypada na konkursie czekać na 5 osób :))
« Ostatnia zmiana: 29.11.2009, 20:04:35 wysłane przez Adamos » Zapisane

Skwarek
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: skwara96@aqq.eu
Galeria Użytkownika

Hello... it's me.

« Odpowiedz #1 : 29.11.2009, 18:19:56 »

Pomysł fajny. Chichot
Ja za bardzo bym nie poprawiał, ale myślę, że dzięki temu zmotywuje to innych Uśmiech

DAJ MI LAMĘ :]
GIMP

"Dude, suckin' at something is the first step towards being sorta good at something."
Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 29.11.2009, 19:50:14 »

Myślę, że jak nagroda będzie kubek to znajdzie się paru chętnych. Ja niestety nie będę miał zbyt dużo czasu i w akcji udziału nie wezmę.

Adamos
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 29.11.2009, 19:51:46 »

I jeszcze jedno. Ponieważ były liczne wątpliwości typu:
[18:51:19]   <Qba__>   jak dla mnie to danyeru się nie zgodzi
[18:51:27]   <Qba__>   w końcu 1 kubek kosztuje ok. 25 zł
to od razu mówię: to ja funduje kubek Uśmiech

Myślę, że jak nagroda będzie kubek to znajdzie się paru chętnych. Ja niestety nie będę miał zbyt dużo czasu i w akcji udziału nie wezmę.
A szkoda, bo czasu będzie bardzo dużo na to edytowanie.

EDIT: I jeszcze raz, proszę o dopisywanie się w tym wątku kto by chciał brać udział.
« Ostatnia zmiana: 29.11.2009, 20:18:17 wysłane przez Adamos » Zapisane

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #4 : 29.11.2009, 20:21:54 »

Ja myślę, że zasady tego konkursu są dość nie jasne i bez sensu. Dlaczego? Ktoś może napisać artykuł na 6+ wyczerpująco na temat, "profesjonalnie". A ktoś od niechcenia walnie 5 artykułów "na odwal się" po parę zdań. Jury musiałoby się składać z paru osób, najlepiej żeby był rownież ktos z teamu i musiałoby oceniać na jakość, a nie na ilość. Dalej, nie wiem jakby wyglądała ta granica między "fajnym", a "nie fajnym" artykułem..  

edit.

Ciekawym pomysłem na konkurs byłby np. nowy szablon graficzny, logo itd., a za artykuły ew. pkt reputacji.

Adamos
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 29.11.2009, 20:25:06 »

Ja myślę, że zasady tego konkursu są dość nie jasne i bez sensu. Dlaczego? Ktoś może napisać artykuł na 6+ wyczerpująco na temat, "profesjonalnie". A ktoś od niechcenia walnie 5 artykułów "na odwal się" po parę zdań. Jury musiałoby się składać z paru osób, najlepiej żeby był rownież ktos z teamu i musiałoby oceniać na jakość, a nie na ilość. Dalej, nie wiem jakby wyglądała ta granica między "fajnym", a "nie fajnym" artykułem.. 
Spokojnie, przemyślałem to. Właśnie ustalam ilość punktów za typ edycji. Na przykład za literówki będzie 1 pkt/artykuł , za dodanie sensownego (czyli takiego, którego jury uzna za sensowne) screena 4 pkt/screen itd. Z resztą jeszcze dzisiaj postaram się dokończyć te punkty.

EDIT: A propos jury... Czy jest ktoś chętny, kto wie że na pewno nie będzie edytował wiki a znajdzie troszkę czasu na bycie w jury? Bo trochę nas mało... a bez jury konkurs się nie odbędzie.
DOWN: To może skusisz się na bycie w JURY Teamie?
« Ostatnia zmiana: 29.11.2009, 20:58:33 wysłane przez Adamos » Zapisane

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #6 : 29.11.2009, 20:41:59 »

Ja wiem, że na pewno nie będe edytował wiki, chyba, że w wakacje Język Chociaż wątpie... xd

Wertyś
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 29.11.2009, 20:58:27 »

Spokojnie, przemyślałem to. Właśnie ustalam ilość punktów za typ edycji. Na przykład za literówki będzie 1 pkt/artykuł , za dodanie sensownego (czyli takiego, którego jury uzna za sensowne) screena 4 pkt/screen itd. Z resztą jeszcze dzisiaj postaram się dokończyć te punkty.

EDIT: A propos jury... Czy jest ktoś chętny, kto wie że na pewno nie będzie edytował wiki a znajdzie troszkę czasu na bycie w jury? Bo trochę nas mało... a bez jury konkurs się nie odbędzie.

Wiki edytował nie będę. Do tego trzeba by się porządnie przysiąść, a ja nie mam za bardzo kiedy. A podliczenie punktów tak bardzo czasochłonne nie jest. To by zależało od ilości artykułów, ale kilka osób w jury powinno sobie poradzić. Więc... Jestem chętny.
mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 29.11.2009, 21:40:05 »

Adamos, powiem Ci jedno przysłowie, które zawsze się sprawdza: "Umiesz liczyć, licz na siebie".
Pomysł szlachetny, ale zobaczysz, że będziesz miał z tym więcej kłopotów, niż gdybyś sam pomalutku edytował Wiki. Zobacz, że na razie zgłaszają się tylko chętni do oceniania.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
tofatodi
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #9 : 29.11.2009, 22:44:58 »

Lepiej konkurs na jeden ale wyczerpujący artykuł. Kto napisze najlepszy. Jak ktoś zrobi kilka ma większe szanse. Nawet jeśli konkurs się nie odbędzie postaram się w przerwie świątecznej coś wyklikać. Zresztą bodajże coś tam napisałem.
Adamos
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #10 : 30.11.2009, 17:35:33 »

Adamos, powiem Ci jedno przysłowie, które zawsze się sprawdza: "Umiesz liczyć, licz na siebie".
Fajne Mrugnięcie Ale spróbować zawsze warto Mrugnięcie

Pomysł szlachetny, ale zobaczysz, że będziesz miał z tym więcej kłopotów, niż gdybyś sam pomalutku edytował Wiki.
Zobaczy się. Głównie chodzi o to żeby tym konkursem jakoś rozreklamować wiki. Plus do tego trochę je poedytować.

Zobacz, że na razie zgłaszają się tylko chętni do oceniania.
I to mnie martwi.

Lepiej konkurs na jeden ale wyczerpujący artykuł. Kto napisze najlepszy.
A jeśli kilka osób będzie pracowało nad artykułem? Co wtedy? Mam dać po np. 1/3 kubka? Oczywiście jeśli coś wymyślisz, żeby temu zaradzić to czemu by się nad tym nie zastanowić?

Nawet jeśli konkurs się nie odbędzie postaram się w przerwie świątecznej coś wyklikać. Zresztą bodajże coś tam napisałem.
I o to chodzi!

Myślę, że jak nagroda będzie kubek to znajdzie się paru chętnych.
Oby jeszcze więcej Chichot

Ja niestety nie będę miał zbyt dużo czasu i w akcji udziału nie wezmę.
I tu Was wszystkich trochę doinformuje: czasu będzie około miesiąc, może dwa...

I jeszcze jedno: dzisiaj wieczorem podeślę Wam punkty.
EDIT: No dobra, może być więcej czasu Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 30.11.2009, 20:47:46 wysłane przez Adamos » Zapisane

EN
√ ι ק

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #11 : 30.11.2009, 19:12:12 »

Miesiac/dwa to stanowczo za malo moim zdaniem.
Ja sie nie zglosze mam awersje od dlugiego czasu do wszelkich form artystyczno wspomagajacych itd. No i nie korzystam z gimpa2.6 wiec tez niebardzo ;p
W zasadzie to powtorzylbym tylko jeszcze pewne przyslowie, ktore juz padlo.

Dorwać mnie można na:
Gacko
Emeryt

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #12 : 30.11.2009, 19:20:25 »

Adamos, dodaj do tego, że lada chwila dojdzie GIMP 2.8 i potem trzeba będzie te WIKI rozbudowywać Mrugnięcie Nie prościej byłoby sam sobie szykować w notatniku zarys i potem wrzucić hurtem po wyjściu GIMPa 2.8 i po obcykaniu jego możliwości? Ot teoretyczne rozważania, odpowiedź pozostawiam Tobie Mrugnięcie W wolnej chwili mogę Ci podesłać na PM foldery do niektórych kategorii, które sobie skrobię tak co weekend jak mam chwilę (jak je znajdę gdzieś pochowane na twardzielu)

Dodam od siebie, że za ok. 3 tyg. mam wolne bo ferie świąteczne, to mogę trochę przysiąść i na spokojnie kombinować Uśmiech
Adamos
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #13 : 01.12.2009, 16:21:58 »

W takim razie macie punkty (pisane na szybko).
http://docs.google.com/Doc?docid=0AUlvFujYvjBSZDN2ZjlqYl8xMWZmN3o0c3Q2&hl=pl

Strony: [1] 2  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: GIMPWiki - Uwaga, konkurs! Do wygrania kubek z logo forum!
Skocz do: