Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Do trzech razy sztuka ;)  (Przeczytany 1851 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
swiatloczula
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 25.11.2009, 00:16:14 »

Witam Uśmiech

Jest to już moje trzecie podejście do Gimpa, tym razem się zaparłam, muszę wreszcie go oswoić i mam nadzieję, że z Waszą pomocą mi się to uda. Pierwszy raz zainstalowałam go kilka lat temu, ale nie miałam żadnego doświadczenia z grafiką, na dodatek zainstalowałam go tak nieudolnie, że same wilki wszędzie miałam. Wkurzyło mnie to i szybciutko go odinstalowałam. Drugie podejście zrobiłam rok temu, tym razem zainstalowałam go już poprawnie, ale zabrakło mi cierpliwości. Fakt, że wtedy jeszcze sobie radziłam ze wszystkim w innych programach.
Grafiką zaczęłam zajmować się zupełnie przypadkiem, bo tak naprawdę moją pasją jest fotografia. Jednak z czasem okazało się, że do jej obróbki potrzebuję coraz większej ilości programów... Każdy jest do czego innego, albo to ja w każdym umiem co innego... A i potrzeby wzrosły. Niedawno założyłam swoją stronę/bloga i jakoś żaden gotowy layout mi nie pasował, więc trzeba było zrobić coś własnego. Mam też forum, które startowało na gotowym stylu, ale przyszedł czas, że przestał mi się on podobać, więc znowu trzeba było się troszkę postarać. Generalnie chyba nie najgorzej mi to wyszło Mrugnięcie
W każdym razie ciągle mi mało możliwości, które oferują inne darmowe programy, więc przyszła pora na Gimpa... Albo ja albo on Mrugnięcie
A tak serio, to zmusiła mnie rzeczywistość, Gimp to chyba jedyny darmowy program, który radzi sobie z gifami, a ja na swoim forum mam bardzo kiepsko wycięte emotki. Szukałam w necie lepszych, ale lipa, więc znowu sama muszę się postarać. Właściwie to powinnam mieć nicka zosiasamosia, ale taki chyba już tu jest Mrugnięcie

Na razie sobie chodzę po forum i czytam. Jestem pod wrażeniem ogromnej ilości wiedzy jaką tu zgromadziliście, kiedyś przez to przebrnę i pewnie zacznę pytać.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Uśmiech

nerr
Użytkownik

Galeria Użytkownika

i'm falling like a domino

« Odpowiedz #1 : 25.11.2009, 00:41:04 »

Witam serdecznie. Mrugnięcie

Też miałem kilka podejść do gimpa. Za każdym razem kończyło się to odinstalowaniem programu - jak w twoim przypadku.

Jednak, gdy "pobawiłem się" nim dłużej, okazało się, że wcale nie jest aż tak trudny i niewygodny, a wręcz przeciwnie. Chichot

Miłego gimpowania!

jest we mnie tyle dramatu, że można by otworzyć teatr
Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 25.11.2009, 14:38:48 »

Witaj. Miłego GIMP-owania Uśmiech.

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #3 : 25.11.2009, 16:41:14 »

Witaj po trzykroć, miłego GIMPowania życzę, pozdrawiam.
swiatloczula
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 25.11.2009, 21:44:27 »

Dzięki za dobre słowa Uśmiech
Nie jest łatwo, a i czasu nie za wiele, ale tym razem dam radę, muszę! Chichot

Gacko
Emeryt

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 26.11.2009, 21:51:33 »

Dzięki za dobre słowa Uśmiech
Nie jest łatwo, a i czasu nie za wiele, ale tym razem dam radę, muszę! Chichot

Dobre podejście Uśmiech Serdecznie witam i udanych bojów z GIMPem  Uśmiech
swiatloczula
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 09.12.2009, 22:01:02 »

Dobre podejście Uśmiech Serdecznie witam i udanych bojów z GIMPem  Uśmiech
Dziękuję bardzo, dałam radę i jestem z siebie dumna. Najpierw przeczytałam cały FAQ i forum, a potem zaczęłam robić to co było mi potrzebne do szczęścia. Dziś pokonałam ostatnią (na razie) barierę, wycięcie emotek do phpBB3, bo te co są, są kiepsko wycięte i słabo wyglądają przy ciemnych stylach. Generalnie nawet nie było to trudne... Do pewnego momentu, bo część jest animowana... Już wczoraj miałam prosić o pomoc, ale postanowiłam przespać się z tematem i dzisiaj zabrać się za to na spokojnie. No i się udało!! Chichot
Efekty widać na moim forum.

Jakby ktoś potrzebował, to chętnie się podzielę.

Pozdrawiam Wszystkich Uśmiech

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneIntroboxWątek: Do trzech razy sztuka ;)
Skocz do: