Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Internet w laptopie dzieki telefonowi
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Internet w laptopie dzieki telefonowi  (Przeczytany 7133 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Layane
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Żyję nie w tym świecie..

« : 27.09.2009, 13:17:44 »

Tu jest "misz-masz" tematów, więc chyba mogę zadać to pytanie.. zresztą grafika jest związana z informatyką, a internet do informatyki jak najbardziej Język

A więc..
Wiem, że istnieje możliwość połączenia telefonu do laptopa (za pomocą USB lub Bluetooth) i mieć w laptopie internet, przy czym telefon nie zżera kasy.

Moje pytanie brzmi jak to zrobić?

Trzeba mieś specjalny telefon? Coś wykupione, może jakiś pakiet internetowy w telefonie, jak tak to czy by wystarczył najtańszy, np. za 10zł miesięcznie -> 100MB.. chodzi mi teraz konkretnie o pakiet w Plusie, no i na czym ten pakiet polega.

Jak można najtaniej przeglądać strony w necie dzięki telefonowi?

Będę miała ten telefon: Samsung Avila S5230
Tutaj pisze o Najtańszych pakietach interInteresuje mnie pakiet 100MB - tylko nie wiem na czym on polega?
Czy jak wykupię sobie taki pakiet to będę mogła bez problemu przeglądać strony w necie i nie będę musiała dodatkowo płacić za coś tam?

Bo zrobiłam eksperyment, podłączyłam mój stary zwykły telefon SonyEricson za pomocą Bluetooth do laptopa i podłączyłam internet z telefonu w laptopie, no i działał. Aż się zdziwiłam.. ale gdy zobaczyłam że za minutę podłączenie zeżarło mi na telefonie ponad 4zł! to juz nie byłam taka zachwycona  Zawstydzony

Z góry dziękuję za wszelką pomoc Uśmiech

Et in Arcadia Ego..
Acta est fabula.

Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 27.09.2009, 13:25:21 »

Nie wiem, jak w Plusie, ale w Pomarańczy to mam cenę za ileś-tam ściągniętych kB. Najpepszym chyba sposobem jest wykupienie pakietu na darmowy Internet i wyłączenie ściągania obrazków w przeglądarce - wtedy taki pakiet posłuży ci baaardzo długo. Jeśli masz Operę 10 to możesz włączyć funkcję "Opera Turbo" dzięki której strony będą szybciej się wczytywać i zmniejszy się transfer Uśmiech.

Layane
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Żyję nie w tym świecie..

« Odpowiedz #2 : 27.09.2009, 13:34:48 »

Aha.. no to znam już sposób jak zmiejszyć zużywanie transferu.. chyba jak wykupię sobie np. ten pakiet w Plusie to przez miesiąc nie mogę ściągnąć więcej niż 100MB <łącznie z obrazkami itp.> bo powyżej tych 100Mb będę już płaciła za np. 10gr. za 1MB.. tak to rozumiem.. ale to w telefonie, a po podłączeniu do laptopa?

Was się tu na forum pytam.. bo ci *** z biura obsługi to takich rzeczy nie widzą Smutny

Et in Arcadia Ego..
Acta est fabula.

Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #3 : 27.09.2009, 14:05:35 »

będziesz używał telefony jako modemu więc kiedy na komie przekroczysz limit zostanie naliczona opłata,. laptop nie ma tu nic do rzeczy, obrazowo powiem ze w takiej symbiozie laptop przejmie rolę komórkowej przeglądarki więc kiedy koma wyczerpie limit...już wiesz co Duży uśmiech a i jeszcze jedno, avila nie ma modemu HSDPA więc prędkość będzie denna...

Layane
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Żyję nie w tym świecie..

« Odpowiedz #4 : 27.09.2009, 14:32:42 »

Dzięki.. już rozumiem, dzięki szczególnie za tą zmiankę o HSDPA.. Nokia 5800 ma ten modem, ale jest 2 razy droższa.. poszuka jeszcze telefonu z takim modemem, dość taniego.. no ale dzięki Mrugnięcie

Et in Arcadia Ego..
Acta est fabula.

Nose4s
√ ι ק

JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #5 : 27.09.2009, 18:21:40 »

mam LG KU990i i ma taki modem, ale nie wiem jak on będzie współpracował z Windowsem...

Layane
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Żyję nie w tym świecie..

« Odpowiedz #6 : 27.09.2009, 18:45:03 »

Mam Windows Vista.. ale raczej będzie współpracował sprawnie Mrugnięcie
No trudno.. te telefony z HSDPA za drogie jak dla mnie.. po za tym neta chcę sobie wykupić tego 100MB miesięcznie.. i to mi ma starczyć.. nic z neta nie będę ściągała jak oto chodzi.. tylko do przeglądania stron.

Ile to transferu może zżerać za samo przeglądanie neta, albo np. czytanie tego forum i pasanie tu?
Chyba nie dużo, a jak będzie ładować się trochę dłużej to nic się nie stanie, no bo chyba w końcu tego transferu nie będzie mi zżerać więcej jak strona będzie się dłużej ładować? Język

Et in Arcadia Ego..
Acta est fabula.

Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 27.09.2009, 19:50:31 »

Jak będziesz przeglądała tutoriale to się możesz nieźle zdziwić, bo niektórzy potrafią obrazek 3 MB wstawić bezpośrednio na forum. Upload obrazków do galerii też trochę zajmuje miejsca. Radziłbym Ci wybrać jakiś większy limit, np. 500 MB - wtedy będziesz spokojna, że transferu Ci nie zabraknie Uśmiech.

caje
Emeryt

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: caje@aqq.eu
Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 27.09.2009, 20:12:31 »

oj no szczególnie jak fora i strony graficzne przeglądasz, to 100 mb ci na pewno nie wystarczy

pozdro & poćwicz

Layane
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Żyję nie w tym świecie..

« Odpowiedz #9 : 27.09.2009, 21:12:31 »

fora mam zamiar przeglądać ale z opcją wyłączenia obrazków, tylko do samego czytania i odpisywania..
z tutoriali to w domu będę korzystała i z różnych takich stron graficznych.. a to mi się przyda tak do szkoły, lub na jakieś wyjazdy, by tylko coś przeglądnąć.. ewentualnie 250MB transferu mogę wykupić za 20zł.. bo na kartę biorę telefon, 30zł miesięcznie doładowanie.. a dużo nie dzwonię, jak piszę to przez gg itp.. więc spokojnie 20zł mogę odpali na neta Chichot
Zawsze jak zabraknie mogę z własnej kasy załadować konto i dokupić..
mam 14 lat, więc te 30zł miesięcznie to będą rodzice opłacali Język

Tak se przeglądnęłam jeszcze telefony w Plusie.. i chyba lepiej wezmę ten: KLIK dzięki Moses za radę i sory że zgapiam, ale jedynie ten telefon z HSDPA.. za 1zł on nie jest.. trzeba dopłacić 119zł, ale już odpalę tyle ze swojej kasy, a długo posłuży.. bo umowę na 4 lata biorę, a net się przyda wszędzie Chichot Bezprzewodowego neta mi się nie opłaca kupować za te ok. 60zł.. bo i tak większość jestem w domu, a te mogę se wykupić kiedy chcę Uśmiech

Jeszcze w necie poszperałam i już wszytko wiem, dzięki wam też.. to już się zdecydowałam Cool
Z mojej strony to wszystko Język

Et in Arcadia Ego..
Acta est fabula.

Dávn
Użytkownik

GIMP: 1.*
JID: davn@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : 27.09.2009, 22:23:01 »

Nie kupuj tego telefonu.
Poza bardzo dobrym aparatem i HSDPA nie ma nic ciekawego.

Telefon jest nie przemyslany i zrobiony na "odwal sie". Na moją opinie składają sie błachostki ale na dłuższą mete to wszystko denerwuje (np. radia nie można włączyć na głośnik, aplikacja tylko w javie).

Może design daje plus +5 do długości ale mi to tam zwisa i powiewa.

Jeżeli juz masz dopłacać bierz od kopa jakąś nokie z symbianem bo to OS w telefonie dobra sprawa... Albo coś z Windowsem Mobile, obojętne. Możesz poprosic rodziców żeby telefon kupili w komisie i jakis pakiet prepaidowy wybrali. Chyba Gadu Air ma tanie pakiety.
Layane
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Żyję nie w tym świecie..

« Odpowiedz #11 : 27.09.2009, 22:38:07 »

Wiesz.. to też jest myśl.. bo w simplusie za przedłużenie umowy dostałabym telefon taniej lub 400zł na konto.. to bym mogła wziąć te 400zł i zrobić jak mówisz.. tylko teraz jaki telefon.. z tym OS? Nie bardzo sie orientuję ale poszukam, chyba że ty coś doradzisz konkretnego i taniego? Uśmiech

Et in Arcadia Ego..
Acta est fabula.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Internet w laptopie dzieki telefonowi
Skocz do: