Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aBitwy i konkursyBitwy użytkowników (Moderator: Ziomioslaw)Wątek: Turniej: Djpittbull2, Gee, Gusiek78, Swistaku ("Łyk natury" - layout)
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Turniej: Djpittbull2, Gee, Gusiek78, Swistaku ("Łyk natury" - layout)  (Przeczytany 5204 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« : 15.08.2009, 12:16:31 »

Temat: layout - strona firmowa, wody mineralnej "Łyk natury"
Max rozmiary: 1200x1400
Rozstrzygnięcie: tydzień, do pięciu głosów przewagi lub do 12 głosów

A:
http://www.otofotki.pl/img10/obrazki/zs1799_Lyknatury.png

B:
http://www.gimpuj.info/replacement.png

C:
http://www.gimpuj.info/replacement.png

D:
http://img2.vpx.pl/up/20090812/lyknatury.png
(jako jedyny zadbał o anonimowość)

Powodzenia.

A: 0
B: 0
C: 0
D: 0
« Ostatnia zmiana: 15.08.2009, 12:47:15 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane
caje
Emeryt

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: caje@aqq.eu
Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 15.08.2009, 12:24:52 »

A:0 - eh..
B:0
C:0
D:1 - najlepszy lay technicznie, niebieskie kolory lepiej pasują niż ta zieleń w C

pozdro & poćwicz

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #2 : 15.08.2009, 12:37:07 »

Djpittbull2 nie zadbał o swoją anonimowość Uśmiech Praca A pisze "dodał djpittbull2". Gusiek78 (praca B) tak samo.. Na dole pisze "Gusiek design", Gee tak samo.. Praca C w stopce pisze "Copyright by Gee" - i gdzie tu anonimowość w tej bitwie? Jedynie Swistaku zadbał o swoją anonimowość

Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: grolak@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #3 : 15.08.2009, 12:46:36 »

C: 0 IMO  druga pod względem  wyglądu, jednak: nie podoba mi sie menu,  te takie jakby wklesłe paski maja za duze krycie, no i logotyp nie pasuje do kolorystyki strony.
D: 2 Po pierwsze jako jedyny zadbał o anonimowość, ale również zrobił zdecydowanie najładniejszą pracę, przynajmiej dla mnie. Ładne efekty, brakuje mi tylko jakiegoś topu i może logo/logotypu w postaci jakiegos przedmiotu/kształtu. Można powiedziec, ze troche słabo zagospodarowana, ale mozna wybaczyc.

afk
Serafino
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 15.08.2009, 12:47:31 »

Jak to jest anonimowe (A.B.C.D) i wrzucane nie na galerię gimpową to dlaczego są podpisy na pracach ? :?

A: 0 *hyh*
C: 1 Chyba najlepsze, pomijając pracę B bo jest trochę smutnawa i nudna ale to tylko moje wrażenie : DDD
D: 2 Był by głoś ale niestety zbyt nudne.

Domaxi
√ ι ק

Reputacja: 8 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Domaxi

« Odpowiedz #5 : 15.08.2009, 13:17:14 »

A: 0 - Jak na moje oko, jest to praca w "15 minut" oprócz rozmazanego tła i krwawego napisu "Łyk Natury" nic tu nie ma. Brak marginesów dla treści.
B: 0 - Wydaje mi się że w tą prace autor również nie włożył wiele wysiłku.. Brak marginesów dla treści. Nieładnie i nieestetycznie. Gorszego menu to się chyba nie dało zrobić? 
C: 1 - Zdecydowanie layout lepszy o dwóch poprzednich lecz wchodząc na taką stronę mam wrażenie ze jest to strona fundacji pomagającym dzieciom trzeciego świata. Ponieważ zdjęcie tego dzieciaka od razu rzuca się w oczy. Zdecydowanie jest za duże.
D: 3 - I tutaj oddam swój głos. Autor udowodnił ze praca na taki temat niekoniecznie musi być koloru zielono-niebieskiego. Pomysłowe menu - bardzo mi się podoba. Zdecydowanie praca najlepsza  Mrugnięcie
Paul
Gość
« Odpowiedz #6 : 15.08.2009, 13:36:38 »

A: 0 - http://www.youtube.com/watch?v=OZ92bB4EFRg ?!
B: 0 - cienko, mogłeś bardziej się postarać. Chodzi mi tutaj w szczególności o tekst i menu.
C: 2 - trochę nie na temat ? Ale wykonanie najlepsze, więc tu leci punkt
D: 3 - gdyby nie praca C, to tutaj poszedł by mój głos. Rzeczywiście menu jest pomysłowe, ale nie podoba mi się tutaj zbyt duża ilość tekstu Język
natanielcz
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

natanielcz

« Odpowiedz #7 : 15.08.2009, 20:02:14 »

A: 0 - brzydki i koniec
B: - kwadratowe ramki, napisy nachodzą na białą linię, zamiast "Każda kupiona butelka naszej wody, pomaga potrzebującym dziecią z Afryki" powinno być "Każda kupiona butelka naszej wody, pomaga potrzebującym dzieciom z Afryki"
C: 3 - ciekawy efekt u dołu strony (z tą trawą), partnerzy ładnie wtopieni w tło, powiem, że "zgrabny lay" (jeśli tak można to określić)
D: 3 - jak na stronę hurtowni to: mało kolorów, monotonna strona, brak partnerów ale na ogół nie jest najgorzej
« Ostatnia zmiana: 16.08.2009, 12:07:11 wysłane przez natanielcz » Zapisane
merlot_13
Gość
« Odpowiedz #8 : 16.08.2009, 14:30:26 »

Paul dobree xD

do rzeczy...
A: 0 - nic nie skomentuje, bo tu nie ma niczego do komentowania...
B: 0 - czcionka zwalona (za szeroka i za mała), logo i top badziewiasty (mogłeś/aś sie bardziej postarać) całość sie prezentuje ni jak...
C: 3 - w sumie by był głos, ale
wchodząc na taką stronę mam wrażenie ze jest to strona fundacji pomagającym dzieciom trzeciego świata.
i dlatego sobie z tego zdałem sprawe... (ale ogólnie wszysto nawet nawet, tło, logo czcionka, menu, wszystko fajne, tylko jakby tematyka troche zeszła Smutny
D: 4 - ładnie wszystko wyszło, troche proste i monotonne (ale tylko troche), czcionka fajna, wyróżnienie podpunktów (tymi kropkami/kroplami obok) jest super i menu tak samo, obrazek fajnie, że nie leży na płaskim, tylko troche wycieniowany :]
głos na to cudo Język
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 16.08.2009, 16:37:11 »

C: 3
D: 5

A - co to w ogóle ma być? W tle wielki, skalowany w górę obrazek z tragiczną jakością, w topie nie lepszy, bo rozciągany w boki, logotyp, który bardziej przypomina zaklęcie z krwawej gry polegające na pożarciu przez mrocznego enta, do tego brzydkie menu i poniszczona typografia. Ktoś się w ogóle nie przyłożył.
B - tutaj strasznie wieje nudą. Brzydki top, zbyt wielkie menu, niepotrzebnie zwiększona odległość międzyliterowa w tekście na stronie, do tego brak wiedzy o tym, czym jest "margines".
C - tutaj już ktoś przynajmniej zadbał o jakieś detale. Całość jest przejrzysta i zdatna do dłuższego przeglądania, nawet ciekawe menu. Jedynie logotyp niedopracowany oraz czcionka w nagłówkach.
D - trochę pustawo, bo nie ma nawet różnicy w odcieniach tła w poszczególnych elementach strony. Jednak najlepszy ze wszystkich logotyp, ładne menu i najlepsza typografia zaważyły o głosie.
« Ostatnia zmiana: 22.08.2009, 12:22:03 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Dakuś
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Niepoprawny frytkożerca

« Odpowiedz #10 : 21.08.2009, 01:23:16 »

C: 4
D: 5

A: Jesteś master ale niestety mój głos na ciebie nie pójdzie, bo mi się logotyp nie podoba.
B: Straszna nuda. Brak marginesów.
C: Logotyp niedopracowany ale reszta bardzo ładnie się komponuje. Podoba mi się kolorystyka.
D: Widać, że jest zrobiony profesjonalnie ale tak jakoś nudno.

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #11 : 22.08.2009, 12:30:34 »

Zwyciężył:

Swistaku

Jego praca:

Gratuluję.
swistaku
Gość
« Odpowiedz #12 : 25.08.2009, 23:06:56 »

Dzięki za ciekawą bitwę Uśmiech Co do dużej ilości tekstu na moim layoucie, to głupi błąd - wydawało mi się, że wymiary są z góry ustalone i nie mogą być ani mniejsze ani większe więc upchałem tekstu jak szło xD

Przede wszystkim dzięki Gee za wyrównaną walkę Mrugnięcie
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aBitwy i konkursyBitwy użytkowników (Moderator: Ziomioslaw)Wątek: Turniej: Djpittbull2, Gee, Gusiek78, Swistaku ("Łyk natury" - layout)
Skocz do: