Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] kreski userbar  (Przeczytany 1722 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Twisted
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Twisted

« : 13.07.2009, 20:36:55 »

Witam. Jestem tu nowy, tak samo jeśli chodzi o gimpa. Moja przygoda z nim zaczęła się wczoraj, idę krok po kroku no i się zatrzymałem na kreskach w userbarze. Oglądałem jakiś polski tutek jak zrobić userbara. Wszystko fajnie, robię sobie, aż gość wkleja deseń "kreski" który sam zrobił. I pytanie teraz: Jak go zrobić?

Szukałem po google i nie bardzo mogłem coś znaleźć. Czytałem jak to zrobić w innych programach, typu 8x8 i ołówkiem. Zrobiłem tak, na białym tle szarym ołówkiem linie na skos i coś nie wyszło.

Proszę o w miarę łatwy poradnik jak je zrobić Język. Z góry dzięki i sorry jesli taki temat już był.
« Ostatnia zmiana: 14.07.2009, 13:29:15 wysłane przez Moses » Zapisane
Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 13.07.2009, 20:56:55 »

http://www.gimpuj.info/index.php/sprawy-techniczne/gimpuj-faq-t5923.0.html

Paul
Gość
« Odpowiedz #2 : 13.07.2009, 20:58:24 »

nie musisz go koniecznie robić, możesz ściągnąć z załącznika w pierwszym poście - http://www.gimpuj.info/sygnatury/userbars-in-the-gimp-tutorial-by-wiktor94-t6687.0.html
Gee
Użytkownik

Reputacja: 8 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 13.07.2009, 21:02:39 »

Jesli go chcesz zrobic to tworzysz nowy obraz (przezroczysty) 3x3 i "jednopixelowym" olowkiem robisz kreske z jednego kata do drugiego. Zapisujez z rozszerzeniem .pat w folderze patternt w documents & settings bla bla bla. Jak zczaisz na tym przykladzie to pozniej zrobisz sobie inne

K-ja
Gość
« Odpowiedz #4 : 13.07.2009, 21:27:11 »

Dodaj tag [ROZ] na początku nazwy tematu... kurcze, co za dzień, tyle tematów do zamknięcia a zawsze za późno jestem...
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] kreski userbar
Skocz do: