Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnaturki by Fap  (Przeczytany 1638 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fap
Gość
« : 15.06.2009, 19:55:04 »

Tutaj znajdziecie moje wszystkie sygnaturki. Proszę, abyście je ocenili. Pierwsza sygna została zrobiona przeze mnie na początku maja 2009. Kolejne są ułożone w kolejności ich zrobienia. Dokładne daty ich zrobienia są podane na moim forum o grafice. Ale nie będę tu podawać linku. Jak by ktoś chciał to niech pisze do mnie na gg Mrugnięcie Sygna ostatnia ,,Game Tag" z napisem New została zrobiona dzisiaj Chichot

2Pac Style v.1
2Pac Style v.2
50 cent (zwykła)
Messi
50 cent (z efektami)
Anime Style v.1
Anime Style v.2
Hip Hop z 50 cent`em
Anime Tag
Game (Z pojedynku na szybko)
Music
Anime Style Signature
Spider
NewGame Tag
Łukasz
Użytkownik

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

...

« Odpowiedz #1 : 15.06.2009, 20:00:47 »

Wszystkie sygnaturki brzydkie - napisy do kosza, wtopienie - brak, fff.
Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 15.06.2009, 20:08:05 »

Studiuj tutoriale, bo bez nich to będzie raczej kiepsko.

Nigdzie nie ma wtopienia, cieniowanie i światło słabe.

Jedynie Game Tag jest znośna, ale do ideału daleko.

Zapraszam do siebie (klik na sygnę w podpisie).

K-ja
Gość
« Odpowiedz #3 : 16.06.2009, 09:41:50 »

Zerknęłam na te pracki, widzę że pare z tutoriali, więc się Łuka-szeK_ ucisz i przestań żywcem zrzynać moje pomysły (patrz ten obrazek tutorialowy) Zły, tym bardziej że twoje sigi poziomem jakoś nie miażdżą, ba, czasem odstraszają.
Fap, widzę że się starasz Mrugnięcie. Dam ci troszkę dobrych rad bo humor dobry mam Język.
1. Światłocień- dobrze jest przyciemnić jakieś nieważne części sygnatury, np. boki i rozjaśnić postać Uśmiech. Dobrą metodą moim zdaniem jest mazanie białym pędzlem na nowej warstwie, rozmywanie gaussem o wartości koło 70-120 (zależy ile tego światła mamy mieć) i ustawianie trybu warstwy na pokrywanie, bawienie się kryciem. To samo zrób z czarnym pędzlem, a jak będzie jeszcze za jasno na bokach możesz zduplikować warstwę albo na nowej pomazać czarnym trochę mniej (tj. w mniejszej ilości miejsc), rozmyć, trub zwykły, krycie jak ci pasuje Uśmiech.
2.Wtopienie - Postaraj się żeby render lub stock pasował kolorostycznie do tła, można wtapiać na różne metody np. smużowaniem czy pokrywaniem jakimiś elementami Uśmiech.
3.Napisy - nie rób paru napisów na jednej sygnie. Postaraj się, aby pasował tematycznie do sygny np. przy cyberpunkowym tagu użyj czcionki futurystycznej, nowoczesnej (chodzi mi np. o taki napis, akurat średnio mi wyszedł: http://www.gimpuj.info/gallery/15308_16_05_09_10_32_09.png Język. Dodatkowo zapraszam do lektury poradnika INSEKTA "Napisy w sygnaturach" (http://www.gimpuj.info/index.php/topic,25829.0.html).

Jeżeli chcesz robić sygny profesjonalne przez duże P i miażdżyć wszystkie edycje SoTWa, być masta i mieć szacun, zapraszam do dalszego studiowania działu tutoriali. A, ostatnia rada w tym poście - jak już opanujesz podstawy przerzuć się na nowsze tutoriale, ot, chociażby na Lord of the Rings signature czy Prince of Persia tag, albo Wolverine tag, albo Gears of War tag Uśmiech. Pozdrawiam, mam nadzieję że rady się przydadzą. Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 16.06.2009, 10:20:52 wysłane przez Danyeru » Zapisane
dree
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

buuhaa..

« Odpowiedz #4 : 28.08.2009, 21:14:51 »

No te ostatnie niby fajne ale czy na wyższym poziomie? Raczej nie... Co dałes teksturę ? i pobwawileś sie kolorami ?

EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #5 : 28.08.2009, 23:47:13 »

takie cos to w smietnik od reki.

Tuty do oporu przez najblizsze dwa miechy.

Dorwać mnie można na:
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturki by Fap
Skocz do: