Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Flame: pszczoua vs open source
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Flame: pszczoua vs open source  (Przeczytany 5792 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : 11.06.2009, 16:37:44 »

Ja wiem, że teraz książki pisze się już nawet na najbardziej wyszukane i jednocześnie bzdurne tematy, ale odpowiedz mi na jedno zasadnicze pytanie: kogo to obchodzi? Czy jeszcze nie zauważyłaś, że wszystkie Twoje wywody w tym wątku są nie na temat? My tutaj o pogwałceniu naszej pracy, o olaniu licencji, a Ty wciąż o tych różnicach między wolnym oprogramowaniem i otwartym oprogramowaniem. Długo jeszcze?

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
pszczoua
Gość
« Odpowiedz #15 : 11.06.2009, 17:03:32 »

Insekt: ojej, z tymi różnicami to dlatego, że zarzuciłeś mi mylenie pojęć, kiedy sam je myliłeś (kto mieczem wojuje od miecza ginie)... co do kolegi, który tak Cie broni, to powiem tylko tyle, że ja nie muszę nikomu tłumaczyć różnic, bo zrobił to Richard Stallman w jednym ze swoich artów... i nie moja wina, że długo, bo jeśli ktoś mi zarzuca nieprawdę, to chyba mam prawo się do tego ustosunkować...

Ziomosław: nie krytykuje ludzi tylko ich postawę, którą uważam za przesadzoną, tylko tyle.

Ziomioslaw: A Ty dziękujesz złodziejowi, że Ci gwizdnął portfel?
« Ostatnia zmiana: 11.06.2009, 17:12:00 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane
@Cakper
Administrator

Reputacja: 36 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: cakper@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : 11.06.2009, 19:47:52 »

Wydzieliłem wiadomości z wątku, przenoszę do HP
pszczoua
Gość
« Odpowiedz #17 : 12.06.2009, 13:52:42 »

Ziomosław: kilka razy widziałam już swoje prace wykorzystane bez mojej wiedzy na cudzych stronach i prawdę powiedziawszy nie ruszyło mnie to specjalnie ... dlatego też dziwią mnie takie histeryczne reakcje ...  dla mnie to rodzaj komplementu, nie muszę się dowartościowywać ocenami na takich serwisach jak ten, bo dzięki temu wiem, że jednak były coś warte ... kradzież ... przecież i tak na tym nie zarabiam ... a że nie wspomniano o moim autorstwie ... widocznie mi nie zależy na sławie tak jak Wam Chichot to jest mój punkt widzenia .

lol, a czemu pszczoua vs open source? przecież ja nie mam nic przeciwko oos xD bardziej pasowałby temat: czy na forum są jeszcze obecne idee os Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 12.06.2009, 15:35:01 wysłane przez pszczoua » Zapisane
Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #18 : 12.06.2009, 14:18:16 »

Ziomosław: kilka razy widziałam już swoje prace wykorzystane bez mojej wiedzy na cudzych stronach i prawdę powiedziawszy nie ruszyło mnie to specjalnie ... dlatego też dziwią mnie takie histeryczne reakcje ...  dla mnie to rodzaj komplementu, nie muszę się dowartościowywać ocenami na takich serwisach jak ten, bo dzięki temu wiem, że jednak były coś warte ... kradzież ... przecież i tak na tym nie zarabiam ... a że nie wspomniano o moim autorstwie ... widocznie mi nie zależy na sławie tak jak Wam Chichot to jest mój punkt widzenia .

skoro cie to nie ruszyło to nie rozumiesz tej ideologi, to raz a dwa to wciąż kradzież bo ten ktoś zarobił<w tym przypadku nie wydał pieniędzy> kopiując twoja pracę, normalnie musiał by mi,czy tobie , czy jeszcze komuś zapłacić za wykonanie takiej pracy, bądź co bądź to kradzież...

Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : 12.06.2009, 15:16:34 »

Nie wiem jak Tobie, ale mi to przeszkadza.

Załóżmy, że np. zrobiłaś tutorial długi na 250 pkt-ów (są ze dwa takie na tym forum) i zajęło Ci to 2 tygodnie (screeny, wolny czas, jaki w to włożyłaś i wymyślenie efektu).

I nagle przychodzi taki za przeproszeniem debil, kopiuje wszystko w 5 minut i wstawia na inne forum/stronę podpisując się pod tym.

Byłoby Ci miło?

Bo mi nie za bardzo.

Ty w to włożyłaś pół miesiąca, a on 5 minut do skopiowania.

pszczoua
Gość
« Odpowiedz #20 : 12.06.2009, 15:33:55 »

hm, nie widziałam, żeby się ktoś pod tym podpisał jako autor, może musiałabym sie zarejestrować, nie wiem, ale przecież w tym i tak chodzi o naukę Gimpa więc dla mnie ma to pozytywny wydźwięk, bo im więcej ludzi do tego dotrze tym lepiej .
Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #21 : 12.06.2009, 16:11:04 »

hm, nie widziałam, żeby się ktoś pod tym podpisał jako autor, może musiałabym sie zarejestrować, nie wiem, ale przecież w tym i tak chodzi o naukę Gimpa więc dla mnie ma to pozytywny wydźwięk, bo im więcej ludzi do tego dotrze tym lepiej .

pozytywny wydźwięk? 90% polskich użytkowników internetu wie tylko do czego głuży bittorrent< no może p2p, ale znają to raczej pod nazwą, wyglądem przycisku "download", strzeż nas Boże bo co się będzie działo jak odkryją p2m Język, google się ucieszy ze wzrostu ilości kont na gmailu Język > ewentualnie gg i IE<z tym ostatnim to może ciut przesadziłem powiedzmy 50% > a ty chcesz im jeszcze wmówić że kopiuj --> wklej i dodanie podpisu "by me" ma pozytywny wydźwięk, weź nie żartuj...

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #22 : 12.06.2009, 18:30:41 »

Jak już wspominałem, mnie drażni fakt niepoprawnego zapisywania mojego ncku Uśmiech 2 Poza tym tutorial jest beznadziejnie skopiowany, riper nawet nie wie, do czego okno warstw służy.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Flame: pszczoua vs open source
Skocz do: