1. Manual GIMP'a czyli tzw. "Instrukcja i porady użytkowania programu The GIMP", stworzona przez użytkowników naszego forum, opisująca dokładnie wszystkie elementy, filtry i parametry GIMP'a z możliwością wyszukiwania i działem FAQ na końcu. W razie czego aktualizacje i rozdział "Zmiany w nowych wersjach". Dostępne tylko na tym forum.
Dobry pomysł, ale trudny w realizacji.
2. "Paczka polskich tutoriali do GIMP'a", każdy tutorial w osobnym folderze, a do niego screen'y i pliki źródłowe. Dostępna tylko na tym forum.
Lepiej by ruszyć ebooki - tutoriale. Można by do nich dodrobić przykładowe .xcf.
3. Starter pack for GIMP'ers - "Pakiet startowy użytkownika GIMP'a", po 20: C4D, pędzli, deseni, gradientów, skryptów itp. Reklama naszego forum i lista stron z dodatkowymi źródłami.
Była taka idea, w sumie nie wiem co się z nią stało. Trzeba by sprawdzić.
4. Reklama naszego forum na innych forach. Jakkolwiek to zabrzmi, bez reklam nie byłoby mnie tutaj. nawet w zamian za
reklamy wyświetlane na naszej stronie. Małe banner'ki nie zaszkodzą, a napis strony partnerskie, zachęca.
Nie odpowiadamy za treści reklam. Zarządza nimi właściciel serwera.
Jeśli chodzi o inne fora, to nie można na chybił trafił.
5. Zmiana szaty graficznej strony. Oooo... Grafart powala, ale ma za dużo kolorów ostrzegawczych i ograniczeń dla początkujących.
Nie, jest dobra - w sumie to kwestia gustu.
Jak za dużo?!
6. Dział Rankingi (10 najlepszych):
Najwyżej oceniane grafiki - średnia ocen + 1/10 ich ilości.
Tu trzeba by, żeby użytkownicy nadawali sensowne oceny, jak dla mnie ranga to przesada, ale faktycznie można by pomyśleć nad wyeksponowaniem nieco galerii. Tylko, że jest ona dodatkiem do forum, a nie forum do niej. Po za tym, to osobny kod na innej licencji.
Najpopularniejsi użytkownicy (ilość rep'ów)
E... To by był pewnie Kifer, jakby wciąż był z nami, w każdym razie zwykle to modzi.
Najaktywniejsi użytkownicy (ilość postów / czas na forum w dniach).
Pochwała spamerstwa. Ja bym nie chciał:P
Najkreatywniejsi użytkownicy (ilość dodanych grafik).
No, to nie głupie, ale czy rangę dało by się z tego z robić... czy w ogóle, to musi być ranga? Co jak użytkownicy zaczną wrzucać na potęgę śmieci? Nie, to już lepszy pomysł z tymi ocenami na ilość.
7. Amnestia - usunięcie warn'ów, ban'ów i... rep'ów. Po wprowadzeniu 6 punktu.
?
Niby jak miało by to pomóc? Te bany i warny nie zostały dane za brzydkie oczy.
8. Bo lubię - artykuły, recenzje porady itp. Coś jak na pstuts.pl. Zachęty do korzystania z GIMP'a np. 10 plakatów filmowych zrobionych w GIMP'ie, Skąd czerpać natchnienie itp. Repy tak jak za tut'a.
Nie wiem co to jest "psujtus.pl", to miałby być konkurs z tymi plakatami?
Tak właściwie, to czemu nie dokleiłeś tego do tematu zmiany na forum? Przecież tego dotyczą Twoje pomysły.