Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Ankieta
Pytanie: Czy przywrócić konkurs BFM?
Tak - 24 (75%)
Nie - 8 (25%)
Głosów w sumie: 26

Strony: 1 2 [3] 4  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Nowy, stały konkurs na PFUG  (Przeczytany 14400 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jedaith
Gość
« Odpowiedz #28 : 12.04.2009, 21:17:50 »

Hmm w takim razie co twórczego jest w naklejeniu rendera, walnięciu na to jakiegoś desenia czy filtru i dodanie napisu?
Ok, nie mam na myśli wszystkich prac, ale ok. 80% jak nie więcej ma nikłą wartość estetyczną...
Ja nikomu przecież nie bronię tworzyć sygnatur!
Jeżeli na forum można przeprowadzić 65 konkursów na sygnatury i kilka na layout czy poważniejsze prace to raczej nie świadczy dobrze o kreatywności i zdolności do siedzenia nad jedną pracą trochę więcej niż godzinę czy dwie przeciętnego usera.
Ja chciałbym jedynie, żeby co niektórzy dostrzegli, że Gimpa można używać do wielu innych rzeczy...
Czy sądzicie, że forum ma szanse na rozwój, gdy przeprowadzone zostanie jeszcze 50 kolejnych konkursów na sygnatury i nic poza tym?
Jest przecież webdesign, gameart, digital art...
@EN
Nie jestem szczególnie związany z tym forum, myślę raczej obiektywnie, więc raczej "ssiesz ta wypowiedzia" nie wystarczy żebym przyznał ci rację
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #29 : 12.04.2009, 23:36:53 »

Rozejrzyj sie po galleriach sygnatur, poogladaj xcfy. Patrzysz przez pryzmat poczatkujacych - ktorzy robia slabe prace. Przynajmniej tak to wyglada.
Hmm w takim razie co twórczego jest w naklejeniu rendera, walnięciu na to jakiegoś desenia czy filtru i dodanie napisu?
Obiektywnie to ja Ci teraz mowie pozdro600 - widac ze sie znasz i jestes pr0

Do digitala trzeba miec chociazby tablet nie mowiac o wysokich umiejetnosciach - bo ogladanie kolejnych krzywych pokemonow chyba nikogo nie interesuje ;p
Sluchaj nie da rady na forum gdzie wielu zaczyna zrobic rewolucji i prowadzic pro kursow - bo to nie jest nasza praca. My to robimy dla ludzi - na ile jestesmy w stanie.
Nie zrobisz kursu dla ludzi ktorzy uzywaja malpek kursu foto studyjnego - a nawet jakbys zrobil to jaki to ma sens?
Przejrzyj prace ludzi na tym forum - zwyklych szarych uzytkownikow, zobacz w jakich tematach jest ruch, przestan bujac w oblokach i odnies sie sensownie do rzeczywistosci i mozliwosci zmian. Bo mowiac ze nie jestes z PFUG szczegolnie zwizany dajesz wprost do zrozumienia ze nie za bardzo wiesz co i jak tu sie dzieje.

Dorwać mnie można na:
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : 13.04.2009, 00:02:05 »

Jeżeli na forum można przeprowadzić 65 konkursów na sygnatury i kilka na layout czy poważniejsze prace to raczej nie świadczy dobrze o kreatywności i zdolności...

A w jaki sposób liczba edycji odnosi się do czasu trwania konkursu? Człowieku, ła ta fak?

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Jedaith
Gość
« Odpowiedz #31 : 13.04.2009, 10:36:14 »

Szkoda gadać...
Widzę, że pożytku dla was z moich postów nie ma, widzicie w nich prowokacje czy wywód jakiegoś niby "pro" grafika, czy też kogoś kto wierzy, że zbawi cały świat łącznie z tym forum, więc nie zamierzam na siłę się produkować.
Zajrzę na forum za jakiś czas, póki co się nie włączam w żadne dyskusje ku waszej radości.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Kasperskyy_
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: Kasperskyy@jid.pl
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

SneakerS a.k.a. Snikson Bejbe

« Odpowiedz #32 : 13.04.2009, 21:48:29 »

Forma finansowania... Jest pare możliwości..
Na innym forum na którym jestem zarejstrowany jest coś takiego jak VIP, ma on dostęp do wielu innych rzeczy (jakieś bajery, nowy dział itp. nie wiem bo nie korzystam z VIPa) i ktoś kto by chciał mieć taką rangę, dawał by kasę Uśmiech Na pewno wielu chętnych by się znalazło, bo jestem pewny że co najmniej 50% forum jest stać zapłacić te 10/20 zł. za ... nie wiem, za dwa, trzy, czy ileś tam miesięcy.. Osobiście jestem za tym co podałem, obecnie myśle jeszcze nad innymi sposobami Uśmiech
Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : 13.04.2009, 21:53:33 »

Można by było wprowadzić to co mówił SneakerS a.k.a Snikson Bejbe.
Np. żeby podwoić miejsce w galerii za sms'a Język.

Grolak
√ ι ק

JID: grolak@jabber.org
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #34 : 13.04.2009, 22:27:55 »

Nie podobają mi się wasze pomysły, Snikers i Kuba Język Mógłby znaleźć się taki "dobroczyńca", która po otrzymaniu rangi VIP poprostu "popsuł" by forum, pousuwał ważne wątki, pododawał jakieś gówna. Co do esesesów (czy jakoś tak Uśmiech 2) to nie wiem czy serwer wytzrymałby, jak połowa forum chciała dodatkowe GB/MB. Ale ogólnie wysyłanie smsów za coś, jakąś przysługę, albo w ogółe za nic to chyba dobry pomysł.

afk
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #35 : 14.04.2009, 00:09:23 »

Zaczynaja nam sie klimaty biurokratyczno kapitalistyczne ;p
Owszem metoda sms bylaby najskuteczniejsza ale zatem - kto by to prowadzil?
Wszak w interesach trzeba sie wywiazywac z umow. Grolak Mi tez sie nie podobaja pomysly chlopakow - ale i "za nic" nikt placic nie bedzie - spojrzmy prawdzie w oczy.
Zatem trzeba by sie bylo zastanowic co mozna zaoferowac za tego smsa ;p
Inna rzecz ze np udzial w konkursie platny. Bedac brutalnym w slowach - masa dzieciakow bedzie liczyc na to ze wygra, wysla smsy, nabija pule, a najlepszy zgarnia nagrody rozwiewajac zludzenia.
I zaleznie od formy glosowania to sie obawiam czy sie z tego jakis totek nie zrobi czy inna forma hazardu. Albo ze wygra jakas zalosna praca bo dostala tyle a tyle glosow.
Odnosnie form finansowania i mozliwosci realizacji planow z tym zwiazanych to chyba najwazniejsze by sie admini wypowiedzieli Uśmiech

Dorwać mnie można na:
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #36 : 14.04.2009, 00:26:12 »

Komercha, powiadacie? ;d

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #37 : 14.04.2009, 00:29:13 »

No tak poniekad zaczyna wchodzic - wskocz na irca bo strasznie ciekaw jestem twojej opinii

Dorwać mnie można na:
Kasperskyy_
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #38 : 14.04.2009, 16:53:44 »

Nie podobają mi się wasze pomysły, Snikers i Kuba Język Mógłby znaleźć się taki "dobroczyńca", która po otrzymaniu rangi VIP poprostu "popsuł" by forum, pousuwał ważne wątki, pododawał jakieś gówna. Co do esesesów (czy jakoś tak Uśmiech 2) to nie wiem czy serwer wytzrymałby, jak połowa forum chciała dodatkowe GB/MB. Ale ogólnie wysyłanie smsów za coś, jakąś przysługę, albo w ogółe za nic to chyba dobry pomysł.
Co by miał usuwać? Chodzi o to że powiedzmy jeden dział by był ukryty dla normalnych użytkowników, a VIP by go widział, w SMF jest ta opcja, no i jakieś tam inne bajery dla tych VIPów, zostawiam to szanownej administracji... Co do płatności smsem - nie opłaca się, podobno strasznie duży procent od wartości jednego smsa sobie liczą, więc mniej by było dla forum.. Ja tam bym był za tradycyjnym przelewem Uśmiech, jak ktoś nie ma konta to od mamusi, tatusia, siostry, brata czy teściowej Uśmiech.
Grolak
√ ι ק

JID: grolak@jabber.org
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #39 : 14.04.2009, 17:09:41 »

Mi mama ani tata nie da, coś ty Język

afk
Domaxi
Gość
« Odpowiedz #40 : 14.04.2009, 18:38:52 »

A ja wam powiem z własnego doświadczenia. W dzisiejszych czasach nie można liczyć na darowiznę. Ranga VIP, ale co ona by umożliwiała ? Co kryje się pod słowem "bajery" ?

Co do płatności sms'ami jest to nie opłacalne, prowizje jakie pobierają serwisy obsługujące płatności SMS są chore. Kary jakie mogą nałożyć tego typu serwisy na swoich klientów są również przerażające.

Kasperskyy_
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #41 : 14.04.2009, 22:49:13 »

No nie wiem, ja tylko zaproponowałem, nie musicie się tego trzymać. Bajery hmm. nie wiem, nie mam pojęcie bo nie jestem VIPem na tym forum o którym mówiłem... Ale coś można wymyślić, jest wielu ludzi którzy są mocno związani z forum, nie ukrywam że ja też się taki czuje (btw. też tak macie że wchodzicie 100 razy na forum chodź wiecie że nic się nie zmieniło, żadnego posta itp. Chichot) i właśnie ci ludzie nawet za jakąś pierdołę są w stanie zapłacić te 10 zł, żeby pomóc forum. Tak mi się wydaje, jeżeli ktoś nie pracuje, czy nie dostaje kasy od rodziców to te 10 zł. może uzbierać, jak np. ja dostaje co dzień dychę do szkoły więc nie widzę problemu aby wydać mniej i zrobić ten przelew Uśmiech, większość użytkowników może w jakiś sposób "uciułać" bo to przecież nie jest dużo. A ten bajer to chodzi o to aby chodź w małym stopniu nie dawać kasy za nic Uśmiech takie moje zdanie.

uuu się rozpisałem Uśmiech
Strony: 1 2 [3] 4  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Nowy, stały konkurs na PFUG
Skocz do: