Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Xiw-Art  (Przeczytany 2961 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Gajek
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Gajek

Pogadam z każdym pedofilem :3

« : 24.01.2009, 10:58:33 »

Nie ma elementów flash ani js na stronie.
Reklam też nie.
Rozdzielczość strony: 850 szerokość; 638wysokość;
Link: http://xiw-art.pl/index.php
Stronę robiłem na zamówienie, klientowi się podoba ale mi w tym czegoś ciągle brakuje. Prosze o ocenę i jakieś sugestie w graficznej zmianie.
bonio.
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

Galeria Użytkownika

To nie ja :)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 24.01.2009, 12:57:20 »

Popraw błędy w textach, delikatna stopka mogłaby być w prawym dolnym rogu, i ta biała czcionka mnie odstrasza Mrugnięcie i możesz w galerii użyć LightBoxa to taka galeria jak np. na gimpuj.info Uśmiech

Gajek
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gajek

« Odpowiedz #2 : 24.01.2009, 13:28:49 »

Co do galerii, to raczej spasuje, lubię mieć przez siebie napisany kod.
Daj screena jak ta czcionka wygląda na windowsie/twojej przeglądarce bo u mnie na linuxie pod operą i ff jest znośna.
Błędy w textach? Hehe ja tu od kodu strony jestem, to co klient ma na stronie to jego sprawa Mrugnięcie
szymek123
Użytkownik

Reputacja: -20 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 25.01.2009, 12:17:26 »

Wow, masz niesamowity talent, A co do strony to jak dla mnie wszystko jest OK ;p
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #4 : 25.01.2009, 12:20:19 »

Dla mnie na stronie głównej
za duża czcionka i niepotrzebny
ten pasek przewijania.
W kontakcie mógłbyś zrobić
odnośniki (do emaila,
gg, tlenu) i odstęp między
gg i numerem.
Podoba mi się pomysł w galerii,
ale ten pasek przewijania mi się
ciągle nie podoba.

Ogółem ładnie, ładnie Uśmiech.
Domaxi
Gość
« Odpowiedz #5 : 25.01.2009, 13:27:01 »

Ogólnie to przydałby się jakiś title.
Gajek
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gajek

« Odpowiedz #6 : 25.01.2009, 19:31:56 »

@Piotreek a mógłbyś screena wysłać jak to u ciebie wygląda? Bo u mnie na ff pod Ubuntu czcionka wygląda dobrze. Ogólnie to jest domyślna ustawiona czcionka. Pasek zaraz się wywali.
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #7 : 25.01.2009, 19:56:51 »

Nie chodzi o to, że jest zła tylko o
to, że dla mnie jest za duża. Można
powiedzieć, że ja muszę mieć lupę,
żeby było czcionkę na jakiejkolwiek
stronie
widać Uśmiech.

Edit. mmiicc widzisz jak złe napisanie
zdania potrafi zmienić jego sens. Chodziło
o to, że czcionka ogolenie na stronie
(nie tyle Xiw-art) musi być mniejsza.
« Ostatnia zmiana: 25.01.2009, 20:53:19 wysłane przez Piotreek » Zapisane
mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 25.01.2009, 20:39:12 »

Kilka uwag do strony:
(Testowane na Firefoksie pod Ubuntu)

1. Rozdzielenie na "kafelki" pól, na których są napisy: menu, galeria, kontakt, sugeruje użytkownikowi, że jak kliknie w dowolną część tego pola to go przeniesie do odpowiedniego działu. Tymczasem kliknięcie parę pikseli pod napisem "menu" przenosi do galerii.
2. Na stronie galerii napisane jest " Kliknięcie w miniaturkę przeniesie cię do strony z opisem zdjęcia". Ja nie widzę tam żadnych miniaturek. Dopiero po kliknięciu "szkicownik", "malarstwo" lub "grafika" widoczne są miniaturki. Ta informacja wydaje mi się więc niepotrzebna.
3. "Szkicownik" i "Malarstwo" z wielkiej litery. Czemu "grafika" z małej? Ja bym zwiększył też wielkość czcionki tych napisów lub jakoś je wyróżnił aby zwracały uwagę.  
4. Otwieram "Szkicownik". Informację "Kliknięcie w miniaturkę przeniesie cię do strony z opisem zdjęcia" widzę dopiero na dole pod miniaturkami po przewinięciu wszystkich miniatur. Jest już wtedy mało użyteczna.
5. Klikam w miniaturkę. Pojawia się większa miniaturka. Klikam. Otwiera się nowa karta w przeglądarce z dużym obrazem. Pod nim jest:  "Powrót do galerii". Klikam. Wracam do galerii i mam już dwie karty ze stroną Xiw-Art. Moim zdaniem: kliknięcie na zdjęcie by zobaczyć je w oryginalnej rozdzielczości powinno otwierać je w tej samej karcie, lub "Powrót do galerii" powinien zamykać kartę ze zdjęciem.

To tyle ode mnie. Dobrze wiem, że łatwiej krytykować, niż samemu coś dobrze zrobić, więc krytykuję Mrugnięcie  Poza tym mi się podoba.

EDIT------

Nie chodzi o to, że jest zła tylko o to, że dla mnie jest za duża. Można powiedzieć, że ja muszę mieć lupę, żeby było ją widać Uśmiech.

O ile wiem to lupa służy do powiększania, więc chyba dla Ciebie czcionka jest zbyt mała.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Gajek
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gajek

« Odpowiedz #9 : 25.01.2009, 22:33:12 »

"3. "Szkicownik" i "Malarstwo" z wielkiej litery. Czemu "grafika" z małej? Ja bym zwiększył też wielkość czcionki tych napisów lub jakoś je wyróżnił aby zwracały uwagę.  "
Hahaha nie uwierzysz jak się przy tym uśmiałem. Grafika jest z małej litery z powodu mojego lenistwa, potem siedziałem 2 minuty myśląc "czy ktoś się skapnie? czy zmienić? czy nie?" i doszedłem do wniosku, że nikt się nie zorientuje. ;p
Ale dobra, do rzeczy, podoba mi się twoja krytyka, jak ktoś mocno skrytykuje to się przynajmniej wie co poprawić i jest to lepsze od mówienia "Jest dobrze".
Wezmę to pod uwagę i poprawię jeszcze dzisiaj w nocy.
Ogólnie to myślałem nad zrobioniem skryptu pod webcomics, sądzicie, że ludzie by z tego korzystali? Bo webcomicsów jest coraz więcej ostatnio. Oczywiście darmowe, open-source.
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #10 : 26.01.2009, 02:10:38 »

Ogólnie to myślałem nad zrobioniem skryptu pod webcomics, sądzicie, że ludzie by z tego korzystali? Bo webcomicsów jest coraz więcej ostatnio. Oczywiście darmowe, open-source.

Spróbować nie zaszkodzi ; ).
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aOgólne dyskusjeDyskusjeWebmastering & WebdesignWasze stronyWątek: Xiw-Art
Skocz do: