Dziękuję za komentarze i oceny - postaram się ustosunkować do tych krytycznych.

1)
troche pusta...nawet nie troche...i wlosy moglyby byc bardziej wtopione...czemu ja widze na tym pustym kawalku ufoludka :o takie oczy i usta sa

i nawet nos z dwiema dziurkami...
Co do wtopienia postaci to próbowałam - ale wyszła mi a) zbyt rozmazana, b) zbyt niewyraźna, a chodziło mi o odwzorowanie tytułu "cold". W efekcie render wtopiłam bardzo lekko, żeby nadać postaci bardziej ostry i surowy wygląd.
(ufoledk?!

)
2.
sygny z postacia i bialym tlem sa fajne al tu jest pracy na minute gora dwie...podklad z tymi kropeczkami, kwadraciki w rogach i nic poza tym...nie podoba mi sie...
pzdr i zapraszam przy okazji do siebie...
Zgadzam się we wszystkim, poza tym, że praca była na dwie minuty - skomponowanie tego, żeby jako-tako wyglądało, trwało trochę więcej. Ale syga nie miała powalać na kolana jakąś skomplikowaną grafiką. Miała być prosta, i taka też wyszła.

Druga: minimalistyczna owszem - efekt również osiągnięty. Strzałki zrobione z kwadratów domykają po przekątnej strukturę kompozycji, ale nie odnoszą się do treści sygnatury. Obecność tych strzałek stoi pod znakiem zapytania.
Te strzałki faktycznie są tam trochę "od czapy" i mają się nijak do treści, ale ich rolą było tylko odwrócenie uwagi od białego tła i kontrast z kropkami.
Jeżeli zastosowałaś kwadraty w rogach, to i napis mógłby być bardziej kwadratowy - Visitor. Ewentualnie ze standardowego zbioru banalna Verdana albo Arial.
Być może... Ale nie lubię ciągłego używania w sygnaturze jednego kroju czcionki - a już zwłaszcza visitora, wpychanego wszędzie. Chciałam użyć czegoś innego, no cóż, wyszło może nie do końca tak jak to sobie zaplanowałam.
Pozdrawiam