Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [Wszystkie]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: by Hunti  (Przeczytany 6675 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Hunti
Nowicjusz

Reputacja: 3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Hunti

« : 30.01.2007, 23:53:31 »

Witam ponownie - tym razem już w tym temacie... Nosiłam się z zamiarem umieszczenia tu czegoś, ale dopiero teraz znalazłam czas, więc - oto i są Mrugnięcie (Oczywiście wszelakie oceny i komentarze mile widziane)

1. Cold

Sygnatura o nazwie cold - nie za wiele tu treści, ale głównie chodziło mi o operację kolorem tak, by sygnaturka sprawiała wrażenie "zimnej". Czyli - gradient od lewej do prawej niebiesko-fioletowy, odwrotny gradient na postać i zmiana koloru oczu na bardziej niebieski.

2. Red Hot...

Sygnatura miała być w zamierzeniu minimalistyczna (no cóż... Średnio się udało) i wykonana jak najlepiej przy pomocy jak najmniejszych środków (czytaj - gimpowe pędzelki plus operacja warstwami).

#3.Snake

#4.Leśny elf

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: 02.02.2007, 21:13:24 wysłane przez Hunti » Zapisane

Carmix
Gość
« Odpowiedz #1 : 31.01.2007, 00:28:27 »

Witaj,
sygnaturka "Cold" wyszła ci naprawdę bardzo ładnie. Kolorki ładnie dobrane, delikatny deseń na tło sprawia, że lewa strona nie wydaje się pusta. Delikatny napis i ramka uwydatniają jeszcze ten "chłód" "płynący" z tej sygnaturki. 10/10.
W drugiej sygnaturce nie bardzo wiem co ocenić - białe tło, render, kilka kropek, napis. Kwadraciki w rogach oraz kropki na środku odwracają uwagę od białego tła. Sygnaturka prezentuje się ładnie, jest prosta i estetyczna. 9+/10, sam nie wiem czemu nie 10/10 Uśmiech

Pozdrawiam

EDIT: jak to ujrzałem pierwszy raz to tego ufoludka nie zauważyłem, ale jak przeczytałem o nim (nie oglądając schematu zrobionego przez laserdance) to już nie sposób było go nie zauważyć Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 31.01.2007, 19:14:35 wysłane przez Carmix » Zapisane
petiGROS
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 31.01.2007, 00:42:37 »

Pierwsza: efekt udało Ci się osiągnąć. Tytuł jest zbędny, płynie z niej chłód. Napis powinien bardziej wyróżniać się - kolor z prawej strony sygnatury (ciemniej), albo jasny fiolet (jaśniejsza wersja).

Druga: minimalistyczna owszem - efekt również osiągnięty. Strzałki zrobione z kwadratów domykają po przekątnej strukturę kompozycji, ale nie odnoszą się do treści sygnatury. Obecność tych strzałek stoi pod znakiem zapytania. Napis nie najlepiej dobrany. Jeżeli zastosowałaś kwadraty w rogach, to i napis mógłby być bardziej kwadratowy - Visitor. Ewentualnie ze standardowego zbioru banalna Verdana albo Arial.

Ogólnie na plus.

ubivbehwbcvjh
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

ubivbehwbcvjh

« Odpowiedz #3 : 31.01.2007, 10:03:06 »

1)

troche pusta...nawet nie troche...i wlosy moglyby byc bardziej wtopione...czemu ja widze na tym pustym kawalku ufoludka  :o takie oczy i usta sa  Mrugnięcie i nawet nos z dwiema dziurkami...

2)

sygny z postacia i bialym tlem sa fajne al tu jest pracy na minute gora dwie...podklad z tymi kropeczkami, kwadraciki w rogach i nic poza tym...nie podoba mi sie...

pzdr i zapraszam przy okazji do siebie...

Hunti
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Hunti

« Odpowiedz #4 : 31.01.2007, 14:08:12 »

Dziękuję za komentarze i oceny - postaram się ustosunkować do tych krytycznych. Uśmiech

1)

troche pusta...nawet nie troche...i wlosy moglyby byc bardziej wtopione...czemu ja widze na tym pustym kawalku ufoludka  :o takie oczy i usta sa  Mrugnięcie i nawet nos z dwiema dziurkami...

Co do wtopienia postaci to próbowałam - ale wyszła mi a) zbyt rozmazana, b) zbyt niewyraźna, a chodziło mi o odwzorowanie tytułu "cold". W efekcie render wtopiłam bardzo lekko, żeby nadać postaci bardziej ostry i surowy wygląd.
(ufoledk?! Mrugnięcie )

2.
sygny z postacia i bialym tlem sa fajne al tu jest pracy na minute gora dwie...podklad z tymi kropeczkami, kwadraciki w rogach i nic poza tym...nie podoba mi sie...

pzdr i zapraszam przy okazji do siebie...

Zgadzam się we wszystkim, poza tym, że praca była na dwie minuty - skomponowanie tego, żeby jako-tako wyglądało, trwało trochę więcej. Ale syga nie miała powalać na kolana jakąś skomplikowaną grafiką. Miała być prosta, i taka też wyszła. Uśmiech

Druga: minimalistyczna owszem - efekt również osiągnięty. Strzałki zrobione z kwadratów domykają po przekątnej strukturę kompozycji, ale nie odnoszą się do treści sygnatury. Obecność tych strzałek stoi pod znakiem zapytania.

Te strzałki faktycznie są tam trochę "od czapy" i mają się nijak do treści, ale ich rolą było tylko odwrócenie uwagi od białego tła i kontrast z kropkami.

Jeżeli zastosowałaś kwadraty w rogach, to i napis mógłby być bardziej kwadratowy - Visitor. Ewentualnie ze standardowego zbioru banalna Verdana albo Arial.

Być może... Ale nie lubię ciągłego używania w sygnaturze jednego kroju czcionki - a już zwłaszcza visitora, wpychanego wszędzie. Chciałam użyć czegoś innego, no cóż, wyszło może nie do końca tak jak to sobie zaplanowałam.

Pozdrawiam

ubivbehwbcvjh
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

ubivbehwbcvjh

« Odpowiedz #5 : 31.01.2007, 14:31:11 »

no ufoludek, nie ma sie co smiac Uśmiech

mono
Użytkownik

Reputacja: 9 Offline Offline

Galeria Użytkownika

I am what I am

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : 31.01.2007, 15:47:55 »

Bardzo ładnie Ci wyszła ta pierwsza sygnatura. Dobrze dobrane kolory i napis. No i ufoludek Język.
A druga jest naprawde ładna bo prosta. Te kropki nadają wyrazu. Red Hot Chilli Peppers Rulez!

mnietuniema
Użytkownik

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

mnietuniema

« Odpowiedz #7 : 31.01.2007, 16:19:22 »

Zgadzam się z przedmówcą. Ta druga taka prosta, a zarazem ładna. Duga też mi się podoba, fajne render i tło też niczego sobie.
wojtek_c
Użytkownik

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

wojtek_c

« Odpowiedz #8 : 31.01.2007, 18:28:55 »

Bardzo mi sie podoba ta pierwsza sygnaturka. Kolorystyka super, miły render, ten "ufoludek" widoczny na pierwszy rzut oka i prawdę mówiąc myślałem, że to zamierzony efekt- rekompensuje mi pustkę po lewej stronie.
Druga wydaje mi się za to duuuużo słabsza - nic w niej nie widzę prawdę mówiąc ;-) Zupełnie mi ne pasuje tło do renderu - tło o ostrych kształtach i silnym kontraście, render rozmyty. Do takiego tła pasuje abstrakcja jakaś, a nie zdjęcie chłopa...

Vincent
Użytkownik

GIMP: 2.3
JID: Malex@jabber.autocom.pl
Galeria Użytkownika

Vincent

UNICAR Capoeira BPA

« Odpowiedz #9 : 31.01.2007, 18:52:23 »

1. Cold

IMHO sygnaturka ładna. Dobrze dobrane kolory, ciekawe tło. Napis ładny, ale wg mnie trochę nieczytelny. 10-/10

2. Red Hot...

Ta sygnaturka mniej mi się podoba. Nie przypadłu mi do gustu te kwadraciki w rogach. Reszta ok, ale nie zachwyca. 9-/10

Peace Vincent
Hunti
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Hunti

« Odpowiedz #10 : 02.02.2007, 20:11:45 »

Nowe sygnatury.

3.Tytuł - snake

^Chciałam upodobnić postać na renderze w jakiś sposób do węża, stąd i tytuł.

4. Elf

^Cóż, jestem dość zadowolona z efektu końcowego, ale podejrzewam, że większości i tak się nie spodoba. Mrugnięcie

nathaniel
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #11 : 02.02.2007, 20:21:06 »

Ta ostatnia troszkę podobna do mojej.
Fajna Mrugnięcie

Hunti
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Hunti

« Odpowiedz #12 : 02.02.2007, 20:33:53 »

^Hmm, faktycznie, przepraszam.  Niezdecydowany Cóż, na usprawiedliwienie dodam, że projekt  z "leśnym elfem" (bo sygnatura ma coś takiego przedstawiać) chodził mi od dłuższego czasu po głowie.

nathaniel
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #13 : 02.02.2007, 20:40:17 »

^Hmm, faktycznie, przepraszam.  Niezdecydowany Cóż, na usprawiedliwienie dodam, że projekt  z "leśnym elfem" (bo sygnatura ma coś takiego przedstawiać) chodził mi od dłuższego czasu po głowie.

Ale nie masz powodu, żeby się usprawiedliwiać Mrugnięcie

puss
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

puss

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : 02.02.2007, 21:02:37 »

3 i 4 ladne, oryginalne pomysly, w 4 widac  lesnego elfa, ale nie udalo Ci sie uzyskac wygladu weza w 3 , chociaz to ja moze tego nie widze

bitwy: 11 Wygranych, 1 Remis, 1 przegrana
SOTW: 4 Wygrane UOTW: 1 Wygrana
BLOG
Sam se przeczytaj regulamin.
mnietuniema
Użytkownik

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

mnietuniema

« Odpowiedz #15 : 02.02.2007, 21:06:41 »

3. Najładniejsza według mnie z obecnych.
4. Jeden i ten sam kolor, błe.
Strony: 1 2 [Wszystkie]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: by Hunti
Skocz do: