Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Elf  (Przeczytany 2210 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kivaneq
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Kivaneq

Elf
« : 19.03.2008, 18:28:10 »

Pierwsza sygnatura, ujdzie w tłoku?
BartisKing
Gość
« Odpowiedz #1 : 19.03.2008, 18:43:35 »

Brak ramki i taki dziwny render.  Buzia na kłódkę
fixer_33
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4
JID: xfix@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 19.03.2008, 18:50:32 »

Jakieś to takie brzydkie, sam nie wiem pozatym zapisuj w png jak chcesz nam pokazać coś png ma wysoką jakość a jpegi wygladaja strasznie, ramki brak, jak na sygnature za wysokie, wiem może przesadzam i na samym końcu brzydki render. Odp. brzmi nie ujdzie ćwicz dalej...
banita36
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

banita36

« Odpowiedz #3 : 19.03.2008, 19:06:16 »

Przy dobrym ustawieniu kompresji jpega dużej różnicy w png na pierwszy rzut oka nie widać. Brak ramki nie jest czymś złym - a teraz wszelkie "braki" są w modzie  Mrugnięcie Praca dobra jak pierwsze arcydziełko. Render wtopiony, tło mające szczegółowość i delikatnie nachodzące na pierwszy plan.. 7/10 i ćwicz dalej Chichot Jeżeli mogę mało podpowiedzieć.. na gotowej już pracy zastosuj filtr - uwydatnianie-> wyostrzanie.. praca nabierze smaczku i większej czytelności.
PS. Moja pierwsza praca wyglądała paskudniej. Naprawdę o wiele paskudniej. Należą Ci się brawa

BartisKing
Gość
« Odpowiedz #4 : 23.03.2008, 10:24:54 »

Przy dobrym ustawieniu kompresji jpega dużej różnicy w png na pierwszy rzut oka nie widać.
Nie zgodzę się z Tobą. Widać na pierwszy rzut oka. A wiesz czemu? Bo PNG obsługuje przezroczystość, a JPG nie.
A oto MOJA pierwsza sygnatura:
www.żal.pl .
Pawel1995k
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 24.03.2008, 11:11:29 »

Ciekawa praca. Jest nawet dobra. Ale moim zdaniem mógłbyś coś jeszcze tu dodać. I wcale nie jakieś pędzle, C4D tylko czymś ta pracę urozmaicić. Na taką pracę jakaś minimalna ramka by sie przydała. No i jakiś napis też mógłby być. Ale ogólnie jest nieźle, jak na początek. Uśmiech
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Elf
Skocz do: