Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Come to Freddy  (Przeczytany 18021 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
petiGROS
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #14 : 20.01.2007, 13:57:35 »

Niech będzie - ja się wypowiem. W ostatniej sygnaturze render jest niewyraźny i zlał się z tłem, nie wspominając o napisie, szczególnie jego fioletowej części.
Teraz o kobietach:
Z wcześniejszych sygnatur podoba mi się 2. Cat Girl - aczkolwiek render jest jak dla mnie za słabo wtopiony. Na samym renderze jest światło na dolnej częśći twarzy i klatce piersiowej - możnaby zasugerować źródło tego światła na lewej części sygnatury. Jest w tle miejsce na prawde jasne - za plecami dziewczyny :/
9. Cowgirl - irytujące jest to, że twarz w tle jest tak niewyraźna. W każdym razie jej chropowatość nie koresponduje z smukłościa ciała kowboiki. Wejdź na moją galerię - jest tam praca "Stardust Girl", której prawdopodobnie można postawić podobne zarzyty - zobacz i powiedz, czy cię to nie irytuje. I jeszcze jedno - tak skadrowałeś render, że przez dłuższą chwilę musiałem zastanawiać się co też ona trzyma. Pomógł mi dopiero podpis, że to "cowgirl".
8. To chyba jedna z najlepszych sygnatur w Twojej galerii. Nie tylko dobrze dobrałeś modelkę, ale również zrealizowałeś pomysł na wysokim poziomie. Czcionka zastosowana jest okej - tutaj sprawdziłoby się pewnie wiele innych, ale ta jest całkiem na miejscu. Ten motyl za jej plecami - pyszny pomysł. Tylko powiedz mi do cholery co mają znaczyć te strzałki (co znaczyć to ja się domyślem), tylko mi powiedz jak one się mają do reszty w sensie graficznym. Rozumiem, że chciałeś zapełnić pustą przestrzeń, ale może tam umieścić właśnie napis zrobiony delikatną czcionką.
Strzałki też mi coś...

ps. połącz posty. pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 20.01.2007, 14:27:50 wysłane przez petiGROS » Zapisane

petiGROS
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #15 : 25.01.2007, 16:30:35 »

Przecież render zajmuje 80% powierzchni sygi i nie łapie jak może być niewyraźny

Wybacz - nie zorientowałem się, że to plazmopodobne coś to integralna część rendera. Odkrywam w nim zatem wewnętrzne niewyraźność - wewnętrznie zlał się sam ze sobą (to wszytko na temat #10).

Na temat najnowszych sygnatur:
#pastelowe barwy
11. zwyczajnie ładna - ładny napis, ładny render, urocze tło - wszystko tworzy przyzwoitą całość, tylko jakaś taka mdła, bez mocnego akcentu, no i ta dziewczyna ma chyba ze trzy nogi (pewnie znowu coś mi padło na oczy);
12. blee - głowa ucięta, a raczej krzyżyk na nakryciu tej "pielęgniarki", co ma wspólnego tytuł pracy - chodzi o to, że promujesz kapłaństwo kobiet? co ma wspólnego ten murek z resztą. po lewej stronie pusto, a po prawej render w tle wygląda jakby chciał zjeść tego pierwszoplanowego;
13. ładna sygn - cień tam gdzie trzeba, światło tam gdzie trzeba, podpis - może być tam gdzie jest - czcionka odpowiednia, tytuł pracy - miejsce odpowiednie, czcionka jest z d...

#białe tła
14. i 15. - ładne sygnaturki, wielki plus: dopasowaeni czcionki tekstu, aczkolwiek w #14 ten pasek mnie nieco drażni - ładny jest, owszem, ale może trochę niżej, może nie w tej sygnaturze. #15 jest niestety pusta - wiem, że tak niby miało być, ale do mnie nie przemawiają te białe plamy, bo one nie "rozmawiają" z renderem, po prostu są, czekają aż ktoś je wypełni - Ty je wypełniłeś napisami, przez co stały się nijakie, ni to coś mają wyrażać te pustki, ni to są podkładem pod napisy.
A co do #14 to te "mgliste" rendery mogłyby być nieco wyżej, a tak stwarzyłeś wrażenie, że te pierwszoplanowe dryfują, na swoich bladych, większych kopiach.

#na koniec
16. może i są tutaj rzeczy do których bym się przyczepił, ale to drobnostki, sygnatura jest po prostu fantastyczna. zaraz ktoś się czepnie czegoś, ale dla mnie jest ona przesmaczna. po prostu pyszna. no no no.
i jeszcze podpis - hahaha - pozwolę sobie sparafrazować (parafraza za parafrazę): i tekst o zwierzątku, nieźle wykombinowane...

mówiąc krótko - dla mnie bomba.

ps. jeśli mi się dobrze zdaje to zmieniłeś tło w pierwszej sygnaturze - bardzo korzystna zmiana - teraz przyciąga a nie odpycha.

Freddy Kruger
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #16 : 25.01.2007, 19:02:31 »

Niestety cię rozczaruję ale ona nie ma trzech nóg Mrugnięcie, co do tej pielęgniarki to ona nie jest pielęgniarką tylko uzdrowicielką, ale to już trzeba pogadać z kimś co grał w RO :Uśmiech

petiGROS
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #17 : 25.01.2007, 19:15:09 »

Ja widzę, że ma trzy nogi. Chyba mnie nie przekonasz. Podobnie z pielęgniarką. Nie wygląda mi na uzdrowicielkę. A w RO (RAGNORAK?) nie grałem.

Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #18 : 25.01.2007, 19:58:01 »

Ja nie tworzyłem postaci do ragnaroka, ale klasę postaci określa raczej ubiór prócz głowy ponieważ tam można sobie nałożyć wszystko, od uszu królika po koronę faraona skończywszy na czymś co przypomina k**ę. Więc nakryciem głowy się nie sugeruj Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 03.02.2007, 16:28:38 wysłane przez Freddy Kruger » Zapisane

Kizi
Nowicjusz

Reputacja: 3 Offline Offline

JID: suzuki184
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

I'm a Fucking Genius

« Odpowiedz #19 : 07.02.2007, 12:21:03 »

Według mnie to najlepsza jest 1 praca, a w tej ze ?smokiem? napis zlewa się z tłem troszkę. Ostatniej 3 nie komentuję, jedyne co mogę powiedziec to: chyba nie gustujesz w nagich lisach? Język  Duży uśmiech

mnietuniema
Użytkownik

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

mnietuniema

« Odpowiedz #20 : 07.02.2007, 12:43:26 »

17. Fajna praca, tylko render nie pasuje do tła.
18. Super, nie mam zastrzeżeń.
19. Render nie widoczny,
20. Nie mam zastrzeżeń. Super.
21. Nie podoba mie się. Render taki napromieniowany i tło nie fajne.
22. Pusto po prawej.

Ogólnie 9+/10
Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #21 : 07.02.2007, 17:02:52 »

Nie no proszę mnie nie brać za jakiegoś fana yiff,jestem człowiekiem który po prostu lubi po eksperymentować, po za tym jestem normalnym facetem(czyt. hetero Duży uśmiech) , więc proszę się nie zajmować moimi zapatrywaniami tylko estetyką i wykonaniem prac Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 11.02.2007, 20:44:26 wysłane przez Freddy Kruger » Zapisane

petiGROS
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #22 : 19.02.2007, 19:38:46 »

#23. szkoda, że nie ma side frame'a. sztampowa czcionka. mało dynamiczny układ napisu - chyba lepiej by było w trzech liniach.
#24. znowu ta sama czcionka.

IMHO obie są bardzo dobre. Pomijając te drobnostki, to niczego im nie brakuje.

Kulok
√ ι ק

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #23 : 20.02.2007, 22:25:47 »

btw: co to "side frame" ? (tylko nie mówcie ramka Uśmiech )
Nilkall
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Nilkall

« Odpowiedz #24 : 21.02.2007, 00:52:44 »

Ładne są te dwie nowe sygnatury, tylko szkoda że ta sama czcią ka na obu pracach.

Freddy Kruger
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Gimpowid

« Odpowiedz #25 : 24.02.2007, 10:07:12 »

to teraz coś bardziej abstrakcyjnego Duży uśmiech

remixs
Nowicjusz

GIMP: 2.3
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : 24.02.2007, 13:59:07 »

Ostatnia praca według mnie bardzo ładna Chichot Czyżby kolor sygi dobrany pod kolor oczu tej Pięknej pani?? Chichot

noss
Użytkownik

Reputacja: 41 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : 24.02.2007, 14:02:56 »

Ładniutka syga, ale pobrudziłeś tej pani brodę Język
Napis też pasuje ale mogłeś go bardziej dopieścić.

Strony: 1 [2] 3 4
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Come to Freddy
Skocz do: