Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 23
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: sigi by EN  (Przeczytany 83078 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Paul
Gość
« Odpowiedz #238 : 14.11.2009, 16:22:50 »

Z tych wszystkich tagów to te najbardziej mi podchodzą:
http://www.gimpuj.info/gallery/6562_13_11_09_3_48_48_1.png - nie lubię napisów na pół sygny, w szczególności jak średnio się z nią komponują ;P Kolory też nie za ciekawe.

http://www.gimpuj.info/gallery/6562_14_11_09_2_55_52.png - to chyba najlepszy z twoich ostatnich tagów, ale chyba głównie przez render/stock. Ja bym spróbował zrobić tego taga jeszcze raz, ale bez takich "białych miejsc" jak mp. w prawym górnym rogu. Tego napisu po lewej stronie w ogóle bym nie dawał. A jakby Ci nie szło z kolorami to dawaj w B&W Język

Btw. Zauważyłem że w większości tagów dajesz to samo c4d (albo parę bardzo do siebie podobnych). Lepiej ściągnij sobie parę paczek z nowymi c4d Język
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #239 : 15.11.2009, 16:42:46 »

no na tamtym napis skopalem ale druga siga po takiej przerwie to i tak ze jakos wogole poszlo xD
mi wlasnie na tej ostatniej render wogole sie nie chcial komponowac - ogolnie nie mialem na nia pomyslu zadnego i "robilem zeby robic" - na rozgrzewke.

sciagnalem teraz pare c4d - bo slusznie masz racje ze tam jechalem na paru i sie powtarzalo. Daje tylko w golorze bo przy zdjeciach sie strasznie musze trzymac histogramow i ciagle ta szarzyzna przed oczami, ze czlowiek przestaje zwracac uwage po co wogole patrzy na kontrasty i rozpietosc w danych czesciach. Ze tak powiem urlop sygnaturkowy sobie zrobilem Mrugnięcie

Dobra nastepna - do tej juz sie przylozylem, chociaz z tla nie wycinalem tyle ile by mozna.

EDIT:
i nastepna, chociaz zaluje ze z kolorami nie dalo sie jakos dojsc do porozumienia Uśmiech 2

Dorwać mnie można na:
Paul
Gość
« Odpowiedz #240 : 15.11.2009, 17:01:21 »

W pierwszej nie render nie pasuje mi do tła, ten napis "generation x" kolorystycznie wg nie pasuje do reszty.
Druga za to nawet fajna. Chociaż cmki bym wywalił, to samo tyczy się c4d - za duży chaos się przez nie robi i niezbyt pasują. Po za tym to całkiem klimatyczny tag, chyba nawet lepiej że w b&w jest, choć wersja w kolorze też mogła by być nie zła ;P
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #241 : 17.11.2009, 02:34:29 »

ten purple w jedynce jest na podobnym zakresie jak granat - a czerwien z granatem juz dawno sie wszystkim chyba przejadla Mrugnięcie Poza tym chcialem cos dac zeby gralo z chusta na dole.
dwojka mi ostroscia nie gra tak jakbym chcial, a c4d nie pasuje ale nie chcialo mi sie babrac z robieniem jakiegos ciekawego tla Mrugnięcie

Teraz na tapete mi poszlo halo, mam watpliwosci co do napisu i cmek na dole, po lewej na gorze wkradl sie pialy pasek tez, ciekaw jestem jak sie kolory podobaja, bo osobiscie nie jestem przekonany.

Nowa juz znacznie slabsza wg mnie.

ub'y:

Odswiezka. Nie chcecie komentowac powyzszych to moze showcase'a?
http://fc08.deviantart.net/fs51/f/2009/320/4/1/41d5162e541087fd98c28dccf4587163.png
« Ostatnia zmiana: 17.11.2009, 17:46:58 wysłane przez Cloud » Zapisane

Dorwać mnie można na:
american idiot
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Hypnotize!

« Odpowiedz #242 : 17.11.2009, 10:04:16 »

uby słabiutkie jeden render tylko dałeś
sygny:
1. jedyna która mi się podoba w reszcie za dużo sharpa

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #243 : 17.11.2009, 11:43:10 »

uby słabiutkie jeden render tylko dałeś
sygny:
1. jedyna która mi się podoba w reszcie za dużo sharpa
buhahahahhaha, takie "specjalistyczne komentarze" to rzeczywiscie mi sie przydadza XD

Dorwać mnie można na:
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #244 : 17.11.2009, 22:49:14 »

Nie czepiaj się go, ja go "polubiłem" od razu jak zauważyłem jego pierwszą wiadomość. Język
Weź się wreszcie za rzuconą robotę bo to nie ma sensu i jak sam zaznaczyłeś - odmóżdża. Chichot Chociaż w sumie sygny w większości spoko, bardzo w Twoim stylu - zawsze był charakterystyczny.
W tych dwóch z Halo arabskie napisy w tle mi nie leżą, poza tym CM-ki z boku chyba trochę za bardzo się rzucają w oczy ale to już bardziej indywidualne podejście.
Muszę Ci jedno przyznać - ciekawych renderów używasz.

Userbary kojarzą mi się z pracami Sebastiana, to przez te wypukłości pewnie. Uśmiech

EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #245 : 17.11.2009, 22:55:17 »

Ale Sebastianowi ladniejsze wychodza Mrugnięcie Ja zawsze od UBow sie odgradzalem Uśmiech 2
Te ostatnie uwazam za mocno nieudane w porownaniu chociazby z ta druga z halo.
Co do renderow to, a jakze, planetrenders xD Chociaz nosi mnie na porobienie czegos innego, moze fashion sigi? Albo jakies inne zboczenie fotograficzne Uśmiech 2
Na rzucona robote musze znow zlapac wene a tej ostatnio nie mam, chociaz do zrobienia az nadto sie pietrzy. Wogole trzymam jedna rzecz w tajemnicy poki co i nikt nie wie nad czym pracuje, ale jak juz skoncze to dam na PFUG znac Chichot

Dorwać mnie można na:
CreaT
Gość
« Odpowiedz #246 : 18.11.2009, 03:38:19 »

A mi się te dwie ostatnie podobają.

CM'ki mi nie przeskadzają, napisy mi trochę nie pasują. W tej 1 halo kolory nawet ładne, w tej 2 nie pasują mi arabskie napisy, no i to c4d po prawej stronie jakoś dziwne.
tamale
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

tamale

Paranoik

« Odpowiedz #247 : 18.11.2009, 12:24:11 »

Bardzo fajnie jest popatrzeć jak z takich sygnatur z pierwszych stron, gdzie render chyba pokłócił się ze słówkiem 'wtapianie' przechodzisz na takie. Imho są bardzo fajne i stylowe, szczególnie ta pierwsza z Halo. Druga lepsza w kolorze chyba, ale nie wiem.
Za to userbary... nie powalają. Ten z Marlboro nawet dosyć bo fajne miejsce wybrałeś renderowi. Za to ten ze spamem to chyba ci się go na prawdę nie chciało robić Chichot A w tym animowanym nie podoba mi się przejście z Photographer (który swoją drogą aż taki zły nie jest, gdyby było widać przejście z jaśniejszego kolorku na ciemny, a nie tak jak teraz, że jest to za aparatem, to myślę, że byłby lepszy) na Marlboro.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #248 : 11.12.2009, 15:25:51 »

Potrzebuje zeby mnie pare osob zbesztalo bo chyba do mnie nie dociera zeby nie robic jak weny nie ma ;p

Zrobilem jeszcze jedno "cos" ale jakbym pokazal tobym vipa chyba stracil  laugh
Bedzie trzeba sie zresetowac.

EDIT:
Nowa - kombinowalem z kolorami ale jakos nie tak wyszly wiec zostawilem w szarosci takiej. Uklad mi cos nie gra ale chyba juz jest troszku lepiej.

Dorwać mnie można na:
Qba_
Emeryt

Reputacja: 20 Offline Offline

JID: qba_@jid.pl
Galeria Użytkownika

jogurt rlz!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #249 : 11.12.2009, 15:54:04 »

Ta 1 mi się nie podoba, te paski trochę psują całą sygnę. Napis jest spaprany Język. Do końca nie wiem, co ona przedstawia. Jedna z Twoich słabszych sygn.

Za to 2 jest bardzo dobra. Głębia jest ok, w b&w wygląda dobrze, napis ujdzie. Dobrze wtopiona postać, rzuca się w oczy od razu, a tak być powinno.
« Ostatnia zmiana: 11.12.2009, 22:52:34 wysłane przez Qba_ » Zapisane

Paul
Gość
« Odpowiedz #250 : 11.12.2009, 22:47:31 »

EN, weź się lepiej "inwersją kolorów" nie baw xD bo ten pierwszy tag rzeczywiście jest tragiczny.
Ten drugi tak jest całkiem całkiem, ale raczej dużo lepiej by wyglądał w kolorze (więc zapodaj wersje w kolorze, może nie bd taka zła Chichot). W ogóle mogłeś wymazać, rozmyć czy zrobić cokolwiek innego co zakryło by tą postać z tyłu, za klientem z Halo. Mógłbyś jeszcze ewentualnie zarzucić więcej światła na jego hełm żeby świecił się jak inne światełka na tej jego "zbroi" xP
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #251 : 12.12.2009, 16:46:04 »

Nie jestem w humorze na poprawianie takze rzuce tylko kolorami.

Dorwać mnie można na:
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 23
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: sigi by EN
Skocz do: