Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnatury by Ziem  (Przeczytany 13845 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ziem
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« : 01.12.2006, 19:23:33 »

Witam!
Chciałbym pokazać Wam moje nowe sygnaturki po małej reorganizacji. Za dużo ich już było więc trochę zmieniłem formę. Co o nich sądzicie Uśmiech?

Najnowsze:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Jedne z najlepszych - stare:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Resztę można znaleźć tutaj: http://www.blaszak.info/photogallery.php

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 12.02.2007, 11:59:11 wysłane przez Ziem » Zapisane
nathaniel
Użytkownik

GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 02.12.2006, 08:46:58 »

One są super.
Tylko napisów brak Mrugnięcie

srodax
Użytkownik

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.2
Galeria Użytkownika

Tekst osobisty:

« Odpowiedz #2 : 02.12.2006, 09:44:08 »

Mi też się podobają, ale miejscami za bardzo wtopiony render i jak napisała nathaniel brak napisów, chyba, że chcesz komuś podarować te sygi.

petertabak
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

petertabak

« Odpowiedz #3 : 02.12.2006, 12:13:03 »

Wszystko by było ok, jeżeli by w twoich pracach było więcej pomysłowości... Faktycznie w niektórych sygnaturach za bardzo render wtopiony i brak napisów Język Zagospodaruj wolne miejscu które można fajnie wykorzystać Uśmiech 7/10
Ziem
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 02.12.2006, 12:21:14 »

Dzięki za tak dobry komentarz!:D

Nie dawałem napisów ponieważ mam tylko te systemowe, jakoś one mi nie pasują i brzydko wychodzą na sygnaturach;/.
Jeżeli by się komuś spodobały to bez obawy może z nich korzystać.

Mi też się podobają, ale miejscami za bardzo wtopiony render i jak napisała nathaniel brak napisów, chyba, że chcesz komuś podarować te sygi.

Możesz mi powiedzieć które są za bardzo wtopione? Przyda mi się w przyszłości.  Uśmiech

Wszystko by było ok, jeżeli by w twoich pracach było więcej pomysłowości... Faktycznie w niektórych sygnaturach za bardzo render wtopiony i brak napisów Język Zagospodaruj wolne miejscu które można fajnie wykorzystać Uśmiech 7/10

Mógłbyś podać jakieś przykłady z zagospodarowaniem wolnego miejsca? Z tą pomysłowością to chodzi Ci, żeby mieszać różne efekty, coś kombinować, itd.?

Pozdrawiam!
piotros
Użytkownik

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

piotros

Informacje w sygnaturce.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 03.12.2006, 16:07:44 »

Nie będę oceniał każdej sygnaturki po kolei, bo jest ich za dużo, więc wypowiem ogólną opinię na temat wszystkich prac Mrugnięcie
Twoje grafiki trzymają bardzo wysoki poziom (zarówno sygnaturki jak i avatary) jednak w niektórych sygnaturkach tło jest zbyt puste Mrugnięcie

Nie dawałem napisów ponieważ mam tylko te systemowe, jakoś one mi nie pasują i brzydko wychodzą na sygnaturach;/.
Zapewniam Cię, że systemowe czcionki mogą ładnie wyglądać na sygnaturkach. Na przykład Arial i Verdana prezentują się ciekawie i estetycznie.
Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, abyś pobrał kilka nowych czcionek Mrugnięcie

Nie wiem czy mnie tu jeszcze ktoś pamięta, ale muszę wytłumaczyć moją nieobecność. Niestety w natłoku zajęć dnia codziennego nie jestem w stanie od dłuższego czasu zaglądać na forum. Nie wiem jak długo taki stan rzeczy będzie trwał, ale jedno wiem na pewno... wrócę... Tymczasem proszę nie pisać do mnie PW, bo i tak nie będę odpisywał. Pozdrawiam, piotros.

Moje prace: [UserBars] [Wallpapers] [Signatures] [Renders]

Są graficy, którzy używają PhotoShopa. Oczywiście szanujemy ich...
Ziem
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 03.12.2006, 21:31:10 »

Nie będę oceniał każdej sygnaturki po kolei, bo jest ich za dużo, więc wypowiem ogólną opinię na temat wszystkich prac Mrugnięcie
Twoje grafiki trzymają bardzo wysoki poziom (zarówno sygnaturki jak i avatary) jednak w niektórych sygnaturkach tło jest zbyt puste Mrugnięcie
Zapewniam Cię, że systemowe czcionki mogą ładnie wyglądać na sygnaturkach. Na przykład Arial i Verdana prezentują się ciekawie i estetycznie.
Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, abyś pobrał kilka nowych czcionek Mrugnięcie

Cieszę się, że tak dobrze oceniasz moje pracę Uśmiech. Co do tych napisów to popróbuję coś zrobić. Poza tym poczytam trochę tutoriali żeby tworzyć lepsze efekty i ciekawsze prace!

Miałem chwilę wolnego więc stworzyłem 2 nowe sygnaturki:

Pozdrawiam!
noss
Użytkownik

Reputacja: 41 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 03.12.2006, 22:14:49 »

Bardzo ładne pracki robisz.
Widzę że masz wyczucie koloru, do tego fajne rendery dobierasz.
Jedyną rzeczą której mi brakuje to podpisy, ale bez nich też jest świetnie. Duży uśmiech

Ziem
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 04.12.2006, 21:17:52 »

Bardzo ładne pracki robisz.
Widzę że masz wyczucie koloru, do tego fajne rendery dobierasz.
Jedyną rzeczą której mi brakuje to podpisy, ale bez nich też jest świetnie. Duży uśmiech

Dzięki!
Wiem, ahh te napisy, następnym razem coś popróbuje z nimi.
Z tymi renderami to jest tak: najpierw ściągam(leżą z tydzień na kompie)->przeglądam(selekcja)->Jak coś fajnego wpadnie to zaczynam tworzyć...

Pozdrawiam!

--------------------------------------------------------------------
Widzę, że nikt nie komentuje moich prac, a szkoda. Chętnie wysłucham dodatkowych uwag co robię nie tak, itd. Będzie to przydatne przy robieniu nowych sygnatur. Więc zachęcam do komentowania!

Wszystkie moje pracę zamieszczam w pierwszym poście.

Pozdrawiam!
--------------------------------------------------------------------
Naucz się edytować posty i czytać regulamin - Administrator
« Ostatnia zmiana: 27.12.2006, 13:08:20 wysłane przez @cakper » Zapisane
piotros
Użytkownik

Galeria Użytkownika

piotros

Informacje w sygnaturce.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 17.12.2006, 19:27:36 »

[...]Widzę, że nikt nie komentuje moich prac, a szkoda. Chętnie wysłucham dodatkowych uwag co robię nie tak[...]
@Ziem no wiesz... prace są bardzo dobre i tak na prawdę, to ciężko jakieś błędy wypatrzeć, więc nie ma  zbyt wielu komentarzy Mrugnięcie

BTW Spróbuj zrobić jakąś sygnaturkę z napisem Mrugnięcie

Nie wiem czy mnie tu jeszcze ktoś pamięta, ale muszę wytłumaczyć moją nieobecność. Niestety w natłoku zajęć dnia codziennego nie jestem w stanie od dłuższego czasu zaglądać na forum. Nie wiem jak długo taki stan rzeczy będzie trwał, ale jedno wiem na pewno... wrócę... Tymczasem proszę nie pisać do mnie PW, bo i tak nie będę odpisywał. Pozdrawiam, piotros.

Moje prace: [UserBars] [Wallpapers] [Signatures] [Renders]

Są graficy, którzy używają PhotoShopa. Oczywiście szanujemy ich...
Ziem
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #10 : 17.12.2006, 21:35:07 »

No bez przesady, na pewno jakieś błędy są Język.

Ten Crazy Frog był trochę pusty, więc na nim test z napisem (z tą czcionką miałem dużo do czynienia więc idzie na 1 strzał):

Pozdrawiam!
gewloh
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: gewloh@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

Hello. I wanna play a game.

« Odpowiedz #11 : 17.12.2006, 23:20:17 »

Sam też mógłbyś pooceniać ;p Może zachęciłoby to innych Uśmiech

Początek przygody z GIMPem? Przeczytaj koniecznie!      Nie pomagam poza forum i kanałem IRC.
Ziem
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #12 : 18.12.2006, 16:23:28 »

Sam też mógłbyś pooceniać ;p Może zachęciłoby to innych Uśmiech

Nie wiem czy mam wystarczającą wiedzę, żeby pouczać innych (przecież nie wszystko komentarze będą pozytywne), sam dopiero co zacząłem przygodę z GIMP'em
Szajba
Użytkownik

Reputacja: 8 Offline Offline

GIMP: 2.3
Galeria Użytkownika

Chillout

« Odpowiedz #13 : 27.12.2006, 03:38:55 »

Człowieku nie mogę spać to Ci błędy powypominam jeżeli chcesz Uśmiech To co wymienię to głupoty do których można się przyczepić przy dogłębnej analizie. Ogóle popieram przedmówców Uśmiech

I post

#1 ok
#2 flamingo gut brawo
#3 gryzie mnie ten pasek. Kiedyś też próbowałem go wykorzystywać, ale to się nie sprawdza Język Takie bajery dobieraj po wstępnym skończeniu pracy, bo nie zawsze pasują. Ten mi nie pasuje.
#4 git majonez
#5 puste tło :/ częsty błąd u wielu ludzi - unikaj monotematyczności tła
#6 tu mamy błędne koło - bolą mnie w oczy te paski na krawędziach, ale bez nich tło wiele traci.
#7 ostro wtopiłeś tego rycerza - pikseloza na naramienniku mi nie pasuje. Chyba że zrobisz z tego rdzę Uśmiech
#8 predatorowi raczej nie potrzebna ta analiza naukowa patentu Sordaxa Mrugnięcie
#9 daje radę
#10 radę daje
#11  a ta pracka to mi się nie podoba. Nie lubię renderów z tym pinginem. Napisy fajne, ale jakoś mi pod tematykę nie podchodzą.
#12 spoko
#13 to też spoko
#14 banał. prościutkie to... za proste jak dla mnie. Zwykły gradient w tle... nic specjalnego. Unikaj prac przebajerzonych i tych zbyt skromnych.
#15 rozmyta jakaś taka niewyraźna.
#16 pasek. :/ też nie pasuje.
#17 te usta mnie gryzą w oczy. Chciałbym dosłownie, ale metaforycznie to ujmuję. I te paski... a fe. btw. ładne krycie warstw z deseniami.
#18 brzydki render. Nie pasujące tło. Badziewna krata. Jedna z najsłabszych prac.
#19 a po co to maźnięcie tym pędzlem z zaciekami? nie pasuje do rendera.
#20 ładne, ładne.
#21 lubię tego typa z Naruto. mimo wsztstko co to za falowanie tam w rogu? uważaj na takie rozbierzności.
#22 jakoś dziko wtopione te postacie...
#23 ładnie ładnie. pewnie praca by dużo straciła gdyby nie ten "cień", niezła jest.
#24  na piłce się nie znam. ale jakoś chyba wolałbym kolesia na pierwszym planie a emblemat na drugim.

co do avków - byłyby git, gdyby nie ta kratka :/ bardzo mi tu zawadza.

Napisów się nie czepiam. Wyrobisz sobie do nich rękę Mrugnięcie z czasem. Bo ten na Crazy Forgu Ci nie wyszedł..  jakoś brak mi spójności Crazy Forga z czcionką visitor... =) A oceniania się nie bój. Nie musisz mieć wielkiej wiedzy dot. Gimpa żeby mówić co Ci się w czyjejś pracy podoba, a co nie. Oceniaj, udzielaj się i rozwijaj w Gimpowaniu Uśmiech

Peace. Szajba
PS. Jest 2:30 w nocy... więc mogłem się pomylić przy liczeniu prac i drobnych literówkach Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 27.12.2006, 03:45:20 wysłane przez Szajba » Zapisane

-----
Strony: [1] 2 3  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnatury by Ziem
Skocz do: