Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Przechodzenie jednego zdjęcia w drugie: animacja interaktywna
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Przechodzenie jednego zdjęcia w drugie: animacja interaktywna  (Przeczytany 1940 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zeebeque
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

zeebeque

« : 28.03.2015, 11:45:42 »

Witam, interesuje mnie możliwość zrobienia tego w gimpie, co przykładowo załączam w postaci linka. Czy to możliwe? Jeśli tak, pokrótce - jak?

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/0,72815,17662829.html?bo=1

//be@: Poprawiłam tytuł
« Ostatnia zmiana: 01.02.2016, 20:58:53 wysłane przez be@ » Zapisane
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Online Online

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #1 : 28.03.2015, 12:58:12 »

Tak na prawdę to są dwa zdjęcia, zrobione z tego samego miejsca na ten sam krajobraz, tylko z kilkoma latami różnicy. Tego efektu nie zrobiono w programie graficznym. To skrypt. Pewnie JavaScript, ale nie sprawdzałem.
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 28.03.2015, 23:45:35 »

Nawet gdybyś miał odpowiednie zdjęcia, to w GIMP-ie nie zrobisz tak, aby to działało interaktywnie. Można jedynie zrobić zwykłą animację, gdzie jedno zdjęcie będzie stopniowo zachodzić na drugie, aczkolwiek format GIF nie jest specjalnie polecany dla fotek. Jak koniecznie chcesz w GIMP-ie, to już lepiej zrobić wg tego poradnika: http://www.gimpuj.info/index.php/topic,57335.0.html - z tego co zrozumiałam, można też tworzyć animacje interaktywne, chociaż nie jestem pewna, czy za pośrednictwem GIMP-a jest to możliwe. Musiałbyś się wczytać i dopytać autora poradnika.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Przechodzenie jednego zdjęcia w drugie: animacja interaktywna
Skocz do: