Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Problem z "zawieszaniem" się GIMPa podczas przesuwania warstw
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Problem z "zawieszaniem" się GIMPa podczas przesuwania warstw  (Przeczytany 2288 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dyzma254
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

dyzma254

« : 01.05.2014, 11:30:23 »

Witam. Moim problemem jest niby "zawieszanie" się GIMPa. Dlaczego niby? No bo działa lecz przełączanie warstw a dokładniej przesuwanie ich jest problemem. Gdy kliknę tą strzałkę do góry aby przenieść warstwe na górę, zadziała raz drugi raz już nie :/ Aby zadziałała drugi raz musze kursorem zjechać z tej zakładki i znowu wrócić :/

I tak jak na obrazku niby pokazuje, że jest wciśnięta ale nie jest.

Zna ktoś odpowiedź na to? Z góry dziękuje i Pozdrawiam Mrugnięcie
Dodam, że reinstalowałem i nie pomaga.
« Ostatnia zmiana: 01.05.2014, 18:52:09 wysłane przez be@ » Zapisane
Kulok
√ ι ק

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 01.05.2014, 14:24:33 »

Mi ten przycisk działa. Próbowałeś ręcznie przeciągać? Nawiasem mówiąc to nie pamiętam, żebym kiedykolwiek wcześniej używał tych zielonych strzałek - szkoda czasu.
dyzma254
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

dyzma254

« Odpowiedz #2 : 01.05.2014, 14:51:15 »

Mi szybciej zawsze strzałkami było i przyzwyczajenie jakieś. Dzisiaj już normalnie działa i nie wiem czy to wina GG czy co. Bo wyłączyłem i działa ale później włączyłem i też działało więc nie wiem o co chodzi. Ważne, że działa Mrugnięcie
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 01.05.2014, 16:14:13 »

Z tego co wiem, tego typu problemy mogą być spowodowane konfliktem z innym, uruchomionym programem, szczególnie GG lub Skype.
dyzma254
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

dyzma254

« Odpowiedz #4 : 01.05.2014, 16:44:21 »

Prawdopodobnie to też jest winą Mrugnięcie Tak więc dziękuje i temat chyba można już zamknąć Mrugnięcie Pozdrawiam
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Problem z "zawieszaniem" się GIMPa podczas przesuwania warstw
Skocz do: