Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Wojenny i "patyczkowy" napis  (Przeczytany 1220 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dotte
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

dotte

« : 16.11.2013, 19:36:14 »

Witam.

Bardzo mi zależy, aby uzyskać taki o to efekt napisu:
>>>

>>>
Oraz taki:
>>>

(tutaj chciałbym, żeby kolor oraz klimat był taki jak powyżej oraz, żeby było to ukazane na inne czcionce:))
>>>

Niestety nie potrafię samodzielnie tego wykonać, może ktoś z was wie jak to zrobić.
Byłbym wdzięczny, dziękuje z góry za pomoc.. Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 09.03.2016, 07:11:22 wysłane przez be@ » Zapisane
davlasq
Moderator

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 16.11.2013, 21:27:35 »

Ostrzeżenie
Temat powinien opisywać efekt, o który pytasz.

Projektujesz strony i chcesz się dowiedzieć, w jaki sposób są one realizowane? Zapraszam na mojego bloga o webdevie i nie tylko!
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 17.11.2013, 01:42:40 »

Ten pierwszy, to po prostu napis wypełniony teksturą + poziome rozmycie w ruchu i cień. Nic nadzwyczajnego, wystarczy znaleźć odpowiednią teksturę (wpisz w grafice google: mossy stone rock texture). Nie wiem, czy prośba dotyczy także tła i tych świetlistych linii ale tu również nie ma nic skomplikowanego.
 Ten drugi, to ciężko stwierdzić. Na pewno byłoby z nim trochę dłubaniny. Raczej nie ma sensu pisać na to tutoriala. Ja bym sobie poradziła ze zrobieniem czegoś takiego ale trudno by mi było wytłumaczyć i opis byłby zbyt długi a Tobie nie chciałoby się go studiować Język
(tutaj chciałbym, żeby kolor oraz klimat był taki jak powyżej oraz, żeby było to ukazane na inne czcionce:))
Wtedy, to by było zupełnie co innego Język Przecież wyraźnie widać, że czcionka jest integralną częścią tego efektu.
 Możesz jednak stworzyć coś w podobnym stylu korzystając z poradnika na Słomiany napis. Wystarczy, że zamiast słomy użyjesz patyczków (sticks twigs).

BTW jeśli już prosisz o tutorial, to niech on dotyczy jednej grafiki a nie dwóch zupełnie różnych. A skoro bardzo zależy Ci na obu jednocześnie, to powinieneś założyć dwa osobne, odpowiednio zatytułowane tematy. Weź jednak pod uwagę, że pisanie poradnika często jest znacznie bardziej pracochłonne niż wykonanie samej grafiki i zajmuje sporo czasu, dlatego nikt tu nimi nie sypie jak z rękawa i nie będzie się męczył nie mając pewności, że komuś naprawdę bardzo zależy i na pewno z tego tuta skorzysta. Poza tym często grafika składa się z elementów, które można wykonać na podstawie już istniejących tutoriali. Wystarczy tylko pomyśleć, czasem zmienić jakiś szczegół i umiejętnie zastosować zdobytą wiedzę. Tak się właśnie rzeczy mają z tym pierwszym napisem.
« Ostatnia zmiana: 17.11.2013, 04:07:42 wysłane przez be@ » Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: [ROZ] Wojenny i "patyczkowy" napis
Skocz do: