Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Przerywana linia wokół obrazka  (Przeczytany 2421 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sm950
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

sm950

« : 04.09.2013, 23:36:28 »

Witam
Mam problem z usunięciem konturki przesuwania obrazka pod obrazkiem. Po prostu wkleiłem sobie 2 obrazki i połączyłem w jeden ale kontur przenoszenia obrazka pod obrazek został tzn takie coś:
http://screenshooter.net/6484031/esoaoyg
takie coś mam w obrębie całego przeniesionego obrazka jak się tego pozbyć żeby to ładnie wyglądało?

//be@: Poprawiłam tytuł. Przeczytaj regulamin! Przed pytajnikiem nie stawia się spacji - poprawiłam. Pisz po polsku!
« Ostatnia zmiana: 08.09.2013, 17:23:47 wysłane przez be@ » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 04.09.2013, 23:42:25 »

To nie jest żaden kontur przesuwania obrazka tylko granica warstwy. Widać ją tylko w GIMP-ie i tylko wtedy, gdy aktywna warstwa jest mniejsza od obrazu. Po zapisaniu obrazka zniknie, ale jak nie chcesz jej widzieć w oknie programu to wystarczy dopasować granice warstwy do obrazu: Warstwa -> Dopasuj warstwę do wymiarów obrazu. Można także ustawić sobie w preferencjach, aby GIMP nie wyświetlał granic warstw.

I popraw tytuł na bardziej treściwy. Poza tym, nie ma czegoś takiego jak "konturka". Jest kontur albo kontury, ew. obwódka.
sm950
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

sm950

« Odpowiedz #2 : 04.09.2013, 23:52:48 »

dzięki miałeś racje
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Przerywana linia wokół obrazka
Skocz do: