Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Używanie deseni poprzez przeciągnięcie nie działa
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Używanie deseni poprzez przeciągnięcie nie działa  (Przeczytany 1903 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Unelith
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Unelith

« : 15.08.2013, 13:14:53 »

Witam. Jakiś czas temu mogłem użyć desenia przeciągając go z okienka z deseniami na obraz. A teraz już najzwyczajniej w świecie się nie da, z jednym wyjątkiem - program "łapie" jak przeciągam w okolice lewej krawędzi ekranu - do 1-2cm odległości od tej krawędzi. A dalej - nie ma szans. To samo z dokowaniem okienek. Nic nie zmieniałem w ustawieniach i w ogóle. Ma ktoś jakieś pomysły czemu tak się dzieje?
« Ostatnia zmiana: 23.08.2013, 13:10:26 wysłane przez be@ » Zapisane
uKreskowane
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.10
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 15.08.2013, 15:18:10 »

wybierz inną warstwę i na nią przeciągnij. Ewentualnie jeżeli to nie pomoże to możesz przeciągnąć na warstwę w oknie warstw

be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 15.08.2013, 16:13:04 »

A może masz włączone gg lub inny program powodujący konflikty? Z tego co zauważyłam często daje to podobne objawy.
Unelith
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Unelith

« Odpowiedz #3 : 17.08.2013, 14:29:45 »

Wyłączenie GG całkowicie pomogło. Dla każdego kto używa GIMPa - nie instalujcie "Nowego" GG, GG10 takich problemów nie powodowało.
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 17.08.2013, 19:05:09 »

U mnie, jak się niedawno przekonałam, także Skype z włączoną opcją współdzielenia ekranu powoduje tego rodzaju problemy. Nie da się przeciągać koloru na warstwę ani tworzyć nowej warstwy poprzez przeciągnięcie innej na ikonę nowej warstwy w oknie warstw. Dosyć to uciążliwe bo używam tego współdzielenia głównie po to, by pomóc komuś w ogarnięciu GI|MP-a a sama się matolę, bo przyzwyczaiłam się do tego przeciągania.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Używanie deseni poprzez przeciągnięcie nie działa
Skocz do: