Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Wpływ zaznaczenia w kanale na nieaktywność zmian w kolorze
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Wpływ zaznaczenia w kanale na nieaktywność zmian w kolorze  (Przeczytany 1181 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mmamar
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

mmamar

« : 01.06.2013, 14:14:39 »

Dzień dobry, przesunąłem jedno zaznaczenie do kanału, bo może mi się przdać później, zrobiłem nowe zaznaczenie i chcę coś zrobić w kolorach (poziomy, kontrast itp), jednak żadna kolorystyczna funkcja nie działa, ma to jakiś związek z tym zaznaczeniem zmagazynowanym w kanale, nie wiem jednak jaki.
« Ostatnia zmiana: 01.12.2013, 22:54:29 wysłane przez be@ » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 01.06.2013, 14:16:43 »

Pewnie zamiast warstwy masz wciąż ten kanał. Musisz kliknąć na wybraną warstwę w oknie warstw. Poza tym jeśli masz aktywne jakieś zaznaczenie, to zmiany będą wprowadzone tylko w obrębie tego zaznaczenia. Musisz także cofnąć wcześniej wprowadzone zmiany, bo prawdopodobnie wpłynęły one na ten kanał i zmieniły Ci zapisane w nim zaznaczenie.

mmamar
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

mmamar

« Odpowiedz #2 : 01.06.2013, 14:42:27 »

Też tak podejrzewałem, ale nie mogłem znaleźć okna warstw, w końcu w ostatnio zamkniętych dokach było, teraz wszystko działa, dzięki, coś mam przesłać na zakończenie ale nie pamiętam co.
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 01.06.2013, 14:43:59 »

Edytuj pierwszy post (kliknij w "Modyfikuj") i dodaj tag [ROZ] przed tytułem wątku.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Wpływ zaznaczenia w kanale na nieaktywność zmian w kolorze
Skocz do: