Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ]Ikona programu GIMP - zniknęła!  (Przeczytany 3667 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
molypse
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: kiohin7
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 05.04.2012, 11:11:16 »

Witam!

Mam problem z ikonką programu GIMP. Opiszę jak to się stało po kolei, bo może to moja wina.

Używam programu RocketDock. Znalazłem do niego pakiet ikon, w którym jest też ikonka GIMP-a. Więc w programie RocketDock dodałem sobie GIMP-a i zmieniłem jego ikone na tę z owego pakietu i od tamtej chwili GIMP ma taką ikonkę:

I to nie tylko skrót, ale też plik "gimp-2.6.exe" ma taką ikonkę.

Denerwujące jest to o tyle, że gdy korzystam z GIMP-a to na pasku zadań mam te właśnie ikonkę zamiast główki Wiber'a.
« Ostatnia zmiana: 20.04.2012, 07:43:51 wysłane przez molypse » Zapisane
Celestus
Zdobywca Wilbera

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Hip Hop - nie dzieli nas a łączy !...

« Odpowiedz #1 : 05.04.2012, 13:26:26 »

Używam programu RocketDock. Znalazłem do niego pakiet ikon, w którym jest też ikonka GIMP-a. Więc w programie RocketDock dodałem sobie GIMP-a i zmieniłem jego ikone na tę z owego pakietu i od tamtej chwili GIMP ma taką ikonkę:

- w takim razie czemu szukasz pomocy na forum gimpa ? Poszukaj na stronie RocketDock-a, albo MIcrosoftu, bo coś mi się zdaje że to prosty problem z Windowsem Uśmiech.

btw ja używam ObiectDock-a i nie mam z nim takich problemów jak z tym dziwnym RocketDock

Kulok
√ ι ק

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 15.04.2012, 20:59:59 »

http://www.sevenforums.com/software/50817-problem-rocket-dock-icons.html

I keep the forum shortcuts in my Rocket Dock. Since Rocket Dock provides only a generic Icon for webpages, I went thru the trouble of resetting the Icons with the original webpage icons. But every time I reboot, the icons have disappeared and are replaced by those question marks. I have no clue how to prevent it from erasing my settings at reboot - anybody know?

I finally figured it o u t. My icons were .url - that's what confused the Rocket Dock. I changed them to .png and now they stay. Thanks everybody for the help.

W skrócie: sprawdź ikonki w folderze C: > Program Files > Rocket Dock > Icons, być może mają format .url
Myrevin
Gość
« Odpowiedz #3 : 15.04.2012, 22:50:23 »

Co do paska zadań jeśli program jest przypięty do paska zadań.. prawym na ikonę potem znów prawym na to co na zrzucie, klikasz w to co podkreśliłem i pokazujesz gimp.exe.. lub jakąś inną ikonę.

Co do RockedBar.. klikasz na pozycję, która nie ma ikony prawym przyciskiem myszy.. bedzie coś takiego..

Wybierasz Ustawienia Ikon

Myślę że sobie poradzisz.. jak na pulpicie niema.. to PPM w skrót z brakującą ikoną, właściwości i zmień ikonę. Pokazujesz gimp.exe lub inną ikonę.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ]Ikona programu GIMP - zniknęła!
Skocz do: