Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Courbet et moi  (Przeczytany 1911 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kamiko
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« : 23.03.2012, 23:17:14 »

Moje "tradycyjne" rysowanie w GIMPie.

Mam nadzieję, że Wam się podoba :3

"Dzisiaj ceni się to, co określa się jako wolność myślenia, ale ceni się ją nie dlatego, że jest wolną myślą, lecz dlatego, że jest wolnością od myślenia, dlatego, że jest wolną bezmyślnością (...)." CHESTERTON

"Some hold the undemonstrable dogma of the existence of God; some the equally undemonstrable dogma of the existence of the man next door." CHESTERTON
Hasia
Moderator

Reputacja: 39 Offline Offline

GIMP: 2.10
Galeria Użytkownika

Czasami nie jestem sobą

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 24.03.2012, 11:23:55 »

Bardzo dobrze Ci to wychodzi. Naprawdę przypomina tradycyjną technikę. W Pierwszym rysunku podoba mi się cieniowanie i sposób w jaki wykonałaś kapelusz tego pana.
W portrecie kobiety za dużo jest czarnej , płaskiej powierzchni na ubraniu. I ta wyraźna, czarna smuga przy szyi mocno mnie razi.

Może załóż swoją galerię w dziale Digital Painting, szkoda by było żeby Twoje prace zagubiły się wśród tapet i sygnatur.

Kamiko
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 24.03.2012, 15:22:43 »

Dziękuję za komentarz.

Trochę poprawiłam portret - choć niewiele da się już z tym zrobić.

"Dzisiaj ceni się to, co określa się jako wolność myślenia, ale ceni się ją nie dlatego, że jest wolną myślą, lecz dlatego, że jest wolnością od myślenia, dlatego, że jest wolną bezmyślnością (...)." CHESTERTON

"Some hold the undemonstrable dogma of the existence of God; some the equally undemonstrable dogma of the existence of the man next door." CHESTERTON
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Courbet et moi
Skocz do: