Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Pentagram P 2700 Designer (działanie pod linuxem)
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Pentagram P 2700 Designer (działanie pod linuxem)  (Przeczytany 2525 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
DePP
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

DePP

« : 12.02.2012, 23:40:05 »

Cześć wszystkim mam pytanie co do tabletu graficznego Pentagram P 2700 Designer, a mianowicie to czy jest obsługiwany przez linuxa? Jeżeli tak to skąd można pobrać sterowniki?

Ja znalazłem takie coś: http://sterowniki.noja.pl/Tablety%20Pentagram%20P%202700%20Designer-Linux.html   ale niestety serwer od pobrania chyba nie działa ;\
Z góry dzięki za pomoc.
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 14.02.2012, 18:46:17 »

Na płycie dołączonej do tabletu masz wszystko to, czego potrzebujesz :d

DePP
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

DePP

« Odpowiedz #2 : 15.02.2012, 23:02:37 »

No teoretycznie tak tylko, że jest jedno śmierdzące "ale". Z tego co się orientuję to pentagram nie wydał nigdy oficjalnych sterów pod linux-a i to by generalnie wystarczyło żeby stwierdzić, że nie będzie działał problem jednak w tym, że wiele urządzeń pod linux-em działa na sterownikach tworzonych przez społeczeństwo OS. I teraz nie wiem czy ten tablet będzie działał czy nie. ;\
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 15.02.2012, 23:25:38 »

A no to lipa, instaluj Windowsa. Albo spróbuj sterowniki z Windy na linuxa. Nie znam się i może to nawet nie jest możliwe, ale jeżeli jest, można spróbować.

Ryychuu
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: thomsson@jid.dug.net.pl
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Ostatni ISOs

« Odpowiedz #4 : 16.02.2012, 00:40:32 »

Próbuj przez WINE, albo trzeba będzie jakąś protezkę zmajstrować... w tych linkach:
http://ubuntu.pl/forum/viewtopic.php?f=136&t=86307
http://wieza.org/tablet-pentagram-quadpen-instalacja-pod-ubuntu/
piszą, o jakimś wizardpenie mógł byś spróbować z tym kombinacji (a nóż się uda), dodatkowo instaluj świeżutkie jajko (może jest tam wkompilowany jakiś ster) i xorga (obsługa myszy, i graficznego badziewia Mrugnięcie )

Poza tym zapraszam ciebie na forum.dug.net.pl
Mimo, że to forum bardziej programistów, to może ktoś będzie coś wiedział Mrugnięcie

Jeśli trzeba może pomóc przy Linuxach (coś może o tym wiedzieć)
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Pentagram P 2700 Designer (działanie pod linuxem)
Skocz do: