Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Jaki darmowy zamiennik dla Worda?
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Jaki darmowy zamiennik dla Worda?  (Przeczytany 7219 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kamiko
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : 21.12.2011, 20:04:54 »

Ustaw widoczność ukrytych plików.
Wejdź w C:/Documents and Settings/nazwa użytkownika/Dane aplikacji/
Usuń folder OpenOffice.org, odpal program i sprawdź co się dzieje.

Wróciłam do punktu wyjścia - tzn. znowu wchodzi w tryb numeracji. Po odhaczeniu odpowiedniego okienka w autokorekcie nic się nie zmienia - enter kasuje wcięcie.

Beata, to właśnie u Ciebie działa tryb numeracji (każde kolejny wers to wcięcie i myślnik) - właśnie przed tym przestrzegają niektórzy wydawcy, że ludzie przysyłają im teksty w tym trybie, a oni sobie tego nie życzą (bo to nie jest poprawnie sformatowany dialog tylko wypunktowanie - tyle, że zamiast cyferek widzisz myślniki). I ja też chcę tego uniknąć, tylko nie wiem jak.

"Dzisiaj ceni się to, co określa się jako wolność myślenia, ale ceni się ją nie dlatego, że jest wolną myślą, lecz dlatego, że jest wolnością od myślenia, dlatego, że jest wolną bezmyślnością (...)." CHESTERTON

"Some hold the undemonstrable dogma of the existence of God; some the equally undemonstrable dogma of the existence of the man next door." CHESTERTON
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #15 : 21.12.2011, 20:16:05 »

Oj, to przepraszam, tego nie wiedziałam Smutny
@Edit:
Sprawdziłam ponownie i u mnie też zjada to wcięcie po wyłączeniu numeracji.
Ryychuu
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

JID: thomsson@jid.dug.net.pl
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Ostatni ISOs

« Odpowiedz #16 : 21.12.2011, 21:45:42 »

a instalowałaś Libre Office (może na jakimś Live CD z linuxem - np. Ubuntu, Mint), niby to samo ale np u mnie różnica jest taka że w ogóle nic nie musiałem ustawiać. hmmmm nie wiem

Jeśli trzeba może pomóc przy Linuxach (coś może o tym wiedzieć)
Kamiko
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : 22.12.2011, 14:28:47 »

Oj, to przepraszam, tego nie wiedziałam Smutny
@Edit:
Sprawdziłam ponownie i u mnie też zjada to wcięcie po wyłączeniu numeracji.

Zaczynam podejrzewać, że w tym programie w ogóle nie da się poprawnie sformatować dialogu. :/

Ryychu, ściągnę sobie LibreOffice pod Windowsa i sprawdzę, ale teraz muszę znaleźć jakiś program do diagnostyki, który mógłby mi pokazać, co zajmuje mi miejsce na dysku twardym (jest strasznie zapchany, choć nie wiem dlaczego :/ )

"Dzisiaj ceni się to, co określa się jako wolność myślenia, ale ceni się ją nie dlatego, że jest wolną myślą, lecz dlatego, że jest wolnością od myślenia, dlatego, że jest wolną bezmyślnością (...)." CHESTERTON

"Some hold the undemonstrable dogma of the existence of God; some the equally undemonstrable dogma of the existence of the man next door." CHESTERTON
davlasq
Użytkownik

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #18 : 22.12.2011, 14:35:38 »

Jeśli chodzi o miejsce na dysku, to są to prawdopodobnie stare punkty przywracania. Nie wiem jakiego masz Windowsa, ale w Viście robisz to tak: Komputer -> C -> Właściwości -> Oczyszczanie dysku -> Więcej opcji -> Przywracanie systemu i kopie w tle -> Oczyść. Zostaje wtedy tylko najnowszy punkt przywracania. One zajmują bardzo dużo miejsca. Jak pierwszy raz po roku od kupienia laptopa je usunąłem, odzyskałem 40GB miejsca.

Projektujesz strony i chcesz się dowiedzieć, w jaki sposób są one realizowane? Zapraszam na mojego bloga o webdevie i nie tylko!
Kamiko
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : 22.12.2011, 15:03:05 »

Mam Windows XP. Prawdopodobnie masz rację z punktami przywracania, na razie sprawdzę to --> http://www.dobreprogramy.pl/WinDirStat,Program,Windows,12056.html

Wracając do topiku, znalazłam coś takiego ---> http://www.dobreprogramy.pl/Q10,Program,Windows,16439.html Przyznam, ze na screenach wygląda dziwnie...

Ryychuu
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

JID: thomsson@jid.dug.net.pl
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Ostatni ISOs

« Odpowiedz #20 : 22.12.2011, 21:19:57 »

Odkurzacz jest dobry  w te klocki, tylko rtrzeba patrzeć co się usuwa bo może być ciekawie jak się pozbędziesz potrzebnego pliku, poza tym jęścze możesz zdefragmentować dysk (obiema rękami i obiema nogami jestem za programem Defragler - powoli mu idzie ale lepszych efektów nie uzyskałem żadnym innym programem do defragmentacji) i chyba oczywiste przeskanowanie czy czegoś nie masz (wiruska/trojanka), bo co prawda masę mają małą te cholery ale wpieprzają zasoby jak dzikie (do tego celu najlepsze są antywirusowe Rescue CD - ostatnio używałem BitDefendera), a poza tym defragmentacja rejestru, usunięcie niepotrzebnych śmiecących kluczy itd.

Jeśli trzeba może pomóc przy Linuxach (coś może o tym wiedzieć)
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #21 : 24.12.2011, 13:30:00 »

Kamiko: Nie program się nie nadaje do pisania, Tylko Ty go nie potrafisz odpowiednio używać. Zamiast samego enteru, spróbuj kombinacji shift+enter, przytrzymując shift.

Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Jaki darmowy zamiennik dla Worda?
Skocz do: