Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ]Problem dotyczący okna warstw  (Przeczytany 1666 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Żaba
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Żaba

« : 18.09.2011, 13:31:10 »

Witam mam problem:
Zawsze było tak że jak włączałam GIMPa to wszystko było w porządku aż pewnego razu "coś" się stało z warstwami. Otóż: przyciski w okienku warstw są nieaktywne a na stosie warstw nie ma ani jednej warstwy, nawet jak stworzę nową (ctrl+n lub wklejam coś)nic się nie zmienia. Więc zamykam okienko "warstwy kanały ścieżki" i otwieram je od nowa i wszystko działa. Pomaga również kliknięcie przycisku z napisem "Autom." wówczas w okienku obok niego pojawia się na przykład "nowy obraz1" albo nazwa pliku i jest dobrze. Dlaczego nie jest tak jak kiedyś było, że nie muszę nic klikać? Jak wrócić do stanu poprzedniego?
Na obrazku pokazuję mój problem: tego nie widać ale właśnie mam dwie warstwy:tło i wklejona warstwa a lista obok przycisku jest pusta.

* Warstwy.png (19.54 KB, 228x398 - wyświetlony 206 razy.)
« Ostatnia zmiana: 18.09.2011, 18:29:50 wysłane przez Żaba » Zapisane

~Żaba

Cytat: Hasia
-Siema. Jak zrobić kanapkę z pomidorem? -Bierzesz chleb, kroisz, smarujesz masłem, kroisz pomidora i kładziesz na chlebie. -Dzięki, a jak zrobić kanapkę z ogórkiem?
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 18.09.2011, 14:36:52 »

Może spróbuj wejść w Edycja -> Preferencje i zresetuj wszystkie ustawienia dotyczące okien? Nic więcej nie przychodzi mi do głowy...
Żaba
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Żaba

« Odpowiedz #2 : 18.09.2011, 18:30:09 »

Dzięki, działa:)

~Żaba

Cytat: Hasia
-Siema. Jak zrobić kanapkę z pomidorem? -Bierzesz chleb, kroisz, smarujesz masłem, kroisz pomidora i kładziesz na chlebie. -Dzięki, a jak zrobić kanapkę z ogórkiem?
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ]Problem dotyczący okna warstw
Skocz do: