Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Gimp nie chce zapisać animacji png - błąd
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Gimp nie chce zapisać animacji png - błąd  (Przeczytany 4651 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« : 31.01.2011, 13:02:40 »

Mam zainstalowany plugin APNG i do tej pory nie miałam z tym problemu a tej jednej animacji Gimp nie chce mi zapisać. Animacja składa się z 50ciu ramek: 49 małych na przezroczystym tle (140x140px) i jednej dużej (tło 1600x900px). Kiedy wyrzucę ramkę tło to zapisuje i działa prawidłowo a z tą ramką nie chce Smutny Niestety plik xcf jest za duży aby go tutaj załączyć więc podaję link do pobrania: http://www.4shared.com/file/Q7e2RJJZ/tapeta2.html Bardzo proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: 01.02.2011, 14:14:32 wysłane przez beata072 » Zapisane
Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 31.01.2011, 13:27:18 »

A podasz co to za błąd?

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
be@
Moderator globalny

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 31.01.2011, 13:36:33 »

Wyświetla się komunikat: nie można zapisać pliku (tu nazwa i ścieżka), błąd w zapisie pliku (nazwa i ścieżka), nie można zapisać obrazu. Właściwie to dopiero teraz zauważyłam, że wszystkie animacje, w których ma być tło i zmieniające się nad nim elementy w formacie APNG zapisują mi się nieprawidłowo. Pewnie robię jakiś błąd ale nie wiem jaki. w załączniku mniejsza animacja, z którą też mam problem - jako gif działa prawidłowo a zapisane tak samo w APNG nie.
Silterss
Emeryt

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
JID: silterss@jabbim.com
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 31.01.2011, 17:58:33 »

Dopasuj wielkość wszystkich warstw do wymiarów tła. Powinno pomóc.

be@
Moderator globalny

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 31.01.2011, 19:25:14 »

Niestety coś musiało się popsuć bo plugin w ogóle przestał działać prawidłowo Smutny Sprawdzałam na innym kompie i tam działa. Odinstalowałam gimpa, wyczyściłam CCleanerem i jeszcze dodatkowo ręcznie pousuwałam resztki, zainstalowałam wszystko od nowa i niestety nadal jest popsute a bardzo mi zależy na tej funkcji. Co mogę zrobić?
POGO
Użytkownik

Reputacja: 7 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 31.01.2011, 21:04:39 »

Spróbuj tak,pobierz nową wtyczkę APNG (starą usuń) i wyczyść rejestr GIMP-a, (.gimp-2.6) wywal takie pliki jak np.pluginrc,unitrc, profilerc,colorrc,itd.Zainstaluj nowe APNG.Po odpaleniu GIMP będzie jak świeżo zainstalowany.LoL Chichot

be@
Moderator globalny

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 31.01.2011, 21:33:55 »

Przecież napisałam, że odinstalowałam gimpa i bardzo dokładnie wszystko wyczyściłam. Pobrałam nowy i zainstalowałam a następnie pobrałam nowy plugin i dodałam ale to nic nie pomogło. Próbowałam jeszcze przywrócić system do punktu z przed wystąpienia błędu ale wyświetlił się komunikat, że katalog przywracania został uszkodzony i nie można przywrócić systemu do tego punktu Smutny Wygląda na to, że będę musiała zrobić reinstalację systemu...
POGO
Użytkownik

Reputacja: 7 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 31.01.2011, 22:00:41 »

Upewnij się czy masz pamięć w stu procentach sprawną ,na takich kobylach wszystko możliwe. Chichot

be@
Moderator globalny

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 31.01.2011, 22:51:49 »

Diagnostyka pamięci błędów nie stwierdziła... No cóż, nie wiem co się stało ale bez reinstalacji najwyraźniej się nie obejdzie. Tylko, że teraz to już w ogóle będę się bała korzystać z tego APNG. Może jest jakiś inny, sprawdzony program do takich animacji?
be@
Moderator globalny

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #9 : 01.02.2011, 14:00:38 »

Uff, już się miałam brać za reinstalację ale postanowiłam jeszcze raz sprawdzić i dziś z nieznanych przyczyn wszystko wróciło do normy i działa. W animacji dopasowałam rozmiar wszystkich ramek do obrazu i zapisała się już bez problemu. Tak więc temat do zamknięcia. Dziękuję wszystkim za pomoc Uśmiech
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Gimp nie chce zapisać animacji png - błąd
Skocz do: